sunnuntai 27. maaliskuuta 2022

Kesä aika...?

 Oli vähän kylmä aamu, mutta nyt on jo lämmennyt ja aurinkohan on tänään paistanut. +2 on parvekkeella lämmintä. Suurin osa kaduista ehti sulaa täällä, joten liukasta ei ole tässä lähistöllä kuin paikoitellen, vaikka olisikin pakkasta. 

toissapäiväisellä kävelylenkillä kuvattu, vettä satoi silloin

Tämä viikko meni taas miettiessä ja tutkiessa etuovesta taloja yms. En tiedä mitä tekisi, kannattaako pistää vähät rahansa taloon, vai tyytyä edullisempaan tai pienempään vuokra asuntoon. Mikäänhän ei sinänsä pidä tässä kaupungissa, kun jälkikasvukin haluaa muuttaa muualle.

Ostin narsissiruukunkin pari päivää sitten itselle

Toisaalta tämä maailmantilanne on vähän epävarma, että mihinpäin sitä muuttaisi, jokapuolella tuntuu olevan jotain uhkatekijöitä (joita en ala tässä selvitellä)

Maaliskuun alussa näin Youtubesta askarteluvideon, jossa joku teki suurista palapelin paloista hienoja maaleilla ja kuvilla muokattuja esineitä.En löytänyt suuria palapelejä mistään, niin oli ihan pakko tehdä vaan pahvista joku ja päällystää se ohjeen mukaan.

Liimataan rutistettu servetin ohuin kerros pohjaan, kun kuivuu niin maalataan se, tässä ruskea akryyliväri, kun kuivuu kultaväriä vähän päälle. Sitten joku kuva vaan, ite laitoin kultaisia tarroja vaan. Olisin halunnut rauhankyyhkyn, mutta tuo taitaa olla kolibri. Harvoin tulee nyt mitään intoa tehdä mitään askarteluja tai kortteja. Joskus vaan osuu Youtubessa jotain silmään, vaikka yleensä katson vain kasvien kasvatusvideoita, niin silloin piti kokeilla, vaikka en tällä mitään teekään...kai

Vaihdoin lopulta rupsottavan kultaköynnöksen isompaan ruukkuun, tästäkin on jo aikaa

Siinä oli syy, miksi rupsottaa, juuret yhdessä kiemurassa pelkästään pohjalle kiertyneenä. Nyt pääsi vähän isompaan ruukkuun.
Joku viikko sitten Marketta kertoi blogissaan Sitruunakakusta, heräsi heti halu tehdä sitä. Mulla oli jääkaapissa sitruuna, mutta kun olin jo mitannut aineet, niin se sitruuna olikin mennyt pilalle, enkä viitsinyt lähteä kauppaan. Niinpä laitoin vain puolikkaan appelsiinin mehun, vaikka eihän se maistunut yhtään. Muita aineksia oli, mutta minä sokerikammoisena en laita niin paljon sokeria, eikä tietenkään ollut oikeaa vuokaa. Tein vaan sitten laakeaan pannuun, niin jäi ohueksi.
Mutta erittäin helppo ohje, nopea valmistaa, ja hyvä. Kiitos Marketta ohjeesta.
Nyt otin pakkasesta pari palaa, kostutin niitä sitruunanmehulla ja laitoin kermavaahtoa päälle, hyvää tuli.
Nyt mulla on sitruuna ja -mehuakin, kun iskee taas halu tehdä kakkua niin teen. Mulla tuppaa jäämään kananmunat käyttämättä (jos en leivo), kun olen niin kolesterolikammoinen. Ei usein maistu munakkaatkaan. Mutta kolme kanamunaa menee tähän ja jos syön vaan vähän kerrallaan, ei haittaa.
 

Eilinen myrsky  ei ollut riepotellut näitä pressuja irti, vaikka kyllä siellä tuuli eilen. Koetin mennä eilen rannalle, mutta ei voinut. Oli liikennemerkitkin kaatuneet ja roskikset pitkin poikin levällään. Rakennuksilta lentelee kaikenlaista irtonaista tuulella. Luntakin on vielä paljon.

Joku oli yöllä käynyt siirtämässä kännykän kellon 👻 niinpä heräsin vasta 7:n maissa, eli oikeasti ihan entiseen aikaan. En yleensä nuku yli 6:een koskaan nykyisin. Valoisaa oli. Nyt sitten pimenee illasta aikaisemmin. Saa nähä mitä tästä kesästä tulee, toivotaan kuitenkin rauhaa ja ihan hyvää kesää.

Moi moi taas!

8 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. joo, vaikka sitruuna puuttui. :D niin mun tapasta, etten kato onko kaikkia tarpeita.

      Poista
  2. Minusta rauhan kolibrikin ajaa asiansa! Sinä tartuit heti tuumasta toimeen. Minä olen jo yli vuoden vatvonut noita palapeli-ideoita, mutta toteutus antaa edelleen odotella itseään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli niin hyvä video, en minä muuten innostunut silloin mistään.

      Poista
  3. Ihailen jokaista, joka jaksaa askarrella. Mikä lie, kun minulta ei irtoa.
    Hyytävän kylmä aamu oli tänään. Paleli aamulenkillä. Mutta tulee sitä lämmintäkin taas, ehkä liikaakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se tarvii hyvän ohjeen vaan, en ole edes korttejakaan tehnyt vuosiin. Vein kirpparille jo osan tarpeista ja vien kai loputkin. Mutta maalaaminen vois olla ihan kiva välillä, ihan terapiamuoto.

      Poista
  4. Upea askarteluidea ja varmasti kiva tehdä. Leipominen on rentouttavaa. Olen nyt eläkkeelle jäätyäni innostunut leipomaan jopa leipää. Muistin myös ikivanhan ohjeen pellillisestä jauheliha-riisi seoksesta voitailinalevyjen välissä (jauhelihapiirakkaa siis) ja olipa herkua. Kiireessä vanhat hyvät leipomukset ihan unohtuvat.

    Meillä on täysi takatalvi täällä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinulla on taitoa tehdä vaikka mitä upeita kortteja. Multa puuttuu luovuus kokonaan.
      Joskus ennen leivoin, jopa hapanruisleipää ja joskus vaaleetakin hapanleipää. Itelleen ei kärsi paljon herkkuja tehdä, tulis vaan syötyä liikaa. Ostin viime viikolla lohikukon, Joensuun herkkuleipomon kukon. Olihan se hyvä, mutta olisi kyllä huimasti paremman saanut jos ois ite tehnyt, niin helppo tehä sinänsä.

      Poista