lauantai 20. elokuuta 2022

🌻

 Viikko on ollut helteinen, tuulinen ja ukkonen on paukutellut ainakin parina iltana. Satoihan se jonkinverran silloin isomman ukkosen aikaan. 

 Yhtenä päivänä kävelin, niin oli sorsa löytänyt lepopaikan kivasti.

17.8.2022

Hikeä on piisannut, olisi kiva tietää montako litraa, mutta juotua ei ole tullut tarpeeksi, kun päänsärky häilyy koko ajan ja migreenikin läikkyy silmissä. Olisi hyvä kai sisälläkin pitää aurinkolaseja, ainakin kaupoissa, kun siellä on kirkkaat valot. Ennen en hikoillut saunassakaan, mutta nyt olen vaikka vain kävelisi ulkona tai sisällä tai jopa istuisi. Pyöräillessä se ehtii haihtua, ilmaantuu sitten kun lopettaa pyöräilyn. 

Nestettä sitä virtaa taas täällä Tampereella, kun on taas festarit, eilen kävin kaupungilla ja alkoi jo päivällä nuorisoa jostain virrata. Kuvanottoaikaan porukkaa oli vielä vähän tuolla lipunvaihtopaikalla.

 Tosin Ratikat ja bussitkin olivat jumissa keskustassa, koska oli taas ajolangat tippuneet alas kadulle. Eipä siinä aja kukaan, kun sähkölangat on pitkin katuja.

 Kiva oli pyöräillä...Pitkästä aikaa kävin Metso kirjastossa, katselin ilmaiskirjoja ja -lehtiä, ja löysinkin muutamia

Tuossa Nimetön lastenkirjassa on valtavan hienot kuvat, joten otin sen mukaan. Mutta en taida raaskia leikellä sitä kuitenkaan. Kuvat on kuin maalauksia ja aika isoja

Mulle tuli taas hurahdus, ei se uusi ole, mutta välillä oli poissa. Katselen Youtubesta journal- ja muita plannerointivideoita.  Niistä saa paljon kaikenlaisia ideoita.🌻 En nyt paljoa ostele tarroja tai muita papereita, mutta jotain kuitenkin tulee hankittua. Ja leikkelen kaikista lehdistä sopivia kuvia.

Siinä on tämänhetkiset päiväkirja ja kalenteri. Ensi vuodeksi en ota noin isoa kalenteria, on liian iso kuljettaa mukana. Vaikka enhän minä enää matkustelekaan monesti, mut ei ole oikein mieluinen.

 Kun alkaa mun punainen päiväkirja kohta täyttyä, vaikka ajattelin sen riittävän vuoden loppuun, niin kävin jo ostamassa uuden ja vähän tarroja🐈 ja teippejäkin Tigerista.


Metsossa join ekaa kertaa kahvin ja söin pullan. 


 Olikin hyvin tärkeä käynti kaupungissa :))) Liikunta oli sen pääasia, kun en ollut pyöräillyt koko viikkoon yhtään pitempiä matkoja. Vähän vastapainoa syödä sokerinen pistaasipulla, ettei energiavajetta tule.
Meinasin tänäänkin lähteä, mutta se jäi kun kävin vaan kaupassa. Taitaa taas ilma kuumeta liikaa mihinkään lähteä.
 
 Eilen tullesa taas kävin katsomassa ruusuja. Joku tapahtuma oli levinnyt myös Hatanpään kartanon ympäristöön, kun se oli aidattu ja telttoja täynnä. 
 

Tämä ruusu näytti harvinaisen sinertävältä, ehkä se oli lilan värinen enemmän mitä kuvassa näkyy.

Viime yönä valvoin, en tiedä miksi, ehkä ajattelin ihmisten riekkumista humalassa pitkin katuja  (en lähtis). Klo 02 Koira haukkui talossa (sitä ei ole ennen tapahtunut), katselin parvekkeelta ulos. Viereinen kerrostalo oli ihan pimeänä, sieltä oli juhlija porukka mennyt jonnekin. Jänis🐇 🐰tai rusakko söi yksin ruohoa pihalla.

Moi Moi!

