lauantai 23. lokakuuta 2021

Lauantaita

Vaikka en ole vielä lunta nähnyt maassa täällä, niin on kylmäää. Tuulee kylmästi joten vain pyörähdin rannalla iltapäivällä. Aamupäivällä ei ollut ihan niin kylmä. Pitää se pari kertaa koettaa kävellä ulkona, vaikka ei oikein lähellä olekaan luontoa. Siis oikeata luontoa.

Ainakin tilhillä on syömistä kunhan niitä tänne osaantuu tulla
.
Äsken kävelin tuolla, mutta ei oikein riittänyt vaatteet, vaikka on pipo ja ohut untuvatoppatakki yms. sormet jäätyi kun ei ollut villaisia lapasia. Nyt ne on jo etsittävä esille.
 Niin oli kylmä tuuli, pois käännyin.

Näillä sorsilla ei kai niin kylmä vielä ollut vaikka lumihiutaleita tulla hipsutteli taivaalta. mutta ei sen enempää.
 
Eilen sain aikaiseksi vaihtaa "multaa" ja ruukkua näille kasveille. 
 
 
Tässäkin kasvissa oli juuristossa tuollainen muovinen pussi tms, jota koetin irrotella, vaikka olihan noita juuria sen ulkopuolellakin.
 
 
Monstera Adansonii eli aarnipeikonlehti

Ajattelin että tarviis isompaa ruukkua tämä uusi kasvi, mutta eipä ollut riittävään isoa uutta ruukkua. Mutta laitoin sen nyt tähän saviruukkuun kuitenki. Meinasin lähteä ruukun ostoon, mutta enpä viitsinyt, kun en nyt heti vaihda sitä, ehtii sen ostaa ensi viikollakin. Täytyy vaihtaa sitten vielä ainakin sille toisellekin uudelle kasville isompi ruukku. 
Muokkasin samalla tämän kaktus ruukun kaktuksia ja vähän uutta multaa laitoin sekaan
 

Yhen pikkukaktuksen lisäsin tuohon oikealle.  En muista milloin nämä muut istutin, mutta jotain kaktusmultaa siihen silloin laitoin, niin se kaikki oli ihan kivikovana koppurana ja kaktusten ympärillä nekin vanhat ruukkumullan jämät ihan kivikovia.  Eli pitäisi olla huokoisempaa multaa. Ihme jos nuo ovat hengissä, voivat olla vaan kivettyneinä ja näyttää siltä.

Löysinpä vanhan kuvan niistä, yli 2 vuotta sitten otettu, kun ne tuohon istutin...tuo yksi vain on kasvanut ja muut eivät. Täytyy kyllä muokata tuota kaktusastiaa vielä uudelleeen. Tuo alkuperäinen asetelma näyttää paremmalta... 
Mulla on puute ihan normaalista sorasta jota voisi lisätä multaan. Sitä ei vaan löydä tavallisista kaupoista. Ehkä joskus jos ei kukaan näe niin vois katella jostain hiekoituslaatikosta pari kourallista. Ennen en voinut uskoa että joskus pitää etsiä soraa kukille kaupasta, kun oli hiekkaa ja soraa pihallakin.
 
Tässäpä tämän kerran löpinät tälläkertaa. Hyvää viikonloppua teille! Moi moi!

20 kommenttia:

  1. Täällä oli eilen illalla ikävä sää, kun käytiin srk:ssa. Oli pimeää ja tuulista ja sateista..oikein synkkää.. tänään ollut vähän parempi sää, mutta ulkona en ole ollut kuin autolla. Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Mukavaa viikkoa! Hyvin vähän nytkään valoa tulee ulkoa.

      Poista
  2. Täällä oli maa ihan valkoinen jo aamulla. Räntää satoi päivälläkin. Taitaa vielä sulaa pois kun ensi viikolle on luvattu lämmintä.

    Nyt on kylmä yö tulossa, yritän kovasti lämmittää puilla, että sähköä kuluisi vähemmän.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jossain on satanut enemmän, huomasin lauantaina jonkun auton katolla ainakin 5 cm lunta.
      Sähköstäkään ei tiedä kuinka paljon hintaa tulee, varsinkin jos ei ole edullista määräaikaista sähkösopimusta ollut jo ennen.

      Poista
  3. Täällä on tullut räntää ja lunta ja välillä että. Nämä kelit ja säät on kaikkein kurjimpia. Koetin tehdä väriterapia juttua kukista blogiini, joko kävit kurkkaamassa?
    Jospa nuo sun kaktukset ovat jotain kääpiölajiketta, kun eivät kasva.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai, pitääpä katsella onko jäänyt käymättä!
      Saa nyt nähdä miten nuo kaksi kaktusta elpyvät. Ai niin vasta eilen muokkasin tuota astiaa lisää, otin 2 pois ja laitoin sen jonka leikkasin poikki ja juurrutin sen pään, niin näkyi hyvät juuret tehneen.

      Poista
  4. Hämäree ja pimmiitä on tiälläkin. Ensimmäiset kausivalot jo laitettiin palamaan. Lunta viimeviikolla sato kymmenisen senttii, nyt on kaikki sulaneet pois. Kiva kaktuskokoelma astiassa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!
      Kyllä alkaa olla pimeää, valoja pidettävä aamullakin. Täällä en ole vielä lunta nähnyt, paitsi muutamia hiutaleita leijaili.

      Poista
  5. Ihmeellistä, miten linnut pystyvät uimaan, vaikka on niin kylmä! Sitä olen aina ihmetellyt.
    Tuosta kukka-astiasta tulee meidän mummo mieleen, kuvio on ainakin tuttu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, kai se sula vesi on lämpimämpää kui talvinen ilma sitten.
      Tuota arabian kuppia ei kukaan ostanut kun oisin sitä myynyt, oisko ollut 5 eurolla. Niin laitoin siihen sitten kaktukset ja olkoonpa itellä.

      Poista
  6. Sinä kuljet siellä samanlaisissa rantamaisemissa kuin minäkin päivittäin.
    Meillä täällä on vielä suht leudot säät,mutta kyllä tuolla rannalla merituuli puhalsi jo melko kylmästi.Katselin myös sorsien touhuja,kun ruoppasivat matalikolla pohjasta ravintoa.
    Kaunis astia kaktuksilla,onko vanhaa Arabiaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt on taas pari päivää ollut aika lämmintä, mutta harmaata. On vanha Arabian kuppi. Sisäosa on niin naarmuinen että mienasin ettei siitä ole enää ruoka-käyttöön, eikä mennyt kaupaksikaan silloin.

      Poista
  7. Hämärää, synkkää ja sateista täälläkin on, marraskuu on aina niin pitkä, niin pitkä ja synkkä! Mukavaa tätä viikkoa Sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä lokakuu on mennyt ihmeen nopeasti. Kohta loppuukin.
      Kiitos, samoin sinulle!

      Poista
  8. Kauniita syksyisiä kuvia. Syksyn pystyy aistimaan kuvistasi. Sadetta ja tuulta meilläkin. Kauniita viherkasveja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tämä lokakuu onkin mennyt nopeasti, mutta vielä pimeämpi tai harmaampi voi olla marraskuu! Huh, saa nähdä.

      Poista