perjantai 9. lokakuuta 2020

Syksyisellä kävelyllä bongattuja

 Tervehdys taas teille jotka tänne kurkistatte! 
Lokakuun ensimmäinen viikko on mennyt taas jonnekkin, tai kohta 1,5 viikkoa. Kummallista.
Harmaus on ulkona lisääntynyt, päivät lyhenneet. Nytkin sataa vettä ropisee. 
Aamupäivällä kävin ensin kaupassa ja sitten kävelyllä.  Silloin ei satanut onneksi. Eilen läksin ilman sateenvarjoa kävelylle, niin pois oli käännyttävä, kun housut ja kengät kastuu, eikä viitsisi sen takia itseään vilustuttaa.

Oli ihan pakko katsoa mitä valkoista oli nurmikolla, niin olipa pieniä söpöjä kukkia 😃😍

En tiedä mitä nämä ovat, mutta nurmikolta näitä pilkotti

 
Alkaa jo ruskan värit jo hävitä osittain, lehdet pudonneet jostain puusta jo kokonaan.
Tässä ehkä viimeiset ruskakuvat yhdistettynä.


Tässä on jo vaahteranlehdet pudonneet, tämä on kuvattu jo 6.10. Näyttää vaan jotenkin jännältä kun on niin täynnä maa noita lehtiä. Vielähän niitä tulee lisää.

Samana päivänä olin ottanut parvekkeelta tuon korkeamman pikkuhyllyn sisälle, niin mahtuu paremmin kukat siihenkin.

Pakko laittaa kuvia vielä mun pistokkaana saamastani enkelinsiipi begoniasta, tai on niitä useampikin jo ruukussa.

Tämä on pienin pistokas, se oli juurtumassa vedessä ja laitoin sen sitten kokeeksi ruukkusoralla täytettyyn pikku ruukkuun, ja juomalasiin, ihan vähän vettä pohjalla.. Hienosti on juuria tullut ruukkusorassa, vaikka se ei ole sitä oikeaa vesiviljelyyn tarkoitettua ruukkusoraa(vaan liian pientä)

Tässä on toinen pistokas, normaalissa ruukussa. On tähänkin  tullut nuo kaksi uutta lehteä,jeee.

 

Eilen kävelin Tallipihan ohi, oli pakko käydä katsomassa mitkä valot siinä roikkui. Näyttivät niin kivoilta!

Nuo näyttävät ihan marjatertuilta.

Eilen oikeastaan läksin  Vapriikin piha-alueelta katsomaan sinne tuotua vanhaa ja nyt uudelleen kunnostettua veturia, nimeltään Pikku-Rusko. Se on vuodelta 1900 ja se on ensimmäinen täysin Suomessa valmistettu veturi Valmistenumero n:o 2.

Nyt se on viimeistä piirtoa myöten kunnostettu ja on suojattuna lasien sisällä. Kuvaaminen vaan on nyt hankalaa, koska laseista heijastuu milloin mitäkin. En ole onnistunut kuvaamaan niin hyvin, kuin on 8.10. Aamulehden Moro-liitteessä  kuva. 


Rämmin tullessa tuolla katselemassa sorsia, ja tuli pari syksyistä kuvaa vielä tähän.

Jotainhan tässä pitäisi keksiä, kuinka tämän syksyn saisi parhaiten menemään. Ei oikein käsityöt tai neulominen huvita. Mulla on viime talvena neulottuja sukkia kassillinen tuolla komerossa. Lankoja olisi, niin kai niitä voisi kokeilla tehdä vielä. Keväällä tuntui, että alkoi henkeä ahdistaa neulominenkin.

Nyt olen vaan virkannut niistä bambu-puuvillalangoista pikkuisia liinoja  ja koettanut lukea kirjoja. Olen myös koettanut kuunnella aamulehden tarjoamaa kirjaa. Kirjakin pitäisi olla itseä kiinnostava, että jaksaisi kuunnella tai lukea. 

Parvekkeelle voisi viritellä kausivaloja vähitellen. Olen vähän ajatellut nyt olla ostamatta sinne mitään kasveja talveksi, jos menisi pelkillä valoilla tämän talven.

Odottelen ja katsastelen tässä löytyisikö joku "punainen lanka" josta vetäisi taas, eli jotain josta innostuisi, koska tätä harmautta riittää taas ehkä 4-5 kuukautta.

Moi moi taas!

