maanantai 8. elokuuta 2022

Kukkia katselemassa sunnuntaina

 En ymmärrä miksi en muistanut katsoa viime sunnuntaina, että oliko täällä avoimia puutarhoja. Olihan niitä ollut lähelläkin, jonne olisi päässyt pyörällä. 

Piti kuitenkin lähteä pyöräilemään, kun olin monta päivää ollut kotosalla, piti lähteä vähän verryttelemään. On hienoa kun helteet meni jo.

Hatanpäälle sitten ajelin katsomaan oliko myrsky tehnyt tuhojaan siellä vanhoille puille. Eipä ollut kuin pieniä oksia lennellyt, joskus oli sieltä myrsky vienyt isojakin runkoja.  Kotikadun toisella puolen oli kaatunut pari koivua, joissa näkyi kyllä vaurioita olleen jo ennenkin.
Kukkapenkkejä olen kuvannut aikaisemmin aika vähän, mutta nyt ne kyllä vieläkin loistivat

Sitten niitä ruusuja lisää, koetin kuvata nyt toiselta puolen niitä joita en ole ennen kuvannut

Bienenweide Bicolor, ei ollut enää kuin yksittäisiä kukkia

Mukavia nimiä ruusuilla oli, kuten Bremerin katumusikantti :) Leonaro da Vinci yms
Kaikkiin ei tullut kuvattua nimiä, no sitten jos saan joskus omaa pihaa ja olen ruusuja ostamassa, pitää alkaa tutkia näitä kuva-arkistoja. Tämä taitaa olla jo 4. vuosi kun kuvaan näitä monta kertaa kesässä. 
 
 
Ehkä tämä on mun mieluisin tälläkertaa, ja joku keltainen ruusu myös.

Lueskelin tässä heinäkuussa ja nyt näitä "vatsanhoidollisia" kirjoja sopivin osin, kaikissa oli hyviä vinkkejä. Ainahan se on hyvä lueskella, vaikka nyt ei juuri olekaan ollut vatsavaivoja, mutta on niitä ollut ja äkkiä saattaa tullakin...

Ostin uuden pienen paistinpannun, vaikka ei olekaan lettupannu, niin hyvin paistoi pinaattiletut.

Ostin erilaisia yrttejä ja alan nyt syödä niitäkin joka päivä. Thaibasilika oli ihan uusi kokeilu ja ihastuin siihen kyllä, saa nähä kuin kauan ihastus kestää. Jos edes vähän vihreät yrtit piristäisi, ei ne ainakaan pahaa tee.

Tänään paistoin pari jauhelihapihviä ja tein ite hampurilaisen, ois voinu laittaa tomaattia ja kurkkua vielä, mutta unohtui

 
Hyvää viikon alkua!

12 kommenttia:

 1. Sinä olet jaksanut kokkailla vaikka mitä. Minusta ruuanlaitto on tällä(kin) hetkellä niitä ikävimpiä juttuja. Neulominenkin on nyt ihan olemattomissa.
  Kukat on kauniita etenkin, kun niitä on paljon samanlaisia lähekkäin. Harvemmin omassa pihassa on sellaisia määriä, kuin puistoissa.
  Voi hyvin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, samoin! Pitää sitä jotain koettaa syödä joka päivä, muuten menee vaan leivän puputtamiseksi, ja se taas tietää vatsavaivoja.
   Sitä minäkin mietin, että jos ostaa ruusuja, pitäisi olla monta samaa aina. Mulla ei ennenkään omassa pihassa ollut ruusuja, siis vaikutti penkin tekeminen jo niin vaikealta, vaikka kuinka halusin niitä.

   Poista
 2. Oli Tampereella tosiaan avoimia puutarhoja.

  Hyvin jaksat miettiä syömisiä. Minä teen usein joko laatikkoruokaa (tänään tein kaalilaatikkoa ohraryyneistä) tai soppaa ja syön sitten samaa kolme päivää ja usein pakkaseenkin menee yksi erä ainakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, mulla on 2 kertaa tapana syödä samaa peräkkäisinä päivinä. esim jos teen jotain liharuokaa..Sitten se jo alkaa tökkiä. Ennen perheen kanssa pakastin yhtä ja toista...ja sitten vuosien päästä pakkasesta kaivelin ne, usein kompostiin. Ei luonnu enää oman ruuan pakastaminen.
   Tuntuu että en ole se entinen "ehtoisa emäntä" joka ruokki perheen ite tehdyillä "herkuilla". Nyt vaan jotain nopeaa pyöräytän, joko kasviskeittoa tai kaurapuuroa. Tänään vois olla puuropäivä.

   Poista
 3. Yhdessä kohteessa kävin viime sunnuntaina. Olikin tässä ihan Kuhmalahden kylillä, kävelymatkan päässä.

  VastaaPoista
 4. Yhessä kohteessa kävin sunnuntaina ja oli kyllä mukava kohde. Paljon tontilta nousseita kiviä oli hyödynnetty. Vinkkejäkin sain.
  Pinattiletut ovatkin terveellisiä ja yrteillä saa lisää makua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi kiva lukea siitäkin paikasta. Kun nyt jäi itellä käymättä yksityispihoissa.

   Poista
 5. Eloisaa elokuun jatkoa Sinulle toivotellen Suvi 🧡

  VastaaPoista
 6. Enpä ole minäkään vielä kertaakaan saanut itseäni katselemaan avoimia puutarhoja. Ehkä joskus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei jaksa aina kaikkea. Mutta ennen olin enemmänkin kiinnostunut puutarhoista, mutta se on vähentynyt kun ei ole enää omaa maata.

   Poista