torstai 15. lokakuuta 2020

Viileä aamu

Aurinko nousi aamulla kirkkaasti, yöllä olikin ollut pakkasta. Naapuritalon katto oli ihan kuurasta harmaana. En ole ikinä tykännyt syksystä, mutta olen oppinut sietämään. 
Syksyssä vähiten tykkään siitä, että tulee talvi ja hirveät lumikinokset. Mutta nyt ne ei ehkä enää haittaa täällä kaupungissa asuessa.

Parvekkeella oli vielä viilenemässä marraskuun kaktukset. Äkkiä ne kuskasin sisälle ja saavat olla nyt sisällä. Taitaa toisessa olla pieniä kukkanuppujakin. Oli mun tarkotus viedä ne pimeään kylpyhuoneeseen vielä joksikin aikaa mutta en viitsi. Jos eivät kuki niin olkoot kukkimatta.

Pelargoniat saavat vielä olla parvekkeella. Eiköhän ne tällä "pakkasella" vielä tarkene.

Valkoiset koetan säilyttää talven yli, kun ovat kuninkaallista sorttia.

Eilen kävin katsomassa Pispalan haulitornia, kun oli lehdessä juttua että se nostetaan korjattuna paikoilleen... Kävin vähän liian aikaseen, enkä viitsinyt odotella, enkä sitten nähnyt sitä nostamista.

eilen 14.10. oli Haulitornin laittaminen kesken

Tänään läksin sinne pyöräilemään, kun oli niin upea auringonpaiste, enkä ole yli viikkoon yhtään pyöräillyt. Kyllä vaan tuntui että oli "pyöräilylihakset" heikenneet.

Nytpä Pispalan Haulitorni on paikoillaan kunnostettuna. Hyvin vaikea kuvitella että tuolla on ollut ihmisiä töissä yli 100 vuotta sitten ja vuosikymmenien aikana... Se vietiin kunnostettavaksi huhtikuun alussa tänä vuonna. Alkujaan se oli rakennettu v 1908. Korkeutta sillä on 53,4 m + 80 cm sisätty perustuksiin tässä remontissa. Haulien tekeminen on lopetettu v 1972. (Tiedot Aamulehdestä)

Aurinko menikin äkkiä pilveen kun tuossa muutaman metrin kuljin. Oli aikomus käydä vielä katselemassa Pispalaa, mutta enpä sitten lähtenyt, kun tuntui niin viileältä. 

Vaatetta pitää olla päällä jo enemmän, mulla nilkat oli vähiten puettuja, nyt pitäisi jo laittaa pitemmät sukat jalkaan. Ei vanhana saa nilkat vilkkua kulkiessa, kuten nuorilla talvellakin.

Nyt iltapäivällä taas paistaa aurinko.

Hyvää lokakuun jatkoa! Moi moi!

6 kommenttia:

  1. Kylmähkö yö oli täälläkin. Meillä oli aamulla mittari nollassa.
    Tuota haulitornia katsoin aina minäkin silloin kun mieheni kävi vielä Tampereella töissä ja minä vierailin hänen luonaan. En kyllä tajua miksi niitä hauleja piti tuonne korkealle mennä valmistamaan.
    Ihanaa loppukuuta sinulle!

    VastaaPoista
  2. Siellä on ollut kylmempi kuin täällä. Meillä oli himpun verran lämpimän puolella vielä. En tykkää minäkään syksystä, paitsi niistä kauniista näkymistä. Syksy tuo sateet, kylmän ja talven. Voi olla etten niin kaihtaisi talvea, jos voisi mennä ja tulla ihan oman mielensä mukaan, tai olla menemättä. Koululaisten on mentävä pimeässä ja pakkasessa, ja me aikuiset emme mitenkään innolla odota lumen kanssa taistelua. Kiva kun haulitorni on taas paikoillaan. Muistan kun isä lapsena ollessani kertoi mikä se rakennus se oli. Mukavaa ja kaunista loppuviikkoa sinulle:)

    VastaaPoista
  3. Kylymää oli meilläkin...-1,2,ainakin kylymän tuntuntusta,
    ..kyllä minä mielessäni kauhistelen nuoria talvipakkasella nilkatkin paljaana..ihan kylmän siniset jalat.
    Minä tartten vaatetta päälle,väläkkärit sukat ja kumppareihin villarit.pitkähijaista neuletta t-paidän lisäksi...vaikka tein piha hommia.lämmin tuli ;)
    Laitahan jo Sinäkin lämmintä päälle..vältät flunssan:)
    Mukava loppuviikkoa!,Sinulle Emilie 💚🧡🍁

    VastaaPoista
  4. Hetki tässä taas menee, ennen kuin tottuu kylmeneviin keleihin.

    VastaaPoista
  5. Miksiköhän tuo haulitorni on pitänyt noin korkealle nostaa aikoinaan? Hui, kylmä keli jo pyöräillä. Pitäisi olla kunnon toppatakki jo päällä ja entäs housut. Minulla on Sail & Ski stretch ulkoiluhousuja, toiset paksummat. Sinne sopii alle legginsit. En osaa enää muita housuja pitääkään on nämä niin mukavat, kun joustavat joka suuntaan. Kuin tehtyjä meikäläisen leveälle ahterille. Entisaikaan oli vaan farkkuja ja toppahousuja.

    VastaaPoista
  6. Mulla on ollu jalat ihan jäässä jo monta päivää, vaikka on villasukat, kotona siis. Ulkona olen ollukin vaan autoillen, niin ei oo ehtiny nilkat paleltua. Tänä aamuna näyttää olevan 3 astetta pakkasta, ensimmäisen kerran tänä syksynä. Pitänee lähteä ajoissa töihin, että ehtii raapata ikkunat...

    VastaaPoista