keskiviikko 30. maaliskuuta 2022

Viherkasveja ja muita mietteitä

 Laitanpa taas kuvia tänne, kun kerkisin ne muokatakin, niin eivät jää roikkumaan.

Enkelinsiipibegonia on söpö kuin sika pienenä. On ollut näiden kanssa vähän epäonnea, yhden laitoin jo roskiin ja tästäkin katkaisin kuivuneen latvan, mutta varteen tuli lehtiä. Toinenkin on kasvanut nyt valon lisääntyessä paremmin.

Sitten päätin katsoa tämän anopinkielen, koska se näyttää voivan huonosti

lehdet kurtussa, eikä ole kasvanut yhtään kohta kahteen vuoteen

Joo, juuret oli kokonaan surkastuneet, en tiedä toipuuko tämä, vai päätyykö kompostiin. Istutin sen nyt pienempään ruukkuun taas. Lienenkö joskus kastellut liikaa tms. Nämä helpoksi mainitut kasvit ei mulla taida oikein loistaa. Mikä lie. En nyt näitä hirveesti ala paapomaan, jos muuttokin tulee, niin vähemmän muutettavaa on.

Miettinyt olen suurimmista kasveista luopumista, esim peikonlehti ja tavallinen kultaköynnös. Ottaisin niistä vain pistokkaita itelleni, niin helpompi  muuttaa.

Nämä Epipremnum pinnatum N´Joy tms kultaköynnös on hidas kasvamaan, mutta selkeästi nyt piristyneet. En vaihda näille nyt multia, laitoin vaan viherkasvilannoituspuikot.

Sitten seuraa Kysymys!

En ole ennen kasvattanut mitään näissä turvenapeissa. Tietääkö joku teistä, missä vaiheessa nämä taimet pitää laittaa muualle purkkiin kasvamaan? Noi on paprikoita, yksi kurpitsa

Tomaatit on jo 20 cm korkeita muissa purkeissa.  

Muutama kuva kävelylenkeiltä

Hangella on kiva kävellä rompsia. Lunta piisaa, mutta kävelytiet on jo sulat.

Lämpimien ilmojen aikana jää on paennut kauemmaksi, mutta tuolla liikkuu vielä ihmisä jäällä kauempana.

Kun on nyt vahvistunut ajatus poismuutosta, niin aina kävellessä heitän itsekseni pieniä jäähyväisiä maisemille. En vielä heti muuta, kun pitää toukokuuhun kai olla, jos ei suostu omistaja luovuttamaan vuoden asumis pakosta. Mutta ei vielä ole tietoa seuraavasta asunnostakaan. Huonolta näyttää oman talon ostokin, kyselty on, mutta voi olla että vielä muutan vuokrallekin.
vielä yksi ruusu tähän lopuksi.
Moi, Moi!

12 kommenttia:

  1. Tuo jokakeväinen jäiden sulaminen on minusta aina pelottavaa. Miten kauan voi vielä jäällä kävellä?? Miksi sinne on niin kova hinku!
    Olet rohkea noiden asumissuunnitelmiesi kanssa. Toivotan sinulle onnenpotkua tarjonnassa ja valinnassa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen katsellut koko talven kun ihmiset kävelee tuolla jäällä, etenkin viikonloppuisin ja ihmetellyt että ei minulla ole sinne mitään hinkua! Tuossa virtapaikassa ei kukaan kävele, mutta kauempana voi vielä olla turvallista. Lapsena asuin rannalla ja jäällä tuli liikuttua silloin, nyt ei enää tarvitse :D
      Kiitos vaan onnenpotkuista! Aina toivoisi että löytyisi pala maata :)

