sunnuntai 14. elokuuta 2022

Elokuu vaan mennä huitelee

 Tervehdys taas

Niin nämä viikot vaan menee äkkiä, tuntuu että aina vaan tulee perjantai nopeammin. Arjet menee kun on yhtäsuntoista hommaa ja käyntiä. Kaupassa käyntiä, ensin pitää odotella tuoko posti maanantaina vai tiistaina mainoksia, myös keskiviikkona tai torstaina niitä tulee ja ilmaislehtiä tulee myös loppuviikolla, hyvin harvoin mitään muuta postia nimellä. Pitää vaan koettaa kävelläkin välillä, vaikka ei huvittaisi ja pyörällä on myös hyvä ajella ainakin kauppareissut. Ruokaakin pitää tehdä.
Syksyyn päin mennään kun Salkkarit ja koulutkin alkoivat. Ensi viikolla kai palaa TV-ohjelmat taas entisenlaisemmaksi, kun kesällä ei ole ollut muuta kuin uusintoja ja niiden uusintoja.
Toihan tämäkin viikko taas suru uutisen,  ja monta muutakin ikävää uutista.

Sää on kyllä ollut tällä viikolla aurinkoinen ja kesäinen, jopa helteinen. Piti taas parvekkeelle koettaa laittaa verho etteivät mun vähäiset kasvatukset kuihdu paahteessa.

Parvekkeella aukesi ensimmäinen auringonkukka, muuta nimeä ei siemenpussissa ollut kuin matala ja kerrottu. Ehkä odotin vähän isompana tuota kukkaa, mutta ei se mitään. Silloin ei ollut siinä kaupassa korkeampia auringonkukkia. Hyvin vahva ja tukeva on varsi tässä. 

Pelargonit myös kukkii parvekkeella, valkea on monivuotinen 3:ssa ruukussa itse lisätty kasvi. Punaisen löysin ihan sattumalta Tokmannilta 50 sentillä loppumyynnistä. Tässä oli vielä nuput ja hyvät lehdet, olin tyytyväinen. 

Pyöräillessä tuli vastaan nämä hienot ruusunmarjat, liekö nämä niitä hävitettäviä kurtturuusuja vai muita, mutta upeat marjat oli, vähän raakoja vielä.


Kultapalloja kasvaa myös kauppa ja kävelymatkan varrella villinä. 
Vanhasta puutarhasta ovat peruja.

Tällä viikolla tuli käytyä vain kaksi kertaa kaupungilla. Piti tänäänkin lähteä, mutta valvotti yöllä kun illalla hampaanpesun yhteydessä irtosi etuhampaasta paikka ja se vaivasi ja huolestutti valvomaan. Heräsin sitten ennen 5;ttä kahville. Huomenna sitten alkaa soittorumba hammaslääkäriin, saa nähä miten pääsee tai pääseekö ollenkaan kunnalliselle. Muutenkin olisi ollut jo aikoja sitten pitänyt käydä hammaslääkärillä, mutta kun se ei oo enää kivaa...

Eiköhän nuo Hatanpään ruusut lie kaikki jo kuvattu tänä kesänä. Silti niitä pitää ohikulkiessa katsella. 

Tässä yksi rimpsureunainen Lemon Rokoko, paahtava kuumuus oli kun tuossa olin kulkemassa.

Eilen illalla kävin auringonlaskun aikaan rantaa katsomassa 

 
Ja ne pilvet olivat hienoja

 

Hyvää elokuun jatkoa!

10 kommenttia:

 1. Minäkin odotan syksyn ohjelmia, Vain elämää ja muita musiikkipitoisia suosikkejani 😊
  Olen jaksanut kerrankin leikellä kuolleet kukat säännöllisesti pois kesäkukistani. Nyt on kukinta paljon runsaampaa.
  Eilen oli pakko lähteä lenkille, kun oli niin huono olo karamellien syömisestä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä on jotenkin tottunut tv ohjelmien katsomiseen, olen ite niin vanhanaikainen etten jotain netflixiä tms osaa seurata. Varsinkin kun en ole työelämässä, niin ehtii.
   Karkkien syönti taas...on jäänyt, ku on hammasongelmia niin eipä voi syödä (kohta mitään). Velliruokiin siirryttävä

   Poista
 2. Ihana auringonlaskukuva!
  Aurinkoista alkavaa viikkoa sinulle ja iloa arkeen!

  VastaaPoista
 3. Kauniita kuvia, etenkin illalla rannassa otetut. Hammaslääkäriin tiälläkään ei aikoja taho suaha.
  Mukavoo alakanutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, jotenkin oon ihastunut nyt aurinogonlaskuihin.
   Tuntuu olevan vaikeaa, aloitin aamulla 3 minuuttia yli ajan, jonotin 10 min. se olikin väärä paikka, kun ei nyt särje kuitenkaan(vielä). Nyt otin yhteyttä siihen toiseen numeroon, enkä jonota enää maksullisesti, jätin takaisinsoittopyynnön. Jos on hammas halki, niin kyllä se kohta särkee, voi huokaus!

   Poista
 4. Minulla on jäänyt tavallisten TV-ohjelmien seuraaminen kokonaan. Uutiset joskus katson, usein nekin läppäriltä. Suoratoistopalveluissa on niin paljon parempia sarjoja.

  Komean auringonkukan olet kasvattanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hienoja ne on yhdetkin kukat, jos onnistuu on siinä paljon nuppuja lisää.
   Tv on saanut jäähtyä tänäkin kesänä. Olen seurannut vain Uusi-päivä sarjaa, vaikka olen katsonut ne jo lukemattomia kertoja ja joitakin uutisia päivisin. Sitten olen katsellut James Bondin jaksoja. Vanhemmat olivat niissäkin parempia, uudemmissa näkyy olevan enemmän räiskettä.

   Poista
 5. Niin se aika rientää aina vain nopeammin. Kauniita kuvia olet ottanut.

  VastaaPoista