sunnuntai 3. huhtikuuta 2022

Aurinkoista sunnuntaita

 Niin se pääsi kuukausikin vaihtumaan ihan huomaamatta.
Se onkin nyt tulossa pääsiäiskuukausi

Viime kuussa ostin ensimmäiset narsissit, olivat kerrottua sorttia, Tete Boucle.

Aika nopeasti kuivuivat kukat, en tiedä mikä lie, varretkaan eivät kasvaneet. Parvekkeelle en ole laittanut niitä, kun on välillä pakkasta. Liekö sisällä liian kuivaa.
Eipä se mitään, tulee ainakin monta sipulia jotka voi istuttaa uloskin.
 
Aprillipäivänä tuli käytyä taas uudella paikkakunnalla, tutustumassa.
Tuskin sinne muutetaan kuitenkaan näillänäkymin, vaikka oli tosi ystävällinen vastaanotto.
 
Saattaa joku tunnistaa paikkakunnan :D

Eilen siirsin turve-napeista ja muualtakin taimia isompiin astioihin ja multa loppui niin oli pakko lähteä kauppaan.

Nyt löysin tätä multaa, jee. Ensimmäinen kokeilu nyt tähän istuttaa taimia ja muutaman viherkasvinkin voin istuttaa tähän multaan. Oikein hyvän tuntuiselta vaikutti tämä multa.

Matkalla sattui olemaan tällainen hiljainen mielenosoitus, olin jo luullut näiden menneen ohi...

 

Muutenkin ihmeen paljon oli ihmisiä liikkeellä, oli epämääräisen aineen nauttijoita kaupan edessä, ja monenlaista huutelijaakin siellä. 
 
Ilmeisesti oli joku jääkiekko-ottelu tuolla Areenalla, vastaantulijoiden pukeutumisesta päätellen
 

Laitanpa tähän vielä maaliskuusta kollaasi-kuvan. Kun on tullut ennenkin tehtyä sellaisia. Ei tämä nyt oikein hyvältä ole tuntunut, kevään tulo on hidasta ja fiilikset aika surullisia.

Niin...Kävelyä, kasveja ja kulttuuria oli maaliskuussa. Liukkaus pikkuhiljaa helpotti, joten ei enää(toivottasti) tarvitse nastakenkiä. En vielä lenkkariin vaihda kuitenkaan.

Ensi viikolle on muutamia suunnitelmia ja jatketaan asunnon tai/ja maapläntin etsintää. Alkaisi olla jo aika aloittaa pyöräilyäkin

Moi, moi!

14 kommenttia:

  1. Kuukausikollaasisi ovat kiva idea.
    Huoneilma taitaa olla liian lämmintä ja kuivaa sipulikukille. Itse nostan ne yöksi viileään autotalliin. Lasitetulla parvekkeella pärjäävät hyvin päivällä, mahdollisesti myös yöllä riippuen lämpötilasta.
    Pyöräilykauden avaaminen kuulostaa mukavalta. Kaupungissa se on varmasti jo mahdollista. Meidän nurkilla on vielä liikaa lunta ja jäätä pyöräilemiseen.
    Mukavaa sunnuntaita sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vielä on pyörä kokeilematta, hyvä jos pääsee kulkemaan kävellen. Mutta kyllä se kevät tulee vielä.

      Poista
  2. Kuvakollaasista huomaa, että kesä lähestyy, kun on niin paljon taimia ja vihertävää. Aurinkoista huhtikuun alkua!

    VastaaPoista
  3. Narsissit eivät oikein tahdo sisällä onnistua kukkimaan pidempään. Taitaa olla liian lämmintä ja kuivaa kuten jo arvelinkin.
    Kiva kollaasi.
    Toivottavasti löydät jonkin kivan paikan koska kohta alkaa kasvukausi todella.
    Pyöräily antaa kyllä mahdollisuuden kiertää ja kulkea vähän kauemmaksikin.
    Oikein mukavaa huhtikuun alkua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vaan! Kyllä sitä pyöräilykautta monetkin odottaa.

      Poista
  4. Vai epämääräisen aineen nauttijoita ;D
    Sinun maaliskuukollaasisi ei näytä kovin talviselta kaikkine vihreyksineen ja eksoottinen gorillakin joukossa, sademetsän veijari.
    Ehkä tää keli tästä muuttuu vielä nopeastikin, kun takatalvi sa ensin vähän jylläillä. Kävelytiet on tosiaan jo lähes sulat ja lenkilläkään ei tarvi niin pelätä liukastelua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin jotkut haluaa nauttia liemensä kaupan edessä penkillä, siinä voi kai jotain julistaa ja näyttää ohikulkioille. Ehkä heillä ei ole kotiakaan, mistä tietää.
      Kyllä taas muuttui keli äkkiä. En ole kokenut tällaista lumitulvaa kuin ennen Pohjois-Karjalassa asuessa.

      Poista
  5. Onpa kiva kuvakollaasi. Siinä on jo keväisiä kuvia, mutta nyt lumi sotki suunnitelmat. Luulin, että kaikki tämän päivän miekkarit ovat Ukraina-aiheisia, mutta eivät näköjään ole. Kiinnostavaa kuulla, että olet muuttamassa. Onko jo tietoa, minne päin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Mietitty on eri mahdollisuuksia, ostaako jonkun halvan paikan tai sitten vuokralle. On jäänyt nyt viimeaikoina idän suunta pois mietteistä, vaikka se olikin siellä.
      Länteen päin, pienemmälle paikkakunnalle nyt olisi tarkoitus, mieluummin ei hyvin kauaksi Tampereelta.

      Poista
  6. Kaunis ja erikoinen narsissi, en ole tuommoista nähnytkään. Nyt taisi kuitenkin kevät ottaa pahasti takapakkia koko Suomessa, mutt eiköhän nuokin lumet sula joskus pois.
    Kiva tuo kuvakollaasi. Pitäisköhän ruveta itsekkin tuommoista tekemään. Taitaa olla vaan aika työlästä kerätä kaikki kuvat samaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kerrottu narsissi. Ihan epähuomiossa ostin, kotimainen on, eikä niitä halvimpia. Vein parvekkeelle, ja nyt on jo kaikki kukat kuivuneet. Vaikka keltaisenahan ne taitaa pysyä.
      Laitan kaikki kuukauden kuvat samaan kansioon ja sitten PhotoScapella ne voi yhdistää, valita voi monenlaisista ruudukoista. Ilmainen ohjelma, jota olen käyttänyt vuosikausia. Helppo ja suonmenkielinen ohjelma.

      Poista
  7. Innostava kuvakollaasi. Hieno idea laittaa kuukausi kokoon. Äläkä sure. Kevät kyllä voittaa tämän kisan vaikka talvi pyristelee vastaan.

    VastaaPoista
  8. Kiitos, Repu! En pystynyt vastaamaan, ei vaan toiminut tämä kommentointi. Laitoin sitten kiinni blogin ja avasi taas, niin nyt toimii.
    Aikamoista pyristelyä on kevään tulo, en tiedä mihin tämä nyt viittaa.
    Mutta kyllä se tästä...

    VastaaPoista