      Poista
  2. Enkelinsiipi on kyllä kaunis kasvi! Itselläni sitä on niin maalla kuin kaupungissa ja erilaisissa valaistusolosuhteissa kasvit voivat aivan eri tavalla. Kaupungin valoisalla ikkunalla kukoistaa ja kasvaa hurjaa vauhtia, mutta täällä maalla huomasin juuri, että kummallisia reikiä on lehdet täynnä. Mikä lie ötökkä?!
    Nuo taimet näyttävät kyllä jo aika isoilta, joten istuttaisin ne jo uudelleen isompiin ruukkuihin. Itse kokeilin noita turvejuttuja joskus, mutta jäi kyllä yhteen kertaan.
    Toivottavasti asuntoasiasi etenee suotuisasti. Pieni pala maata ei ole hassumpi toive!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On se nätti. Onnistuin löytämään sen pistokkaat joskus. Istutin eilen taimet uudelleen.
      Saa nähä löytyykö "mökkiä"

      Poista
  3. Keväisiä puuhia. Minäkin vaihdoin kukkiin multia. Niin tuttua, että tulee välillä kasteltua vähän liikaa ja välillä taas pääsee liikaa kuivahtamaan. Tässä kasteluhommassa olen kyllä kehittynyt nyt huimasti. Minä en kevätjäillä uskalla liikkua. Virtaava vesi voi tehdä jäästä heikon yllättävästä kohti. Hyvää viikonloppua ja aurinkoisia päiviä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! En ainakaan minä tunne niin paljon näitä vesiä, että viitsisi mennä jäälle.
      Olen kastellut kuun mukaisina päivinä. Mutta voi olla etten oikein kuitenkaan.

      Poista
  4. Hyvin sinulla viljely sujuu. Mutta miten jaksat muuttaa noin tiheään. Jos minä jotain inhoan, niin muuttoa. Tuli alkuvuosina turhan usein muuttopakkoja. Mutta onhan minulla ollut onni löytää juuri se oikea paikka nyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, ennen oltiin samassa 18 v ja 15 v seuraavassa. Kyllä välillä kaduttaa kun hyvä talo tuli myytyä, mutta eihän sille enää voi mitään. Tarpeet muuttuu ja välillä haluaa eri asioita ja aina koettaa muuttaa parempaan.
      Nyt kun ei ole kiintynyt vielä tarpeeksi paikkaan, ei sido mikään. Jos ei olisi tätä sotakriisiä tullut, niin olisimme menneet takaisin Pohjois-Karjalaan, vaikka sinne onkin niin pitkä matka.

      Poista
  5. Tuo enkelinsiipi on kyllä kaunis kasvi ja fasessa oli monta halukasta ostajaa juurikin tälle mutta mistään kuulemma ei ole löytynyt. Sinäkin voisit myydä loput jos otat pistokkaan 😁🤔
    Kyllä minä istuttaisin nuo turvenapeissa olevat jo omiin ruukkuihin.
    Jäälle en enää menisi mutta aina niitä rohkeita on.
    Minulla on nyt aukko tiedoissa... oletko etsimässä jotain pientä palaa maata ja mökkiä. Voisihan se olla vain kesäasuntokin ja talvet vuokralla.
    Mökissä voisi olla kuitenkin yli puolet vuodesta. 🤔
    Oikein hyvää huhtikuuta kuitenkin ja kerro mitä suunnitelmia sinulla on. 😁❓

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, välillä tuntuu että olisi hyvä jos olisi fasessa. Enkelinsiipibegonia on tosi helppo juurtumaan pistokkaasta. Nämäkin on varmaan jo juurrutettuja versoja, koska alkuperäiset kasvoivat liian korkeiksi, niin mataloitin niitä.
      Joo, on tarkoitus muuttaa pois kaupungista, mutta ei ihan hurjan syrjäiseen paikkaan kuitenkaan. Joku mökki tai pieni talo, jonka tontilla voisi kasvattaa syötävää. Varallisuuden pienuus rajoittaa kyllä ostoaikeita, mutta toisaalta tulee nytkin maksettua aika paljon vuokraa asumisesta. On katseltu "lasten" kanssa paikkoja, joissa on paljon halvemmat vuokrat, kun vaan sattuis jostain sieltä läheltä joku asumus löytymään, jossa voisi jotain kasvattaa.

      Poista