maanantai 18. lokakuuta 2021

Syksyä

 Niinhän tuo tahti hidastuu täälläkin, suru tuli puseroon kun huomasin taas että Ruusun tuhkaa-blogi on poistunut. Niinkuin moni muukin blogi on kadonnut näiden vuosien aikana, jotkut kertoo että lopettaa ja jotkut vaan katoaa kertomatta.  Jotkut siirtyy instaan tai muuanne. Minä en ole sinnekään osaantunut vielä...en tiedä menenkökään. 

 Olo on ollut kuin riisuttu puu

 Muutenkin on olo vähän synkkä nykyisin. Alkaa tympiä nämä K:lla alkavat asiat, -passit sun muut. Alkaa mennä luottamus kaikkeen (asiantuntijoihin ja päättäjien vatvomiseen) , kohta ei tiedä mihin pääsee ja missä saa käydä. Kävin jo valmiiksi viime viikolla kiertämässä uudet näyttelyt parissa museossa, jos vaikka taas kohta ei pääse sinne. Ehkä näytän sieltä kuvia joskus, kunhan jaksan.
 
 
Pilviä (mutta Näsinneula on suorassa vaikka ei siltä näytä)

Joka kerta kun avaa nettilehtiä (tai tvtä), on aina jotain pelottelujuttuja, nyt ei enää jaksa, sairaalat on täynnä, katso nyt montako kunnassasi on sairaalassa, ota piikki, nyt on kuollut hän ja hän, nyt leikataan näiltä rahat...aprilliä eikä leikata, hirvittävä myräkkä saapuu, kesäinen lämpö saapuu, hirveä vatvominen k-passista, kuka seisoo miten kauan kapakan ovilla keskellä yötä, kellä on lupa hillua aamuun asti kapakassa ja juoda, siellähän ne passilliset on turvassa k-peikolta, ja pah...
 
Onneksi on koti ja viherkasvit ja vielä pääsee kauppaankin ja ulos... Onneksi vielä pystyy kävelemään, vaikka pakotusta on jaloissa koko ajan.

Peperomia prostrata, string of turtles
 
Väliin vähän positiivisia kuvia kuitenkin
Parhaillaan kukkii marraskuun kaktus, ympäriinsä on valkeita kukkia

Ei ole tämä näin hienosti ennen kukkinut
Muutenkin eilen siirtelin hyllyjä ja siivosin kämppää, kun pitää ikkunan lähellä olla tilaa kasveille enemmän. Parvekkeelta pitää siirtää kukat ja kaktukset sisälle joska nyt parveke alkaa kylmentyä. entisessä asunnossa tuskin ennen talvea oli lainkaan pakkasta, mutta tämä on ilmavampi parveke.
Pelargoniat ovat vielä parvekkeeella, mutta jos tulee se hirvittävä hyytävä matalapaine, ne on otettava ennen sitä sisään.
 
Tässä kuvassa on Calathea makoyanan, eli täplämaija tms, tuholaiset lehden alapinnalla. Niitä ei melkein näe paljaalla silmällä, vaan suurennuslasilla tai kännykkäkuvan suurennuksella.
Tuommoisetkin huomasin taas tulleen tuohon kasviin, jostain ne vaan putkahtaa äkkiä, vaikka joka päivä katselen niitä lehtiä. Eli taas myrkytys- ja suihkutushommia oli.
 
Monstera Adansonii, aarnipeikonlehti uusin lehti

 
Tajusin nyt senkin, ettei ikkunalle voi mitään kasveja laittaa, mulla on ollut tähän asti patterin päällä kukkaruukkuja, mutta nyt patteri kuumuu, niin ei siinä voi niitä pitää. Lisävalojakin olen viritellut illaksi, päivällä on onneksi ollut aurinkoa.

Taas yhdet sukat sain tehtyä viime viikolla, tavis-sukkia on ihan kiva neuloa. Nämä Nalle langasta 3,5 nro:n puikoilla. Niistä tuli itelle vähän isot ja pojille liian pienet, kai ne joskus sitten löytää sopivat jalat.

Tässä oli yhdet synttärit ja tekaisin juustokakun, ei ole koristeilla pilattu. Eikä ollut irtopohjavuokaa, niin tein keikauskakkuna. Uunivuokaan tein hyydykkeellä juustokakkuseoksen ja paistoin ensin erikseen pohjaksi vaan kaurakakkarapohjan pellillä. Pohjan laitoin vuokaan päälle, ja jääkaappiin hyytymään. Sitten kumosin sen lautaselle ja hyvin meni.

