torstai 16. tammikuuta 2020

Sukkia ja kukkia

Kuukausi jo puolessavälin, kylläpä alkukuu menikin äkkiä. 
 Vielä joulutähdetkin ovat kukkimassa, vaikka kohtahan ne joutaa pois. Minäkin innostuin neulomaan taas vaihteeksi. Yksi asia johtaa toiseen. Kun sain Aamulehden sovelluksen ladattua ja kuukauden äänikirjan auki, niin ihan pakko oli alkaa neulomaan sukkaa.
Kokeilin tehdä nyt vähän isompaa kokoa, kun aina yleensä neulon itsellekin aivan liian pieniä sukkia. 
 Nämä kokoa 42
Novitan 7 veikkaa ja multiraitaa...josta en kylläkään tykännyt.  Raidat olivat niin sekalaisia, että ei mitenkään saanut samanlaisia sukista. Osa raidoista olis niin leveitä, että neuloin väliin tuota harmaata. Ylemmän sukan kantapää tuli tosi ruma(nruskea), purin sen terä-osan jo kerran, enkä älynnyt silloin samantien purkaa kantapäätäkin, mutta olkoon.

Siinäpä on kännykässä kirja :) Eka kerta tällaista oli kuunnella. mutta kai sitä tottuisi tähänkin. Tuntui vaan alussa että kun jotain muuta teki, niin ajatukset liukenivat kuullusta johonkin muuhun, ja piti peruuttaa välillä. Mutta saipahan käsillä touhuta samalla. ja melkein kahdet sukat sain neulottua.

Paitsi, että innostuin tekemään liian pitkät varret ja langat loppuivat tähän. Eikä enää ole näitä värejä. Eilen kiersin kaikki kaupat tässä keskustassa, eikä löytynyt. Ei sinistä eikä kirjavaa. Pitää miettiä millä jatkan, olkoot välillä "lepäämässä". On mulla muunvärisiä lankoja josta jatkaa neulomisia.

Kun eilen väsyneenä raahustin kauppakeskuksessa, niin huomasin että oli tulppaanit hintaan 1euro. Oli pakko valita vähiten kulahtanut kimppu. Se oli tämä oranssi. Onpahan pientä piristysä edes joksikin päiväksi. Hävikkikukkakimppu :)

Pikkuorkideassa huomasin kukkavanan. Se oli ihan poikittain ja juutuubivideoista olen katsellut phalaenopsis hoito vihjeitä, niin neuvoi noin tukemaan kukkavarren ettei mene ihan vaakatasoon. saas nähä aukeaako kukat tuohon. Viime kevään messuilta ostin noita pieniä kaksi kpl, toisessa ei ole oikeita kukinnasta.

Sittenpä minäkin innostuin etsimään viime kesäisistä pelargonioista otettuja siemeniä. Olin hyvin piilottanut, kun piti etsiä pitkään. Löytyivät kuitenkin ja kylvin niitä pieniin potteihin. En tiedä uskonko niiden itävän vai en mutta siinähän näkee. Näyttivät ihan oikeilta siemeniltä ne.
Kerran olen kasvattanut pelargonioita ostosiemenestä ja pussissa oli todella pieni määrä siemeniä, oliko 3 tai 5. Mutta kyllä ne itivät.
Tässäpä ne voi olla mun kylvöt. On vielä krassin ja tuoksuherneen siemenä, mutta kannattaakohan niitä kylvää, kun viime kesänä ötökät veivät kaikki.

Paljon kiitoksia kommenteista edelliseen ja eikun eteenpäin sano mummokin lumessa. 
Nyt on vähemmän luntakin niin pääsee helpommin.
Hyvää vointia!

7 kommenttia:

 1. Ihania kukkia ja sukkia :) mukavaa tammikuuta Sinulle :)

  VastaaPoista
 2. Mitä mitä joko tulppaaneja on kaupassa !
  Ihanat sukat olet tehnyt. Tykkään raidoista.

  VastaaPoista
 3. Saitpa edulliset tulppaanit, kannatti ostaa!
  Minäkään en kovin paljon tykkää tasaraidasta. Raidat ovat liian leveitä, eikä parista tahdo saada millään samanlaista. Yhdistän tasaraidan johonkin yksiväriseen.
  Olen kasvattanut pelaguita ostosiemenistä. Ajattelin tänä keväänä kylvää taas muutaman pelaguun siemenen. Onnistuu tai ei. Sittenpä näkee.
  Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
 4. Ihanat sukat,tykkään raidoista:))),ja kukat tulppaanit edulliset,aina kannattaa ilhduttaa itteään:))
  oho!,pitäsköhän jotaki alakaa jo kylyvää ??...
  löysin;))kun luulin ne hukanneen,,niinkuin isot orannsi fiskarsin sakset..eilen pengoin roskapusseja,,että nyt on jo semmonen vaihe ..hukkaamis,ja piilotus jakso:))) jouluastiat kun laitoin kaappin ,amarylliksen sipulin ja kliivin.nostin lampun alle.
  Oikein mukavaa viikonloppua,Sinulle Emilie!!

  VastaaPoista
 5. Minusta nuo sinun sukkasi on kyllä kivat:) Tuli mieleen tuosta langan loppumisesta, että jostain lankojen nettikaupasta saattaisi löytää?

  VastaaPoista
 6. Tulppaanikausi jo alakokin, en vielä ostanu kun amaryllikset on vielä pöyvällä kukassa. Kauniit väriltään nuo ostamasi. Kivoja sukkia tiet ja tuossa varressa taitaa olla joku kuvio! Mie en tuosta neulonnasta oikein oo perillä.

  VastaaPoista
 7. Kauniithan nuo sukkasi ovat! Tulppaaneja en ole vielä ostanut, vaikka mielessä on jo käynyt.
  Äänikirjoja en myöskään ole kuunnellut, sillä haluan edetä kirjassa omaan tahtiin, joten mieluimmin luen e-kirjoja.
  Mukavaa päivän jatkoa sinulle!

  VastaaPoista