lauantai 30. marraskuuta 2019

Marraskuun aurinkoa

Marraskuu vetelee viimeisiä tuntejaan ja aurinkokin heräsi paistamaan tänä aamuna. Ihmeellistä. Kokosin tähän muutaman kuvan marraskuusta.Tämä viikko toi sitten mulle flunssan, kylläpä ottaa aivoon. Olo on ja pärstä kuin ontto tynnyri, välillä hölskyy täynnä ja välillä kumisee tyhjää. Vain pientä lämpöä on ollut, mutta tänään hajoitin vahingossa kuumemittarin, kääk. (Onneksi ei levinneet elohopeat pitkin lattiaa)
 Työ tunnitkin piti jättää tänä vkl pois, koska ei voi mennä tartuttamaan jo muuten heikkoja vanhuksia.  En ymmärrä mistä lie tullut, koska en ole tavannut ketään flunssaisia.  Kaikkenlaisia, mitä torjuntakeinoja tulee mieleen, olen käyttänyt.

Muutama marraskuun kaktuksen kukka on tullut, oranssipunaisia muutama ja valkeassa vain yksi +nuppu. Nämä ovat viime vuonna tähän aikaan ostettuja, enkä älynnyt viedä syksyllä parvekkeelle niitä.

Tämä amaryllis on ollut marraskuun loppupuolen valopilkkuna, neljä kukkaa. Eikä ollut kalliskaan, ei aina tarvii maksaa paljon näistä. Tuon suojaruukun ostin uuden, jotta pysyy paremmin pystyssä. Ja tuo alla oleva kangaspyyhe on tyynynpäällistä varten. Koska yhteen sohvatyynyyn en löytänyt itseltä kuin toiselle puolelle kankaan, niin laitoin tuosta astiapyyhkeestä (1 e) toisenpuolen. Kirpparit kiersin sopivien kankaiden etsinnässä, eikä ollut sopivaa. Kirpputoreillakin oli hinnat joulutekstiileissä aika (mun mielestä)korkeat.

Marraskuun maisema, marraskuun lintu, ja -kukka
Marraskuun kaktus, marraskuun aurinko ja - hämärä


Virkattu matto jäi nyt tähän kokoon, halkaisija 95 cm. Kude ei olisi enää riittänyt kierrokseen, enkä lisää osta kudetta enää. Ohje on Kauhavan Kangasaitan ( nyk. Lankava) Asteri. Kerroksia olisi tullut ohjeen mukaan vielä paljon. Olisi tuohon mahtunut vähän isompikin matto.
Mutta olkoon nyt näin. Ainahan sitä voi jatkaa, jos tulee kudetta vastaan :)))

jääkukat tänään parvekkeen ikkunassa, ja auringon nousu

Tänään vietetään talvisodan alkamisen  80 v. muistopäivää. 
Eilen etsin isäni kirjoittaman vanhan "päiväkirjavihkon" vuodelta 1939.
Hänen vaimonsa oli kuollut vuoden alkupäivinä ja 
hän itse oli täyttänyt silloin tammikuussa 40 vuotta.
Melkein joka päivä hän oli purkanut suruaan ja rukoillut kirjoittaen pieneen mustaan vihkoon.
Vuoden kuluessa mukaan tuli rukouksia naapurimaahan neuvottelemaan menevien valtiomiesten puolesta. Ihan näinä päivinä ei ollut kirjoituksia, mutta joulukuussa oli jokunen kirjoitus, jossa kerrottiin sodan alkaneen. Vihko päättyi vuoden lopussa, eikä hän kertonut mihin joutui lähtemaan sotatoimiin. Mutta hän oli ollut mukana talvi- ja jatkosodassa ja haavoittunut sitten loppuvuonna -41.
Muita päiväkirjakirjoituksia ei ole löytynyt.

 Tänään voi nyt katsella rauhassa tv;tä kun ei voi lähteä lenkkeilemään ulos, eikä töihin. Mieli tekisi tuonne aurinkoon kävelylle. Kaupassa kävin aamulla.
Huomenna olisi ollut Joulun avaus ja joulukonsertti. Ne jää nyt  näkemättä.

Hyvää ja rauhallista viikonloppua teille!

7 kommenttia:

 1. Paranemista sinulle Emilie! Harmi kun sairastuit juuri kun tuli paremmat säät ...

  VastaaPoista
 2. Toipumisia! Hirveen sitkeitä tuntuu flunssat vaan olevan tänä syksynä. Itselläni kesti toista kuukautta parantua kunnolla ja sitten tuli perään heti toinen pienempi flunssa. Töistä saan niin helposti pöpöjä ja lisäksi pikkuiset nuhanenät kiehnää mummun sylissä, ei voi mitään.

  VastaaPoista
 3. Flunssaa kuuluu olevan liikkeellä paljon. Joku on kenties kaupassa aivastanut ja siitä se flunssa on sinuunkin tarttunut. Koitahan toipua ja iloita kauniista amarylliksestäsi.

  VastaaPoista
 4. Minä taidan päästä katselemaan ensi viikolla Tampereen joulutoria! Ihanaa kun aurinko näyttäytyy monen pimeän päivän jälkeen. Minäkin ostin jo pari hyasinttia ja valkoisen amarylliksen. Toivottavasti en saa flunssaa, olen sappikivileikkausjonossa ja sehän siirtyy heti jos sairastun. Pikaista paranemista ja tunnelmallista joulukuuta sinulle!

  VastaaPoista
 5. Toipumisia Emilia! Amaryllis on tosi kaunis kukka. Minun amarullikseni on vasta nupulla. Kunhan nuppu aukeaa esittelen sen blogissani. Voimia, iloa ja valoa päiviisi toivotellen bamiella

  VastaaPoista
 6. Ikävää että siellä ollaan flunssan kourissa. Nyt pitää vain levätä että on jouluksi kunnossa. Kaunis amaryllis.

  VastaaPoista