tiistai 27. elokuuta 2013

Punertaa marjat pihlajain....

vai mitenkä se laulu menikään...vaikka punertaahan nuo lehdetkin jo.


kuva on otettu joensuulaisen kaupan parkkipaikalta.
Näkyy tämä aika menevän taas niin vauhdilla jotta ei kerkeä mitään tekemään, tai ainakaan bloggaamaan. laitanpa kuitenkin nämä kuvat kukkapenkistä ennen ja jälkeen kaivelun.

 Ennen
Jälkeen
Poistin penkistä siperian- ja keltakurjenmiekat, noin kolme kottikärryllistä juuria ja lehtiä. Pari iltaa meni kaivellessa niitä pois, ainakin siperiankurjenmiekat ovat tosi, tosi tiukassa.
Istutin paikalle esikoita, kuunliljoja ja  kahta erilaista nauhusta. Toivottavasti kasvavat. Istutan tähän myös jotain sipulikukkia, kunhan saan niitä ostettua ;)

Oransseja kukkia on vieläkin.

Aurinkoisia päiviä teille kaikille!

9 kommenttia:

 1. Ihan on siistin näköistä! Miksi poistit nuo kurjenmiekat? Ne on tietty hanakoita leviämään, mutta kiinnostaa syy kun itse taas harkitsen josko laittaisi niitä mökillä rannan reunamille :D

  VastaaPoista
 2. On sinulla ollut kaivamista,mutta nythän on hyvän näköistä ja voi uusia istuttaa

  VastaaPoista
 3. Kurjenmiekat ovat tosiaan tiukasti maassa kiinni. Minunkin pitäisi jakaa kuunliljoja, mutta taidan siirtää seuraavaan kesään.

  VastaaPoista
 4. Sielläpäin näkyy pihlajissa olevan marjojakin. Täällä Perämeren phjukassa ja ainakin meidän pihalla pihlajissa ei ollut kukkia ja eikä niin ollen marjoja.

  VastaaPoista
 5. Kukkapenkistäsi tulee varmasti upea, ja sopii hyvin tuohon lammen reunaan.
  Tulossa jälleen kaunis päivä, pihamaalle tästä kohta on lähettävä:)

  VastaaPoista
 6. Kaunis lampi sinulla, siihen reunalle sopii minusta juuri kuunlinja. Pihjalat ovat siellä pidemällä kuin täällä Pirkanmaalla. Meillä on lehdetkin niissä vielä ihan vihreät, marjat jo kyllä punertaa. Mutta tuo kuvasi pihlaja on kaunis!

  VastaaPoista
 7. Voi miten hieno lampi....tykkään kuunliljoista...:)

  VastaaPoista
 8. No hitsi. Meille ei tullut tänä vuonna pihlajaan marjoja ollenkaan:(. Onkohan se nyt menetetty koko puu?

  VastaaPoista
 9. On se jännä juttu nuo pihlajanmarjat, meidänkään pihlajassa ei tänä vuonna juuri marjoja ole, vaikka sen pitäisi olla ihan hyvässä kunnossa ja on jo aika vanhakin puu, viimevuonna oli sitten sitäkin enemmän.
  Kuunliljat ovat munkin lempparikukkia ja niitä löytyy paljon. Tuosta lammenympäryksestä tulee todella kaunis ensi kesänä!

  VastaaPoista