lauantai 30. lokakuuta 2021

Tuhannes kerta

 

Ruusuja löytyi vieläkin Hatanpään Arboretumista. Tämä onkin nyt 1000. postaus, joten ruusu teille kaikille jotka käytte täällä ja myös jaksatte kirjoitella blogeja. 

Kommenttejea on nyt 9795 tullut tähän mennessä ja näyttökertoja vajaa 300 000. Ihmeellistä. 
Kiitoksia teille kaikille kävijöille ja kommentoijille!

Tosiaan pitkästä aikaa tänään läksin pyöräilemään ja voi että se tuntuikin tosi kivalta. Pari viikkoa voi olla edellisestä kerrasta. Kai vähän pelästyin välillä ollutta liukkautta ja kylmyyttä. Katotaan nyt milloin pitää kuljettaa pyörä parvekkeeelle, tai sitten katsella jostain säilytyspaikka varastosta.

Vuosi sitten juuri tähän aikaan vielä kukkivat pelargonit parvekkeella entisessä asunnossa ollessa, nyt toin ne jo sisälle, ja lehdet kellastuu valkeissa ja punainen ei taida jaksaa avata nuppujan. Tässä asunnossa on kylmempi parveke näin syksyllä, oli jo pakkastakin vähän.

Nyt on kaupoissa oranssia tarjolla, tulilatvat ja keskimmäistä en muistanut katsoa. Oikeanpuoleinen on korallimätäs. Aika jännä. Mutta minä ostin kuitenkin tutun tulilatvan vaan.

Kaksi vuotta sitten näihin aikoihin  ystäväni ja kasvinkumppanini S. kaupassa käydessämme  halusi ostaa mulle Muumimukin ja sain itse valita sen. Otin tuon Taikurin lentelemässä etsimässä punaista rubiiniaan, toisella puolen Taikuri istuu yksin kuutamolla ja katselee vuoria saturnuksen vieressä. Jotenkin se tuntui minulle sopivalta ja tumman lilanpunainen oli S:nkin lempiväri. 
Hän sanoi, että sitten kun hän on kuollut, niin juo siitä kahvia ja muistele häntä. Enpä uskonut, että hän sairastui kohta ja kuoli viime kesänä.  Olen juonut kahvia siitä monesti ja nyt on näinä aikoina myös Pyhäinpäivä tulossa, jolloin muistellaan poisnukkuneita. Kynttilöitä en pääse viemään sinne.

Halloweeniä viettää jotkut nyt myös ja tekee kotiinsa ja pihalleen kaikkea karmeaa. Viettäkööt. Mutta luulen että heistä jotka ovat vastikään menettäneet läheisiään, ei tunnu kivalta kaikki sellaiset leikit.

Ostin näiden päivien kunniaksi kukan lisäksi myös leivokset, joista ensimmäisen maistelin tänään ja toinen jäi huomiseksi.
Yksin kun tässä olen niin ei viitsi leipoa itse, niitä tulisi vaan syötyä ehkä liikaa.  En tiedä leipoisko sitten synttäreiksi, ihan miten huvittaa. Nekin on kohtapuolin taas. 

Ihan hieman vaan aurinkoa välillä pilkottaa pilvien takana. Eipä tänäänkään sitä paljoa näkynyt.

Tästä asunnosta en ole tähän asti iltapimeällä käynyt ulkona enkä kaupassa, mutta torstaina läksin sitten illalla ja olin ihan häikäistyä. Siksikin kun lasit kastui kun sataa tihkutti vettä ja joka puolella oli niin paljon valoja. Monilla parvekkeilla oli hienoja valoja myös.

Kalle Päätalon muistomerkki; Maaltamuutto valaistuna

Talvi on tulossa, sen näkee myös siitä kun suihkulähteiden patsaat peitetään kuvulla.

Keskustorilla
Jonakin iltana on lähdettävä katsomaan taas Tanssivat vedet-värivalonäytöstä (se alkoi eilen) ja muutenkin on uusia värivaloteoksia laitettu, koska Tampereella on Valoviikot alkaneet. En eilen lähtenyt alkutungokseen vielä. 
 
En vielä stressaa vaikka kellojen siirto on taas ensi yönä. Kun ei ole yöunet muutenkaan niin hyviä joka yö, nukkuupa sitten aamulla mihin asti nukuttaa.
Hyvää lokakuun loppua ja Sunnuntaita!

8 kommenttia:

  1. Olet ollut ahkera bloggaaja ja käyn täällä usein, vaikken aina kommentoi. Tampere on kaunis kaupunki ja kun en ole siellä käynyt niin mukavaa, kun kuvaat kaupungin nähtävyyksiä tänne blogiisi. Jokainen löytää sen oman tyylinsä ja tahtinsa. Minulla vie aikaa nyt tuo postcrossing. Korttimäärät lähestyvät pian sataa lähetettyä ja saatua. Käytän aikaa jokaisen kortin kirjoittamiseen ja koetan valita vastaanottajaa miellyttävän kuvan. Aika hyvin olen onnistunut 🤗 ja saanut pitkiä viesteja, kun kortti rekisteröidään. Korttiin kun ei mahdu paljon kirjoittamaan. Joku on saanut minulta kaksikin korttia, kun ovat toivoneet, että lähettää kirjekuoressa, kun posti usein sotkee musteella tai lajittelulinjastot repivät korttia. Itse olen saanut ehjää postia.
    Lämpimänä alkaa marraskuu eli ulkoillaan siis. 🙋‍♀️

    VastaaPoista
  2. Onnittelut blogillesi! Siellä on yhtä harmaata syksyn säätä,kuin täällä kainuussakin. Kellon siirto sotkee elämää vielä lisää. Hyvää alkava marraskuuta ja sunnuntaita!

    VastaaPoista
  3. Onnittelut tuhannesta!

    Eipä minuakaan nyt Halloweenit innosta. Kellot on siirretty ja aamu on valoisampi. Mutta kyllä tulee pimeys sitten illalla aiemmin.

    VastaaPoista
  4. Onnittelut pyöreistä lukemista!
    Minusta on mukava käydä lukemassa ja katsomassa Tampere-aiheisia juttujasi.
    Mukavaa sunnuntaita sinulle!

    VastaaPoista
  5. Kauniit on kuvat, lokakuinen tunnelma, kyllä se lokakuu meni niin nopeasti, jo lokakuussa kaupat alkoi täyttyä joulu tavaroista, hyvä olisi tehdä jo nyt joululahja ostokset, kun ei ole ruuhkaa. Hienoa kun on ollut lämmintä, ja pyöräily on tehnyt hyvää raikkaassa ilmassa.
    Mutta hyvää marraskuun alkua sinulle !

    VastaaPoista
  6. Onnittelut tuhannesta. Ja kiitos taas hienoista kuvista.

    VastaaPoista
  7. Harmaa päivä on ollut täälläkin vähän etelämmässä Tampereelta. Kuitenkin mukavan lämpöistä ja tuuletonta lenkkeillä koiran kanssa. Varmasti mukava pyöräilykelikin:) Kiva kun kerrot näkemistäsi kohteista meille, niitä on mukava katsella ja aina oppii joitain uuttakin:)

    VastaaPoista
  8. Ootpa ollu ahkera postailija. Onnea siitä!
    Mukavoo marraskuuta sinne Tampereelle

    VastaaPoista