14 kommenttia:

  1. Kiva että olet palannut vanhan harrastuksesi pariin.
    Pitäis muistaa juoda tarpeeksi. Mullakin on aina alakantissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, innostus puhkeaa ajoittain enemmän tai vähemmän. Haluan kuitenkin kirjoittaa joka päivä jotain, vaikka ei mitään erityistä tapahdu. Ja jos on tylsä päivä, kirjoitan sitten sen.

      Poista
  2. Mulla on myös särkenyt päätä usein, lieko johtunut kuumuudesta, ja ei tule juotua tarpeeksi..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eihän sitä aina tiedä mistä se johtuu, mutta välillä ei ole pitkiin aikoihin päänsärkyä eikä silmäoireita. Joskus pidin ihan "kirjaa" eli piirsin lasillisen juotua viivan, kun ei muuten tiedä juoko miten paljon tai vähän.

      Poista
  3. Päiväkirjan tai kalenterin koristelu on kyllä koukuttavaa ja ihanan luovaa, kun ei ole sääntöjä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, voi tehdä aina uudestaan jos ei tuu hyvä. Varsinkin sellaiseen vihkoon tms, jossa ei ole päivämääriä.

      Poista
  4. Lopultakin pääsen pöytökoneella kommentoimaan. Minulla on ollut bloggerin kanssa vaikeuksia kommenttien teossa.
    Meilläkin on ollut kova helle ja viikko sitten oli kova rajuilma. Läheisestä metsästä kaatui puu ukkosmyräkän aikana, ja kutsutaan metsuri kaatamaan muutamia puita talon läheltä. Kyllä näytti luonto voimansa. Luultiin, että kohta katto rätisee puun kaatuessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä oli myrskyjä välillä. Välillä tuulee eri suunnasta, josta harvoin tuulee. Tässäkin on rakenteilla olevia kerrostaloja, onneksi ei lennellyt kuin styroksilevyjä. Puut on jo kaadettu ennen rakennnuksia.
      Mullakin on kommentointiongelmia ollut välillä, omaankin blogiin. Joskus onnistuu kirjautumatta, joskus korjaantuu kun suljen blogin ja avan uudelleen.

      Poista
  5. Kyllähän ne saavutetut linjat on säilytettävä, vaikka sitten pistaasipullan voimin:)
    Migreeni on niin inhottava vaiva! ymmärrän ihan täysin, että pitäisi olla aurinkolasit sisälläkin. Sitä vaan odottaa, että aika kuluisi ja migreeni lopulta katoaisi. Minulla on yleensä 3 päivää niivittävää migreeniä, tai sitten harvemmin 1 raju migreenipäivä. Olen kuullut sanottavan, että se katoaa vanhemmiten. En kyllä tiedä miten vanhaksi sitä pitääkään tulla, että se todella katoaa... ei ainakaan vielä ole kadonnut :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, eipä auta liikunta, vaikka ei se pahaakaan tee. Joskus pitää nauttia, vaikka ei ystävien kanssa (kuten maan johto) vaan vaikka yksinkin.
      Mulla oli eka migreeni v.1987 kesällä, ootin kolmatta lasta. Kun silmässä alkoi sahanlaitakuvio näkyä, olin töissä ja lääkäri ei antanut ottaa mitään lääkettä. Onneksi mulla ei tämä vaiva ole vaikea ollut, se näköhäiriö on ollut pahin, silloin ei näe mitään tehdä, ei lukea tms. Se kestää n. 15 min ehkä ja sitten tulee aika lievä kipu toiselle puolen päätä. Kyllä sitä miettii että meneekö se tällä ohi vai vaikeutuu, kohta 35 vuotta tätä on ollut. Kirkkaat valot ainakin aiheuttaa.

      Poista
  6. Kauniita kuviasi on kiva katsella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vaan! Kännykkä mahdollistaa räpsiä paljon kuvia, se herjaa vään väliä, että tila loppuu. Sitten poistan kuvia paljon, eikä tila kuitenkaan lisäänny, kääk.

      Poista
  7. Minulla on tuo sama kalenteri ja olen tykännyt siitä kovasti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva! Totuin niin monta vuotta pienempiin liitosta saatuihin kalentereihin, mutta ajattelin että ne oli liian pieniä. Muutamana vuonna nyt on isompi kalenteri ollut. Tässä on kovat ja painavat kannet, enkä oikein tykkää toisinaan niistä teksteistä ja viikonloppuihin pitää lisätä paperia, kun niihin ei mahu kirjoittaa.

      Poista