Olen sellainen "kuu-hullu" ja olen "valitellut" ettei tähän asuntoon näy kuu, mutta jee, lauantaina alkoi joku pallo pilkottaa sälekaihtimen välistä, niin näkyipäs... tuuli toi pilviä eteen koko ajan ja hieman kerrostalon katon päältä näkyi, mutta kännykällä ei saa näin kaukaa kuvia.  Näkyy vaan valopallo, eikä edes kokonainen kuu. Sittenpä latasin vanhan kamerankin, jos sattuisi seuraavan kerran näkymään taas...sillä joskus onnistuin kuvaamaan kraateritkin :)

Niin on puista lehdet lentäneet pois, autiota on

aallot rantaan lyö

Noin joka toinen yö olen saanut nukkua paremmin ja joka toinen yö valvottaa. Herään yleensä noin klo 6 ja jos ei jaksa olla sängyssä "pitkään" niin voi lähteä aamulla kävelylle. Silloin yleensä siellä ei ole ketään tai koiria ulkoiluttaa jokunen ihminen.

En ole vielä löytänyt paikkaa josta näkyisi aamurusko paremmin.
Illallakin on auringon laskun paikka siirtynyt lännemmäksi, jotan ei sitäkään näy lähellä.
Mutta vielä kukkii päivänkakkarat!

Onpa ollut matala -ja korkeapainetta. Pääasia on että paineet on eikä laske liikaa.

16 kommenttia:

 1. Hienot kuvat, kuvista ei välttämättä tiedä onko lokakuu, joskus lokakuussa on ollut lunta jo ihan kuun alussakin.Pimeä aika on synkkää aikaa, mutta onneksi se ei ole pitkä aika, luntakin voi tulla milloin vain, ainahan se yllättää suomalaiset.
  Mä tykkään juustokakuista, mutta en osaa tehdä niitä.

  Ehkä parempi olisi ettei katso uutisia ollenkaan.
  Kyllä se passi aiheuttaa eriarvoisuutta, kun ilman passia ei pääse moneen paikkaan, me ei muutenkaan käydä missään, olen niiden puolella jotka ei voi terv.syystä ottaa rokotetta, minulla on monia ystäviä jotka ei voi ottaa rokotetta, ja on ihmisiä jotka oikeasti pelkäävät piikitystä ja rokotetta jota ei ole tarpeeksi testattu, ja joka on aiheuttanut myös kuolemia ja vakavia oireita, ja joka heikentää immuniteettia, ymmärrän niitä ihmisiä, jopa aletaan syyttämään ja vihaamaan rokottamattomia, tuntuu kuin olisivat hysteerisiä rokottamattomia kohtaan.
  Olen kuullut henk.koht. että kahden rokotuksen saaneet silti sairastuu,
  ja perusterveet lievästi ilman rokotetta.
  Loppujen lopuksi tämä maailma on kiero ja valheen kyllästämä maailma, joka menee kohti pimeyttä yhä enempi ja enempi, mutta voisin kertoa siitä valoisastakin puolesta, ehkä joskus omassa blogissani.
  Hyvää syksyä ja voimia toivottelen!  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hyvästä kirjoituksesta! Kylläpä sitä on valoa olemassa vaikka välillä synkkää onkin. Hih, tänään sataa vettä taas reippaasti kokopäivän, ainakin niin ennustettu. SähköValoa tarviis pitää päivälläkin palamassa.
   Kyllä se vaan jatkuva kipu vie jotain voimia, oisko se sitä resilienssiä tai jotain. Sitä kun tässä koko päivät ja yöt pähkäilee yksinään, niin ei se siitä helpota. Ei voi koko ajan pyrkiä lääkäriinkään. No nyt sentään sain tietää mistä saa tutkimusta, että mikä vois olla syynä, jos siltä tuntuu, jos ei muuten lääkäriin pääse. Olen vaan odottanut että menisi ohitse nämä kivut ...Saa nähdä.
   On se vaan hyvä kun ei tarvii k passia, kun ei ole mitään hinkua ravintolaan ja keittää kahvitkin kotona jos ovilla kysytään passia.