14 kommenttia:

  1. Kauniita ruskan sävyjä! Hieno tuo kukkatelineesi, siihen mahtuukin paljon kasveja kovasti moneen kerrokseen. Ihana, että pistokkaat ovat juurtuneet hyvin! Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Nuo oli melkein ainoita hyllyjä joita pystyin kantamaan bussissa. Valitettavasti kun viimeksi kävin Ikeassa keväällä, niin oli viimeiset myynnissä. Sanottiin että poistuvat valikoimasta.
      Jos on auto tai tilaa netistä, niin onhan siellä paljon muita parempiakin hyllyjä saatavana. Mulla vaan on vaikeeta tilata netistä ja kuljetuttaa, vaikka hyvin sekin onnistui kun yhen hyllyn tilasin kesällä.
      Hyvää viikonloppua!

      Poista
  2. Kauniita syksyiset lehdet nurmikolla:),kova työ pitää puistot siistinä.työllistääkinhän se:)
    Sinun kukkateline upea,kauniisti valo taittuu kuvassa.
    Minulla myös enkelin siivet juurtumassa;))
    Mukavaa viikonloppua!,Sinulle Emilie!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä näkyy työllistävän syksyiset lehdet. Mutta onhan se hyväkin.
      Toivottavasti sun enkelinsiivet juurtuu. Minä pidin aluksi muovipussissa ruukkua, tuo pieni pistokas oli vesilasissa pitempään. Ensin oli kaikki muutkin vedessä.
      Hyvää viikonloppua sinulle!

      Poista
  3. Upeita kuvia olet ottanut ja oi oi tuota enkelin siipeä. Mummollani oli tuo ruukussa, mutta itse en ole mistään löytänyt tuota kasvia myynnissä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla sattui tuuri, kun museossa oli noita enkelinsiiven pistokkaita leikattuna-Saa ottaa-purkissa :)) Olivat museossa kasvaneet tosi suuriksi monissa ruukuissa.

      Poista
  4. Kauniit kuvat syksyisestä kaupungista, nuo valojutut on erik. kauniit.
    Kukkateline sopii hyvin viherkasveille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sinulle! Nyt voisi liikkua illemmallakin, kun alkaa olla kaupungilla erilaisia valoja. Mutta ei tule yleensä illalla lähdettyä mihinkään. Kohtahan se tulee pimeää jo klo 15 :(
      Varsinaiset Valoviikot tänne avautuu lokakuun lopulla. Eikä sellaisia suuria avajaisia varmaan tule tänä vuonna.

      Poista
  5. Tallipiha on mun lempparipaikka, vaikka suht harvoin sinne pääsen käymään. Oikein kauniit valot näköjään. Tallipihan pihaseutu on kaikkineen mun mieleen. Se on kaunis kaikkina vuodenaikoina.

    Ja hei tuo enkelinsiipi on mun suuri suosikki. Ostin sen itselleni. Usein ei vastaan tule, joten on helppo tykästyi entistä enemmän.

    VastaaPoista
  6. Minun enkelinsiipeni kuoli:( Harmi! Täällä on vielä aika paljon lehtiä puissa, on tosin osa maassakin. Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  7. Tuollaisten maahan pudonneiden vaahteranlehtien keskellä kävellessä alkaa aina lapsettaa ihan hillittömästi. Tekisi mieli nostella lehtinippuja ja pudotella niitä sadepisaroiden lailla ylleen.

    VastaaPoista
  8. Kaikkea kaunista ja mielenkiintoista olit kameralla saanut saaliiksi:) Tuli mieleen noista alussa olevista pienistä kukista, joita ruohikolta löysit, että minä ihastelin kaupungilla hauskaa mustesieniryhmää. Se oli niin hauskan näköinen vihreällä nurmella. Jos olisi ollut sopiva tilaisuus ja kamera mukana, olisin niistä halunnut kuvan. Tsemppiä sulle näihin päiviin, tuntuu niin tutulta mulle nuo sun mietinnät, että mitä tekemistä keksisi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Olen minäkin kuvannut niitä mustesieniryhmiä. Ovat kuin hattivatteja. En vaan ole tullut laitettua blogiin niitä kuvia. Nykyisin tulee kuvattua melkein vain kännykällä, se kun on aina mukana.

      Poista
  9. Sinulla on kivat kukkahyllyköt. Enkelinsiipi oli minullakin joskus tosi iso, kunnes kyllästyin. Oli muistaakseni aika reipas juurtuja.

    VastaaPoista