tiistai 21. tammikuuta 2020

Aurinkoa pitkästä aikaa

Tervehdys kaikille  täällä piipahtaville ja kommentoijille. Tervetuloa Kristiina ja muutkin lukijat, joita en ole muistanut toivottaa tervetulleksi. 💖


Viime viikko oli jotensakin hermostuttava ja raskaskin. Oli epätietoisuutta eläkeasioissa ja papereita piti haalia sitä varten vielä ja lähetellä eläkeyhtiöön. Välillä olin hermostunut ja valvoin jonkun yönkin kun mietin asioita.  Välillä tuntui että olisi ollut parempi olla hakematta koko eläkettä, meinasin kysyä, että voiko sen perua vielä.
Ja lopulta huipennus loppuviikolla, hammaslääkäri. Aikamoinen kidutus oli sekin, vaikka onneksi eihän se pitkään (tuntiakaan) kestänyt. Tosin jälkeenpäin ei ole kärsinyt syödä sillä puolella.


Sitten kävelin ja etsin eri lankaliikkeistä sen värisiä lankoja jotka eivät riittäneet näihin sukkien teriin. Eihän näitä Novitan lankoja ole lankaliikkeissä. Jossain oltiin vielä nuivia, eikä edes myyjä viitsinyt katsella, että olisiko jotain samatapaista ollut heillä. Ihan varmasti olisi, vaikka ohuitahan ne liikkeen langat on Novitaan verrattuna. Mutta vaikka kaksinkerroin olisin neulonut.
En muista keltavärisen langan nimeä, oisko Novitan polaris ollut, valepalmikkoa resorissa

Ostin sitten sukanteriin Novitan Korpi lankaa ja entinen sininen seiskaveikka riitti raidoiksi.

Kyllähän se keljuttaa täysien  lankahyllyjen ääressä olla, kun "eihän tuo kuitenkaan osta" koska ne ovat kalliimpia kuin Novitan langat. Tuli vähän sellainen fiilis siitä kaupasta.

Nämä hammaslääkärireissulta, ihan vähän aikaa aurinko paistoi silloin

Outo tammikuu -20 Koskipuisto
Viime viikolla sain toki ostettua bussiliput seuraavalle reissulle, josta sitten myöhemmin kerron.

Eilen sitten tuli Paksu nippu eläkepapereita viidessä kirjeessä, joista ensimmäinen tuli yöllä jo. Voi hyvä tavaton. Taidan jo nyt uskoa että olen eläkkeellä :D 
Vaikka vasta ensi kuussa tulee ihan kokonaan virallinen tieto eläkkeenmäärästä! 

 Tänä päivänä oli jo aurinkoa, ihanaa.
Aurinkoa näkee kun lähtee Eteläpuistoon ja Pyynikille päin kävelylle.

Vuoden takainen kuva vertailun vuoksi, vähän eroa on :D

tuskinpa näitä pakkasia on tänä vuonna enää
Tilhiä oli iso parvi puussa, vahinko kun en huomannut ajoissa, ja ne lehahtivat pois. Tämä yksi jäi siihen vain paikoilleen :)


Tänään on jo ollutkin rauhallisempi päivä. Mikä lie kun vanhemmiten ei enää kestä stressiä ja epätietoisuutta. Vaan ne stressaa ihan liikaa suhteellisesti. Onneksi ei vuorotyö-stressiä enää tarvitse kestää ja mitä  se muutenkin on tuonut tullessaan.


Tulppaanien kukat keräsin tähän vähäksi aikaa, nyt ovat jo kompostissa.

Jotenkinhan sitä voisi juhlia tätä eläkkeelle pääsyä, mutta en tiedä miten. 
Kävisikö elokuvissa tai jotain. Pitää miettiä 😻

Mukavaa Tammikuun jatkoa!
12 kommenttia:

 1. kauniit maisemakuvat ja tilhi on kaunis lintu, täällä tänäänkin aurinkoinen päivä,talitintti jo lauleli kun haravoin pihaa,on jo tottunut tähän etti ole lunta.

