maanantai 1. marraskuuta 2021

Uusi kuukausi

Kuukausi vaihtui marraskuuksi, sama harmaus jatkuu, vaikka aamut nyt valkenee tuntia aikaisemmin, jos valkenee. Maanantai ja markkinapäivä tänään täällä!

Tässä on mun kukkaset tähän aikaan, virkkasin nopeasti tälle vielä oranssin pikkuliinan, sävysävyyn :)

ja tämä "santtu" on pyöräyttänyt kaksi kukkaa, toivottavasti enemmänkin. Näitä ei ole näkynyt pitkään aikaan. Sinisessä "santussa" ei ole oireita kukintaan ollut. Marraskuun kaktus kukki jo lokakuussa ja on jo tiputtanut kukkansa pois...

Tähän vielä loputkin "muistelot"lokakuusta, lauantain pyörälenkistä Hatanpään arboretumiin

Huurrepajut loistivat vielä ihan hurjan keltaisena, kun muut oli jo pudottaneet lehtiään

Mennessäni ajattelin, että jos löydän yhdenkin kukkivan ruusun, olen tyytyväinen käyntiin. Niitä löytyi vielä monenmonta ja tässä vain osa.

Eilen ilahdutti auringon paiste vähän aikaa, mutta pilvien takaa sitten enää paistoi kun pääsin ulkoilemaan. Mutta hyvä niin koska...

aamulla

oli aika sumuinen aamu, sumua tuolla järven takana. Oikeanpuoleiset kuvat kokeilin kuvata kauas, No, eihän se mun kännykkä kuvaa niin kauas. Mutta kokeilin automaatti arvoja Photoscapella, jolla muokkaan kuvia,  melkein samassa kohtaa kuvattuihin, niin tulipa vähän eroja sävyihin. 

Lokakuun kollaasiin tulikin liian valosat kuvat tähän liitettyä...mutta harmaita olen kyllä "esitellyt"joka postauksessa

Olin merkinnyt kalenteriin että 7;nä päivänä näkyi aurinkoa, mutta saattoihan sitä olla muinakin päivinä välillä. Hienoa Ruskaa oli puissa ja sitten ne lehdet putosivat maahan tai kadulle. Kävin kerran matkalla ja museoissa kävin taas muutaman kerran. Sisälle pitää jo valoja laitella ja enemmän alkaa nauttia sisäkukistakin. 

Liikuntaa tuli joka päivä tehtyä, yhteensä 143,5 km ja  40 tuntia. Kävelyä enimmäkseen, kolmesti taisin käydä pyöräilemässä. Aika samat lukemat kuin viime kuussakin.

Kirjojen lukeminen hidastui, kun sain vain 4 kirjaa luettua. Hyvä kun nekin :)

Maanantai ja marraskuun markkinat pitäisi olla torilla... pitää lähteä katselemaan. Kohtapuoliinhan ne alkaa kasata Joulutoriakin...

Hyvää marraskuuta teille kaikille ja 💖💗💓Kiitokset kommenteista!

Moi moi!

6 kommenttia:

  1. Oranssi kokonaisuus on tosi kivan pirteä! Pikkuliina on ihan piste iin päälle.
    Koontikuvaelma on myös mielenkiintoinen. Miten se on tehty? Minä en osaa tuollaista kuvaa edes tehdä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vaan! Jotain piristystä sitä tarviis, on jotenkin niin nuuhake fiilis.
      Oon joskus ladannut läppärille maksuttoman PhotoScape kuvankäsittelyohjelman. Ja niitä on muitakin ...vaan en tiedä niistä. Siinä on kaikenlaista kivaa jolla voi tehdä kuviin yhtä suntoista.

      Poista
  2. Voi santtu...mamma tulee noista aina mieleen, kun oli rivillinen sattuja ikkunalla♥ Minullakin noita joskus ollut. Pitääpä taas ostaa..:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joillakin nuo santut kukkii ja kukkii. Meillä oli myös yksi vanha täti jolla ne kukki ihan hurjasti. Mulla ei ole oikein loistaneet, ei oikein missään asunnossa ollessa. Kukkii sen verran kun saa kaupasta kotiin. Nyt tämä ja toinen "kaveri" on "kököttänyt" minulla jo pitkään.

      Poista
  3. Monet ruusut kukkivat syksyllä niin kauan kuin on lämmintä. Meilläkin punaiset vielä ovat kukassa.

    Nuo Arboretumin ruusut ovat kauniita.

    Santtuja en ole edes yrittänyt kasvattaa, kun muistan kuinka äiti aikoinaan sai ne niin komeasti kukkimaan, joten pidän sen muiston :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, mulla on näköjään ollut tapana käydä näin sysyllä vielä katsomassa ruusuja. Sitten talvella ei tule siellä käytyä, jos ei ola muuta käyntiä sielläpäin.
      Santpauliat on aina kaupassa niin kauniita ja houkuttelevan halpoja,niin tulee joskus ostettua, mutta en enää osta mitään lisää :) Toivottavasti.

      Poista