perjantai 5. huhtikuuta 2013

Taimia

Eilen kaupasta tuli ostettua gladioluksen sipuleita. Oli tarkoitus ostaa valkoisia, mutta tuli ostettua näitä.


Laitoin ne veteen vähäksi aikaa heräämään. Mutta (yllättäen) olinkin unohtanut ostaa multaa, edellinen pussi meni taimien koulimiseen, eikä itseasiassa edes riittänyt. Pieni pussi. Siitäpähän saan taas tehtyä asiaa lähteä pyöräilemään, mullan ostoon :) Eilen jäikin pyöräily väliin, koska käytiin miehen kanssa autolla kaupungissa.

Tomaatin taimet

Mustasilmäsusannat

Basilikan taimet

Basilikat ovat liian tiheässä ja liian laihoja, mutta napsin niitä pitsan mausteeksi siitä vähemmäksi.

Nämä taimet ovat ensimmäisestä kylvöksestä (28.helmikuuta kylvetyt).  Paprikan taimet ovat vielä yksitellen pienissä kylvöastioissaan, en niistä muistanut ottaa kuvia. Koristetupakan taimet ovat vielä liian tiheässä ja pieniä koulittavaksi, pitää vaan nyppiä niitä harvemmaksi, jotta vahvistuisivat.
Toisen kerran kylvin 20.maaliskuuta. Silloin kylvetyistä ovat persiljat, purjot ja kääsiösamettikukat  itäneet. Lehtiselleri ja amerikkalainen pensasasteri eivät itäneet, joten kylvin niitä uudelleen. 
 
Eilen laitoin myös tuoksuherneitä, mangoldia ja parsakaalin siemeniä multaan. Yritän kylvää mahdollisimman vähän, jotta ei tarvitse viskata taimia ja kouliakin tarvitsisi mahdollisimman vähän, nypin vaan liikoja taimia pois. 

Sellasta puuhastelua tänään, täytyykin lähteä pyöräilemään, kun aurinkokin paistaa.

Mukavaa viikonloppua!


15 kommenttia:

 1. Sinulla onkin hyvin lähteneet taimet kasvuun, komeat ovat tomatin taimet.Nyt onneksi on niin kauniita kirkkaita ilmoja saavat taimet enemmän valoa ja lämpöä.Mukava on myös pyörällä,näin kauniilla ilmalla:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan nuo tomaatit aika laihoja, en ole vielä millään lannoittanutkaan. Mulla on vaan luonnonvaloa, ei ole kasvilamppuja, ja liian kuumaksikin menee tuossa ikkunalla niiden olo. Mutta kyllä ne vahvistuneet on sitten kun pääsevät kasvihuoneeseen.
   Pyörätiet alkavat sulaa, joten mukavampi on pyöräilläkin.

   Poista
 2. Pitää vissiin minunkin perehtyä nyt näiden Gladioluksien kasvatukseen, kun tuli semmoiset voitettua arvonnasta. Ja olen kuullut tai jostain on sellainen käsitys että ovat haasteellisempia kuin ns. normaalit kukat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En nyt tiedä onko ne miten haasteellisia, ei niitä ainakaan tarvitse koulia :) Aika pitkäänhän niitä saa kasvattaa, ennen kuin kukkivat. Mutta kukan kauneus kyllä korvaa vaivan.

   Poista
 3. oih..miun taimen kasvatus jää taas ihan suoraan todennäkösesti agrimarktin huoleksi :D en jotensakkin jaksa nyt ollenkaan käydä kylvämään mitään. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvät ja ehkä paremmatkin taimet sitä saapi varmaan puutarhalta.Kukkivat aikasemmin ainakin.
   Tulee vaan ite joka kevät hurahdettua kasvatuspuuhiin. Kyllähän ne halvemmaksi tulee ite kasvatellen. Kyllä minäkin ostan joka kevät kukkia jonkinverran.

   Poista
 4. Komeasti ovat taimet nousseet ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vaan, kyllä ne vielä vahvistuvat selvästi, kun pääsevät vähän viileämpään tilaan tuosta olohuoneen ikkunalta :)

   Poista
 5. Gladiolukset on helppo esikasvattaa. Liikakastelua pitää välttää..kerran tein sen virheen, mätänivät.Kauniita ja pirteitä nuo sinunkin ostamasi ovat..

  VastaaPoista
 6. Aika tukevan oloisiahan nuo taimesi jo ovat.

  VastaaPoista
 7. Ihania taimia! Itselläni on melkoinen urakka tänä viikonloppuna, koulimista on mielettömästi:) Minkähän takia sitä joka kevät laittaa liikaa taimia kasvamaan...heh..

  VastaaPoista
 8. Mukavaa pyörälenkkiä!

  Mulla ei ole oikein koskaan koristetupakka onnistunut,en tiedä minkä kikka-kolmosen se vaatisi :/

  VastaaPoista
 9. On siulla paljon taimia, varmasti kesällä saat niista iloita.

  VastaaPoista
 10. Upean värisiä gladioluksia. Minäkin kasvatan niitä lähes joka kesä ja ne ovat mielestäni upeita maljakkokukkia. Kestävät kauniina tosi pitkään ja aukaisevat kukkansa vähitellen ihan latvaan saakka.

  VastaaPoista