keskiviikko 31. elokuuta 2022

Elokuun viimeinen

 Pitää tähän vielä yksi postaus tehdä elokuussa. En tiedä miten tämäkin kuukausi on mennyt niin äkkiä, vaikka en oikein ole mitään saanut aikaiseksi. Pitäisi jo alkaa virkistyä, kun helteetkin jo hellitti.

Kuvien ottaminenkin on mennyt vähäiseksi, kuvausaiheet alkaa vähetä.

Pyörällä olen ajellut ja myös koettanut kävellä joka päivä, vaikka usein kehtuuttaakin. Mutta ei tästä kämpässä nyhjötyksestäkään mitään hyvää seuraa. 
Kirjoja sain luettua 10 kpl. Ja pino uusia odottaa lukemista.

Ei oikein mitään jäänyt tähän kollaasiin kuviakaan, kun olen ne julkaissut. Mutta suurin osa kuvista onkin ollut auringonlaskun kuvia, nyt alkaa aurinko laskea jo niin aikaisin ettei kannata kuvata, vaikka värikästä se onkin. 

Vain 2 kertaa leivoin jotain, tällä viikolla tein tuon juustokakun kun oli yhdet syntymäpäivät tässä ja nurmikolla kävelin paljain jaloin sen ainoan  ja ensimmäisen kerran tänä kesänä.
Kaksi kertaa kävin "ulkona" eli ravintolassa syömässä elokuussa.  Alkaa jo tökkiä kotiruuatkin taas, kun viikottain tulee syötyä ihan sitä samaa.
Nyt kun valo vähenee, täytyy tormistautua ikkunan pesuun, ja olen miettinyt yhden hyllyn siirtoa ikkunan eteen, jotta mahtuisi viherkasvit paremmin lähemmäs ikkunaa, sitten pitää myös valoja lisätä niille. 
Parvekkeella kasvit saavat olla, vaikka ei ole satoa juurikaan tullut kuin 3 tomaattia ja paljon kurpitsan ja kurkun kukkia ja yksi paprika on tulossa.  Perunanvarret alkaa kaatuilla yhdessä sankossa ja pinaatit kellastua. Parvekkeella on hyllyssä monta sisäkasviakin, kaktukset ja pelargonit. Viherkasveista on tarkoitus tehdä postaus tässä kohta. 
 
Katselin myös miten oli mennyt viime elokuu...paljon virkeämmin, olin jopa matkustellut Helsingissä ja käynyt museoissa... eipä ihme.

Syksyhän se tässä alkaa tulla, tänään jo tuntui että kohta pitää alkaa etsiä käsineitä käteen pyöräillessä, kun tuntui jo niin viileätä. 
Mutta toivotan kuitenkin hyvää syyskuuta kaikille!

6 kommenttia:

 1. No syksyltä tuntui aamu-uinnilla kun ilma oli +7 C ja pohjoistuuli. Onneksi vesi oli vielä +19 C.

  Minä leivoin elokuussa tasan kerran, tiikerikakun, vein sen Lahteen tuliaisiksi. Alkaa taito ruostua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika oudolta tuntuu ilman viileneminen, vaikka aurinko paistaakin. Silloin onkin hyvä lämmitellä vedessä.
   Niin oon huomannut, että leivontataito ruostuu ja myös ruuanlaittotaito ja ideat. Kohtapa ei uskalla uunia lämmittää, kun koko ajan jankataan sähkön säästöstäkin.

   Poista
 2. Viileitä on aamut ja illatkin. Mutta päivällä aurinko lämmittää, jos ei tuule. Syksyltä ei vielä kuitenkaan tunnu. Värit puuttuu.

  VastaaPoista
 3. Hirmu nopeasti nuo ilmat viilenivät niinkin paljon, että tänä aamuna ei ollut kuin 4,5 astetta lämmintä! tällä vauhdilla alkaa tuulilasi olla jäässä jo piankin.
  Minä olen koko kesän suunnitellut laajentavani yhtä kukkapenkkiä. Yhtenä päivänä kävin äidin kanssa puutarhalla ja siellä oli jonkinlainen alennusmyynti... Nyt oli pakko tehdä se laajennus ja kaivaa selkä väärällään monttua ja multasäkkejä. Istutin uudet taimet. Toivottavasti ei liian myöhään kylmiä ilmoja ajatellen.

  VastaaPoista
 4. Kiva kesäkuvakollaasi! Blogiasi on hauska lukea, kun käytät elävää kieltä ja omaperäisiä sanoja kuten "kehtuuttaa" ja "tormistautua".
  Mukavan lempeää syyskuuta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, samoin. Murre ei vaan tunnu häviävän millään..:D

   Poista