  Ite oon ollu eläkkeellä jo 3½ vuotta, kyllä tää on ollut ihanaa aikaa, saa nukkua pitkään,mullakin oli vuorotyö 20vuotta, 10 vuotta sit vielä päivätyötä, nyt ei tartte ajatella töitä.Onnea sinulle, se tunne on kuin jokin taakka putoaisi harteilta.

  VastaaPoista
 2. Onnittelut eläkkeestä! Minulla menee vielä reilu vuosi ennenkuin tulee alin mahdollinen eläkeikä täyteen.

  VastaaPoista
 3. Kaunis tilhinkuva!
  vuodet ei veljiä keskenään...hiukan eroa kuvissa:)))
  hui,hammaslääkäri..mutta jospa se pikkuhiljaa paranee,,,,hoidettu puoli:)
  on syytä juhlistaa!!
  Onnea!!!!!se on saavutus /helpotus:)
  (minä olen ollut 20 vuotta eläkkeellä ja vanhentunut 40 vuotta:)
  MuKavaa viikkoa!,Sinulle Emilie!

  VastaaPoista
 4. Onnittelut myänteesestä eläkepäätöksestä! Mullon siihe viälä viis vuatta aikaa, mutta jos laitetahan lehemät ens kesänä pois, tuntuu siltä, ku pääsis jo eläkkehelle. Kattoo ny, pitääkö ettiä viälä jotaki töitä. Jos tällääne muari viälä johonki kelepaas. Hyvät tilhikuvat.

  VastaaPoista
 5. Onnea eläkkeellepääsystä! Mulla alkaa kohta joka paikka krempata ja eläkkeelle olis vielä jonkin verran matkaa.
  Ihanaa kun täälläkin jo tänään näkyi aurinkoa. Myrskyinen tuuli saisi vain jo loppua. Eipä ole vuodet samanlaisia, kun kuviasi vertailee.

  VastaaPoista
 6. Tulinpa vielä uuestaan:)
  Tuo tunne jota kuvailit lankakaupasa,,,on minullekkin jossakin kangaskaupasa ,,,hyvin tuttu tunne:)
  Kauniit sukat kuitenkin tikuttelit:))
  oi´´´´mitä ihania tulppaani kiekuroita,noitahan ihailee ...monta päivää:))

  VastaaPoista
 7. Onnea ja tervetuloa meidän eläkeläisten joukkoon. Tämähän on niin mukavaa kun jää lopultakin aikaa omille harrastuksille.
  Noista sukista tulee mieleeni puron varrella kasvavat pajunkissat. Keväiset pajunkissasukat, ihanat.
  Samanlaista kohtelua sain minäkin kun erehdyin menemään hienoon lankakauppaan. Keksinkin kysyä erästä oikein kallista lankaa, jota arvasin ettei siellä kumminkaan ole. Kyllähän se nosti itsetuntoani takaisin, mutta toiste en siihen kauppaan mene =D

  VastaaPoista
 8. Tervetuloa eläkkeelle! Olen aina ihaillut ottamiasi kuvia, nytkin nämä luontokuvat kertovat vuosien erilaisuuksista, myös säiden suhteen. Toivotan sinulle oikein mukavia ja rauhoittavia eläkepäiviä...kyllä se siitä!

  VastaaPoista
 9. Onnea eläkkeelle piäsystä. Ihan oot keväisiä kuvia ottanu. Nyt taitaa ilimatila muuttuu ja hyvä ois, luntakin luppailoot kasveille suojaks!

  VastaaPoista
 10. Onnea! Stressi ja odottelu on ikävää.

  VastaaPoista
 11. Itse olen myös kuntoutustukihakemusta väsännyt tällä viikolla, haalinut liitteitä ja b-lausuntoja. Siihen ne vähät voimat sitten menivätkin. Mutta kyllä kevät jo ilmoittelee itsestään lisääntyvänä valona.

  VastaaPoista
 12. Onnittelut eläköitymisestä! 9.5 vuotta eläkeikään elikkä sitten 65 tulisi täyteen. Tuntuu ikuisuudelta. Eikä sitä tiedä pääseekö edes sinne asti! Elämä on.

  VastaaPoista