   Poista
 2. Sinulla on hienot rannat lähellä. Minä joudun kulkemaan kauemmas vettä nähdäkseni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, Tampere on kahden järven välissä ja koskikin niiden välillä kulkee. On sitten piempiäkin järviä siellä täällä. Lapsesta pitäen olen rantamaisemista pitänyt.

   Poista
 3. Kaunis tuo kaktus! Itselläni on vasta kovin pieni ja muutaman kukan kukki, kun toin sisälle. Suurimman osan nupuistaan pudotti. Ja värikin oli kumman keltainen...en muistanutkaan sen värisen olleen...:)
  Olen alkanut jättää nuo uutiset väliin. Turhaan niitä on kuunnella, kun vaan ahdistaa tämä nykyinen touhu. Eikä pelkästään k-jutut vaan kaikki...sodat ja katastrofit ja kaikki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voihan kaktus! On niitä keltaisia ja oranssejakin. Tiputtaa herkästi nuput jos vaikka kääntää kasvia :)

   Poista
 4. Kaikki alkavat olla väsyneitä k:n, et ole ainoa.
  Koetetaan vaan jaksaa vielä. Minäkin olen lopettanut jatkuvan tiedotteiden lukemisen ja katsomisen. Ahistaa vaan.
  Mehevän näköinen kakku :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hyvä kun alkaa toisetkin tympääntyä pelotteluun.

   Poista
 5. Ajoittain todellakin kyllästyttää tuo uutisointi.
  Kauniit kuvat, erityisen ihana on tuo viimeinen päiväkakkarakuva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Päivänkakkaroita kasvaa, en tiedä onko ne kylvetty vai itse levinneet vieressä olevalta luiskalta.

   Poista
 6. Eipä mieltä ylennä uutisointi,ei.
  Olen pitänyt,ja pidän ihan omaa koronastrategiaani,aivan varmasti niin kauan,kun se pahuksen virus täällä viihtyy,uutisoikoon mitä lystäävät rajoitusten purkamisesta ja muista.
  Maalaisjärjellä tässäkin pärjää.😊
  Täältä löytyi mielenkiinnon herättävä blogi.
  Todella hienoja viherkasveja sinulla!
  Jäin seuraamaan elämääsi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Onpa kiva juttu, onhan tässä rupateltu blogissa kohta 10 vuotta, hupsista.
   Joo maalaisjärki ja malttia vaan, niin jospa tässä pärjää. Ja reilusti D-vitamiinia, kun ei enää tule aurinkoa otettua edes kesällä :) Eikä sitä enää ole pakko mennä isoihin joukkoihin mukaan.

   Poista
 7. Minä en oo edes kattonu uutisia moneen päivään. Välillä kuulen töissä jonkun telkusta tai autoradiostani jonkun pätkän. Mietin just tätä koronatouhua ja sitten radiossa sanottiin, että rajan takana on tehty päätös pitää rokottamattomat 4kk karanteenissa kotonaan. Järeät otteet ne olla pittää ;D Vakava asia, mutta väsyneenä jaksaa naurattaa.
  Minulla on tuo insta -tili, mutta tykkään paljon enemmän bloggailusta.
  Jotain pieniä ilon pilkahduksia on aina jossain. Meidän vessassa on sellainen ledikynttilä ajastuksella. Oli tosi kiva mennä eilen pimeään vessaan, joka ei ollutkaan pimeä, vaan tunnelmallisesti (jopa jouluisesti?) valaistu ;D
  Parempia päiviä ja hetkiä sinulle! Kyllä niitäkin on.

  VastaaPoista
 8. Mukavan näköisissä maisemissa saat lenkkeillä:) Kiitos että laitat kuvia meille katseltavaksi:)
  Seuraan Facea ja Instaa mutta kyllä blogeja on kiva lukea ja seurata ihmisten ajatuksia!

  VastaaPoista
 9. Uutisointii on ollu! Mukavia lenkkejä eteenkinpäin! Meille sato eilen ensilumen, usseita senttejä. Pakkaselle pikkusen män, vaan nyt ovat lumet sulaneet kun läpöö on +7.

  VastaaPoista
 10. Minuakin surettaa blogienn häviäminen faceen ja sinne paljouden tulvaan kaikki sitten katoaakin. En jaksa tätä facen peukutusta. Ei edes katsota mitä postissa on, vaan peukutetaan, vaikka joltain on läheinen kuollut.
  Ihanasti voivat viherkasvisi ja oi oi miten kaunis lenkkipolku.

  VastaaPoista