lauantai 27. elokuuta 2022

Luonnon päivää

Kävin heti aamulla (kun on tänään vielä Suomen Luonnon päiväkin) (kalenteri kertoi sen jo) ulkona kävelyllä ja kävin lempipaikassa eli rannalla, yllättävän vähän oli roskia nyt siellä. 
Katselin sopivia kuvia luonnosta tuohon kollaasiin, mutta ensin laitan kuvan muutama päivä sitten Hatanpäällä kuvatusta oravasta, se on otettu videosta, kun yritin kuvata videon siitä.

En oikein osaa kuvata videoita, niihin tulee aina jotain ylimääräistä, vaikka kuinka koettaisi pysyä kohteessa. Tai sitten se kohde karkaa kokonaan.


 Kokosin kesän ajalta kuvia tähän kollaasiin, luonnonkukista ja niistä parhaista tämän asuinpaikan asioista, jotka ovat  järvi, linnut ja ranta.

Lintujen pesintätouhuja on voinut seurata, kuvista puuttui lokit vielä, niitä on ollut monia. Emo-lokki on vahtinut katuvalolampun päällä poikasiaan ja jos sattui menemään vahingossa liian lähelle poikasta, vaikka ei sitä edes näkynyt, emo hyökkäsi kimppuun. Ja kun tulee koiran ulkoiluttaja niin ääni varoittaa jo hyvissä ajoin poikasta.

Mulla on joku kantojen kuvaus halu, ei nyt himo kuitenkaan...Ja alimmat kuvat on otettu tämän aamun kävelyllä. Täällä on jätetty kai tarkoituksella moniin paikkoihin lahopuita ja on leikkaamattomia heinittyneitä alueita, en tiedä viihtyykö joku laji niissä vai onko ne vaan muuten heinällä. 
Talojen ympäristö on muuten paljolti sora/hiekkaerämaata ja rakennustarvikkeita täynnä. Ei ole luonnosta tietoakaan. 

Tällainen roska oli heti aamulla vastassa kun läksin luontoa etsimään. Ei oltu jaksettu viedä härveliä pois, kun tuohon polulle oli ajeltu.

Kotirapulla oli perhonen ja hyvin kaukaa kuvasin ja rajasin, niin just erottaa vielä ;D
 
Pitää varmaan lähteä vielä jonnekin, ehkä innostuis tekemään vaikka juustokakkua, kun tekis mieli  jotain leipoakin, mutta ois sitten kauppaan mentävä ensin...
Mukavaa viikonloppua!

4 kommenttia:

 1. Kiva kollaasi Suomen luonnon päivään sopivasti! Luontoa on kyllä mukava kuvata, mutta eläinten kohdalla on juuri tuo "kiusa", että ne niin helposti karkaavat kuvasta. Pitäisi jaksaa pitkiä aikaa kököttää paikallaan kuvaamassa.
  Hieno juttu muuten tuo Suomen luonnon päivä ja liputus sille. On meillä niin ainutlaatuinen luonto, että on syytäkin juhlistaa sitä ihan omalla päivällä, vaikka tietenkin arvostuksen pitäisi näkyä joka päivä. Ja sehän näkyy esimerkiksi jakamalla kauniita luontokuvia - niin kuin sinä tässä blogissa usein.

  VastaaPoista
 2. Kaunis kollaasi. Jokaisesta hoitamattomasta alueesta hyötyy lukematon määrä lajeja, joten heinikot kunniaan.

  VastaaPoista
 3. Paljon on luonnossa kaunista. Upea tuo kollaasi ja oi oi tuota Osku-oravaa. Meilläkin juoksi oravanpojat ympäri puuta tänä kesänä. On ollut upeaa seurattavaa

  VastaaPoista
 4. Kertakaikkisen upea luontokuva kollaasi - minäkin rakastan luontoa, olen sellainen puunhalaaja ja kuvaaja!! Olisipa kiva jos poikkeaisit vastavierailulle!

  VastaaPoista