maanantai 4. marraskuuta 2013

Lapanen ja muita jorinoita

Innostuin sitten kuitenkin neulomaan ruusukuvioisen lapasen, kun sain ne sukat valmiiksi. Joku homma pitää olla meneillään. Mietin pitkään sitä, kun ohjeessa oli 64 silmukkaa ja kuviot menee noin, eikä oikein voi vähemmillä silmukoilla tehdä. Niinpä tästä tuli aivan liian iso jättilapanen. 7veljestä- lanka on tähän malliin aivan liian paksua, kaikista ohuimmilla puikoilla neuloa jykersin vielä  ;)


 Lapasesta tuli niin mahtavan kokoinen ja jäykkä, jotta aattelin ensin etten tee kuin yhden ;) Sitten pesin sen, niinkuin kirjassa neuvottiin ja kas se pehmeni, ei kuitenkaan pienentynyt yhtään, vaikka yritin vanuttaa sitä.
Kunhan saan toisen neulottua, niin laitan vielä kuvan molemmista.

Tässä neule ennen pesua

Tässä pesun jälkeen. Vielähän se tasottus jos höyryttäs tätä vähän.

Aloitin kuitenkin toisenkin lapasen neulomisen. Jospa joskus pakkaspäivinä ovat hyvät, kun joutuu seisoskelemaan tienvarressa bussia oottelemassa. Lämpimäthän niistä tulee, kun ovat monikertaiset.

Ohje oli tuossa Lämpöisiä lapasia, suloisia sukkia kirjassa. Tuossa kansikuvassa on ruusukuvioinen kynsikäs, jota myös mietin, että tekisinkö siitä mallista lapaset.
Sit pitäs tuosta farkkukirjastakin tehdä jokunen malli, vaikka nyt on taas ompelukset olleet ihan jäissä, kun ei huvita aloittaa mitään ommella, jostain kumman syystä.

Tänään on kyllä tosi harmaa päivä. 
Vein tuossa linnuille jyviä ulos, niin jo tuntui alkavan hämärtyä klo 14 aikoihin.
Eilen oli sumuista ja kävin katsomassa rannalla pitkästä aikaa, millainen on siellä maisema.

 Harmaatahan silloinkin oli, vastaranta näytti tulleen lähemmksi ;)


 Lintuja yritin saada kuvaan, mutta kun ei onnistu niin ei. Aurinko on siellä jossain pilvien takana.

Vesi on nyt todella alhaalla, pohja näkyy pitkältä matkalta.

Poika kuvasi eilen aamulla oravaa. Koneella vasta huomasin että sillä on jotain suussa. Kuivia salavanlehtiä ne kuitenkin vain olivat, vuoraa niillä pesäänsä, kun ei kai parempaa lämmikettä ollut :)

Mukavaa marraskuun ensimmäistä viikkoa!

11 kommenttia:

 1. Nyt onkin se aika vuodesta, kun viimeistään täytyisi ottaa sukkapuikot käteen ja alkaa kutomaan. Lintulaudalla meilläkin ruokinnan myötä käy melkoinen vilske ja on ihana seurata pieniä siivekkäitä ikkunalasin takaa.

  VastaaPoista
 2. Ihana kuvio lapasissa.
  Kyllä tämä aika vuodesta kysyy voimia, mutta jokainen kestetty päivä tuo kevään lähemmäksi.

  VastaaPoista
 3. Jospa nuo lapaset käytössäkin kitistyy. On tosi nätit. Minulla tyssäsi tässä Linda-tossujen neulominen tai toisen melkein valmiiksi kudoin mutta siitä tuli liian iso, vaikka tein ohjeen mukaan ja puikotkin samat ja kudon yleensä suht. tiukkaa. Pitänee vielä yrittää kolmosen puikoilla tai sit 37 koolla (oma jalka on 40 ja sillä tein)
  http://mielitty.com/blogi/wp-content/uploads/2013/07/Lindan-tossut-200913.pdf

  VastaaPoista
 4. Kauniit lapaset on meneillään Meilläkin on satanut koko päivän,minä aloin leipomaan
  kahvileipää tein pulla ja rahkapiirkkaa laitan pakkaseen osan kun ei tänään uloskaan sateseen viitsinyt mennä:)

  VastaaPoista
 5. Voi miten ihana kuvio on lasasissa:)

  VastaaPoista
 6. Kaunis lapanen! Minulla on neulominen jäänyt aivan unholaan. En vain saa inspiraatiota neulontahommaan:)

  VastaaPoista
 7. On muuten kaunis ruusukuvio tuossa lapasessa. Jossain lehdessä oli tehty vanhoista farkuista kätevä puutarhaessu, jossa oli muutama tasku ja lenkit tärkeimmillä puutarhavälineille. Sellaista kaipaisin, kun aina saa kulkea edestakaisin hakemassa milloin mitäkin saksia ja leikkureita.

  VastaaPoista
 8. Oikein ihanat ruusulapaset...hitsi kun miun pitäs opetella tuo kuvineule kans, en osaa sitä ja ohjeetkin pitäs mulle ensin rautalangasta vääntää että tajuan mitä tarkottaa :D

  VastaaPoista
 9. Kaunis lapanen. Eihän tuo isoilta näytä ja laita kovalla pakkasella toiset ohuet sisälle. Itse olen kutonut kesästä alkaen joka päivä sukkia myyntiin. Ihana orava kuvassa. Hyvää marraskuuta T:marjalellu

  VastaaPoista
 10. Kauniit lapaset. Lintuja on todella hankalaa kuvata...

  VastaaPoista
 11. Onpas kaunis lapanen!!!! Minä neulon paljon, mutta kirjoneuletta en jaksa tehdä.

  VastaaPoista