torstai 25. heinäkuuta 2013

Unikoita ja tunnistustehtävä

Mun piti jo eilen laittaa näistä unikoista kuvia. Mut en vaan kerennyt. Marjoja pitää nyt "metsästää", tuossa lähimetsässä on mustikoita, joita käyn keräilemässä. Selkää säästän ja kerrallaan haen vain pienen jogurttisangollisen.Niitä on minusta niin ikävä puhdistaa, jos kerää isomman määrän. Vattupuskia on parissa kohdassa lisäksi omalla pihalla, ja pakkohan on keräillä vatutkin.

Olen ihan höperönä hurahtanut näihin silkkiunikoihin. Olen varmaan kuvannut jokaisen avautuvan kukan ainakin kertaalleen   :))))

Voisin istua vaikka kuinka kauan katselemassa niiden silkkistä aaltoilua tuulessa. Onneksi tänä kesänä näin näiden kukkivan paremmin. Viime vuonna tuli vain muutama kukka näihin. Ehdottomasti yksi mun lempikka.

Sitten tunnistustehtävään. Toukkia, toukkia vorrii vähän siellätäällä. Tunnistaako joku näitä.  Marjametsässä oli vielä yksi, josta ei ole kuvaa, se oli varmaan horsmakiitäjän toukka. Kävin kirjastosta kirjankin jotta oppisin tunnistamaan joitain ;)

 Toukka 1.  Jonkun kehrääjän toukka oisko?  Noin vaaleakarvaista ei ollut tuossa hyönteiskirjassa yhtään.
Lisäys: sainpa tietää että tämä on Jänöyökkösen toukka.

Toukka numero 2. Tämä on pelottavasti Hyönteisiä värikuvina-kirjan mukaan Puuntuhoojan (Cossus cossus) toukka? Oli kyllä hurjan näköinen, iso ja innokas liikkumaan. hui kamala.

Mun piti laittaa vielä vähän kuvia siitä polusta, jonka kaivelin etupihan varjopenkkiin :)
 Polku alkaa tästä.
Ja päättyy tähän. :)
Alkukesällä istutin nuo kuunliljat tähän penkkiin, jota kutsuin "murheenryyniksi".  Lisäksi istutin kotkansiipiä ja vuorenkilpiä. Ennestäähän siinä kasvaa suikeroalpia, rönsyleinua, akankaalia, jalopähkämöä, vuohenjuurta,  helminukkajäkkärää, sinivuokkoa ja nauhus. Annan niiden kasvaa mikä kasvaa ja laitoin lisää multaa päälle. Maa on hurjan kuivaa. Narsisseja lähti aikamoinen kasa tuon polun paikalta ja niitä istutan lisää tuohon niin paljon kuin saan kaupasta irti syksyllä. 
Paljon mukavampi on nyt hoitaa tuota aluetta, kun siinä on pieni polku keskellä. Kukaan muuhan sitä ei varmaan edes huomaa, saati kävele tuolla, siksi se on "salainen".

Mukavaa loppuviikkoa, toivottavasti lämmintä ja aurinkoa riittää vielä!

14 kommenttia:

 1. Aivan upeita unikoita!
  Salainen polkusi näyttää kutsuvalta:)

  VastaaPoista
 2. Nuo silkkiunikot ovat todella kauniita.
  Niistä minäkin olen ottanut joka vuosi satoja kuvia. Jokainen kukka on erilainen.
  Tänävuonna en ole vielä niistä tänne kuvia laittanut, mutta tulee taas pian. Olen niitä kuvannut.

  sinulla on mukava salainen polku.

  VastaaPoista
 3. Kaikki unikot ovatminun suosikkejani. Silkkiunikoissa on niin upeita värityksiä että melkein ne peittoavat muut unikot.
  Karva toukka voisi ehkä olla jänöyökkönen..
  Iso on taatusti puuntuhooja!
  Kyllä näissä riittää opiskeltavaa mutta avautuu hissukseen tämäkin maailma.

  VastaaPoista
 4. Aivan upeita Unikoita, moneen värisiä. Minäkin rupesin kerämään unikoita,minulla
  on vain kahta lajia kerrattu unikko ja pioniunikko. Nuo toukat ei mitenkään mukavia, enkä tunnista niitä. Ihana salainen polku:)

  VastaaPoista
 5. Upeita unikoita, miekin tykkään niistä, mutta ei miulla noin kommeita oo, toi salainen polku on ihana,
  ötököistä en tiedä muuta kuin että ovat inhoittavia:) syövät kukkiin reikiä jne.

  VastaaPoista
 6. Minäkin rakastan unikoita! On sinulla kauniita! Noita ötököitä en tunnista.

  VastaaPoista
 7. Ihana höperyys. Kauniita ovat, varsinkin nuo vaaleanpunaiset.

  VastaaPoista
 8. Ihania unikkoja!!!!
  Toukka nro 2 näyttäisi puuntuhoojalta.

  VastaaPoista
 9. Onpa kauniita ja erilaisia unikoita. Minä kerään pihan vattupuskan sadon suoraan suuhun, joten piti ostaa pakastettavat vatut.

  VastaaPoista
 10. Kauniita unikoita. Tuo polku on kiva ja täydentää hienosti istutusaluetta. Blogissani on sinulle tunnustus.

  VastaaPoista
 11. Paljon kiitoksia kommeteista kaikille. Jänöyökkönenhän se tuo toukka 1. on. Kiitos tietäjälle, Taina T:lle :) Puuntuhooja on myös ihan outo mulle, mitähän puuta se nyt meiltä tuhoaa. Aina sitä viisastuu.

  VastaaPoista
 12. Unikot ovat kyllä kauniita. Itse onnistun aina jotenkin sössimään niiden istutuksen kanssa ja saan kasvustot näyttämään hirmuisen epäsiisteiltä...

  Punertava toukka on aika hurjan näköinen 8o

  VastaaPoista
 13. Unikot on kyllä niin ihania! Meillä taisi olla liian kuivaa kylvöaikaan, kun tulee vähänlaisesti, aika monta pussillista sentäs kylvin siemenöitä. En sitten kastellut, kun ajattelin, että kasvavatpahan sitten kun vettä saavat. Tai voihan olla, että kukkivatkin sitten vaan vähän myöhemmin, hyvää kannattaa odottaa:)

  VastaaPoista