maanantai 5. marraskuuta 2012

Tänään jo oli aurinkoista

Oli jo parempi päivä tänään. Aurinko paistoi. Lumet ja sohjot olivat jo sulaneet ja kävin pyöräilemässä, kirjastossa ja sitten ostin postimerkkejä "kasvinkumppanini" kirjeeseen. Kirjoittelemme nykyisin ihan perinteisiä kirjeitä melkein viikoittain.
Lisäksi viestittelemme tekstareita vielä useammin, hänellä kun ei ole tietokonettakaan.

Nyt hän siellä on flunssan kourissa taas. Olen yrittänyt kertoa D-vitamiinin syönnin tarpeesta, mutta hän on itsepäisesti sitä mieltä, että ruoasta saa kaiken tarvittavan.
Voi voi, ja sitten on vähän väliä flunssassa ja muitakin sairauksia on vielä.
Minä en ainakaan saa ruoasta tarpeeksi D-vitamiinia, enkä kaikkea muutakaan, kun en syö margariineja enkä juo maitoa litroittain, kalan syöntikin on vähän niin ja näin. Harvemmin kuin joka toinen viikko tulee syötyä kalaa. Paitsi tänä viikonloppuna tuli syötyä kerran lohta ja tänään taas haukipullia, kun naapuri toi ystävällisesti pari haukea meille eilen. Jauhoin ne lihamyllyllä ja tein uunissa pyöryköitä. Olivat hyviä, mutta työläitä tehdä (ainakin se jauhaminen).

Sitten jatkoin etsintää, kun eilen aloitin etsiä varastosta kynttilänjalkoja. Lopulta löytyivät, jes...


Löysin myös muita tavaroita, kuten nämä äidin peru kahvikupit, sievä hento kukkakuvio niissä. Kuvattu tädiltä perityn liinan päällä.

Kumma miten iloa tulee tavaroiden löytymisestä, joiden ei edes muistanut olevan kadoksissa :)

4 kommenttia:

 1. Ai,että haukipullat kuulostavat hyviltä. Meillä käytettäisiin varmaan enemmänkin kalaa,mutta tuntuu,että "kunnon" kala on melkolailla hintavaa,joten kertaan kahteen kuussa meilläkin kalan syönti jää.

  VastaaPoista
 2. Kaunis kahvikuppi, enpä muista ennen nähneeni. Meillä syödään kassilohta, silakoita, muikkuja ja purkkisilliä. Kuhaa ja ahventa tekisi mieli, mutta kovin on kallista, eikä aina niin tuorettakaan.

  VastaaPoista
 3. Kiitos kommenteista, ei meilläkään osteta muuta kalaa, kuin kirjolohta ja joskus muikkuja. Naapurit ovat niin ihania ja kalastavat ja tuovat meillekin kaloja, eivätkä ota edes maksua. Eilen illalla toivat savustettuja muikkuja, joita nautitiin tänä aamuna karjalanpiirakoiden kanssa :) Täytyy kyllä jotenkin heille korvata ne.

  VastaaPoista
 4. Minä olen yrittänyt lisätä kalan syömistä, mutta olen aika huono laittamaan kalasta mitään kelvollista. Pakastealtaasta valmiina tulee jotain ostettua, parempi sekin varmaan kun ei ollenkaan. Savukalaa ostan joskus, mutta sekin on yleensä vakuumissa. Hyi, kamala minua! D-vitamiina meillä otetaan purkista. Olen kyllä sitä mieltä, että ei siitä ruuasta kaikkea tarpeellista saa. Eikä D-vitamiinia ainakaan. Elimistökään ei aina pysty kaikkea hyödyntämään.

  Kaunis on tuo herkkä kaffekuppi!

  VastaaPoista