keskiviikko 4. heinäkuuta 2018

Tänä aamuna...

Tänä aamuna kun menin ulos juomaan aamukahvia, oli jotenkin aivan ihana tuoksu ja sellainen ihana sateen jälkeen tuntuma  pihalla. Aurinkokin paistoi.

Mun lempikukka


Oli ihan pakko koettaa kuvata pisaroita, vaikka eihän se mun kamera ihan siinä onnistu :)

 Harjaneilikat aloittelevat kukintaa. Huonosti ovat säilyneet ja kaatuilevat nurmikolle päin. 
Pitää varoa ruohoja leikatessa.
 Jopas atlasunikkokin avasi kukkiaan heti kun vähänkin aurinko paistaa.  Pörriäiset tykkää.
Sinikuunliljat ovat kasvaneet hurjan reheviksi ja kohta kukkii...

Hosta Multasormi

Läksin sitten Joensuuhun, koska kirjastoon oli tullut varaamani kirjat...
Ja piti käydä katsomassa Suomalaisessa kirjakaupassa muistikirjavalikoimaa. Mukaan läksi nyt tämä pistesivuinen Viktorias Journals muistikirja, kooltaan 145 mmx200 mm. Minusta koko tuntuu kivalta, ei ole liian iso eikä pieni. Eikä ollut hinnaltaan kalleimmasta päästä.
Ihana samettinen pinta siinä, ja iloinen väri. Vähän kellertävät sivut siinä on.
Pinnan värejä oli useita valittavana, keltainen miellytti eniten.


Kultainen reunakin viehätti minua.
Piirsin siihen nyt heti heinäkuun kuukausiaukeaman, saa nähdä kuinka sen käyttö sujuu. vai kirjoittelenko vaan päiväkirjaa siihen sitten. Edellinen päiväkirja alkaa olla "loppumetreillä".

Bujon pitoa en ole ennen kokeillut, enkä todellakaan osaa piirrellä mitään, mutta sitähän voi tehdä ihan niinkuin haluaa. 

Kirjastosta hain pari kirjaa. Tämän ihanan Tsemppikirjan (Sanna Wikström&Jutta Gustafsberg) sain luettavaksi.
Juuri tätä vailla olen ollut taas monennäköisissä ahdistuksissa pyöriessäni. 
Lueskelen tätä nyt rauhassa niin kauan kuin laina-aikaa riittää. On aivan ihana, kaunis, värikäs kirja. "Kuin Ystävä, joka muistuttaa elämän valoisamasta puolesta. Se kannustaa, antaa voimaa ja kannattelee niinä hetkinä, kun oma usko meinaa loppua". Ai että, juuri nuo 52 tsemppaavaa sivua haluaisin laittaa vaikka seinälle, jotta niitä näkisi aina ohikulkiessa. Varmasti päiväkirja täyttyy näistäkin tsemppilauseista.

Kotiin tultua aloin taas kitkemään marjapensaan alustoja ja leikkelin ruohoja. Marjapensaat kun ovat olleet kaksi vuotta melkein omissa oloissaan, niin kyllä on aika hoidella niitäkin. Paljon kuivia oksia ja muutenkin menneet huonoiksi. Pitäisi uusia nekin.

Sitten huomasin tuon toisen pionin joka nyt kukkii ensimmäistä kertaa. Mulla oli muistikuva että sen piti olla valkoinen, ei ollut nimetty mitenkään tuota. Oli sitten vaaleanpunainen, mutta aivan ihana kuitenkin.
Kuin mansikkajäätelöä!
Mukavaa kesää!11 kommenttia:

 1. Kaunis pioni. Bujon pitoa yritin kerran, mutta ei se sitten jatkunut.

  VastaaPoista
 2. Pionit on vaan niiiin ihania! Meilläkin oli tänään sadepäivä ja hyödynsin sen paperihommissa... Eilen kävin ottamassa pionit maljakkoon, ennenkuin sade hakkaa niitä.

  VastaaPoista
 3. Pionit ovat rakkauskukkia ja harjaneilikoista muistan lapsuuden, ihania nekin! Sadepäivää vietin puuhastellessa eli en saanut aikaan mitään mistä kannattaisi mainita, joskus niinkin!

  VastaaPoista
 4. Ihana piooni. Meillä alakoo saret vasta illansuus.

  VastaaPoista
 5. Hyvinhän ne pisarat kuvissa onnistuivat, oikein sateen jälkeen tunnelma :)

  VastaaPoista
 6. Lindas flores. Tenha um feliz dia. Cumprimentos.

  VastaaPoista
 7. Ihania kukkakuvia ja niin kesäistä. Täälläpäin, tai ainakin meidän pihamme pionit ovat vasta nupuilla. Lämmintä ja aurinkoista on nyt luvattu muutamaksi päiväksi, jospa innostuisivat nuput avautumaan.

  VastaaPoista
 8. Upea pioni ja minulla ei harjaneilikat vielä edes yritä kukkia. Marjapensaisiin mies teki tukikehikot viime vuonna paitsi neljä punaista jäi vielä ilman. Tänä vuonna nekin saa omansa. Hyviä lukuhetkiä .

  VastaaPoista
 9. Love how vivid the quality of these photos are. Especially the first photo of the ones with the water drops on the petals. Thanks for the share, hope you have a wonderful weekend.
  World of Animals

  VastaaPoista