torstai 7. tammikuuta 2021

Lumisia maisemia ja käsitöitä

 Tervehdys taas!

 On pitänyt kirjoitella tänne jo monesti, kuvia olen lajitellut valmiiksi, enkä tiedä mistä alkaa. Ehkä laitan viime vuoden käsityö-kollaasin, vaikka ei niitä paljoa ole, luulin että vielä vähemmän ois ollut. 

Loppiaisen aattona minäkin hullaannuin ihan tuolla Näsijärven rannalla, kun oli niiin kaunista kun puut olivat huurteessa.


Näsijärvi lainehtii vielä, ainakin tässä

Lehmuksen siemenet olivat saaneet kuorrutuksen

En muista milloin ois ollut täällä aurinkoa näkyvissä. On mulla se  kalenteriin merkattu, mutta tuntuu että jo sais pilkistää aurinkokin joskus. On niin pimeää,

Tässä kohtaa tuntui kuin tuolla jossain olisi ollut vähän valoa
Ei se kyllä paljoa kuvassa näy

Silloin oli vähän enemmän pakkasta kuin nyt, näytti näitä palelevan

Ruusunmarjat olivat vielä tallella
Nämä ylläolevat kuvat olivat loppiaisen aatolta. 
 
Tänään läksi mun jouluvieras(oma poika) kotiinsa ja siivosin kämpän, pesin pyykkiä, kastelin kukat ja osan niistä suihkutinkin. Sittenpä teki mieli lähteä ulos, ensin kuitenkin vein palautuksia kirjastoon ja löysin uuden kirjan, jota tämän kirjoitettua alan kunnolla lukea. Joulun seutuun ei oikein lukeminen sujunut, liekö kirjoissa vika vai muuta touhussa ollut. 2  kirjaa on kesken vielä ja kaksi kokonaan aloittamatta, niistä ennen kirjastojen sulkua lainatuista.
 
7.1. loppiaisen jälkeen arki alkaa taas, kiva
Pyhäjärven rantaan suuntasin taas, ei enää huurteisia puita ollut
Järvessä ei juurikaan jäätä ollut, kuin vähän tuossa rannan poukamassa


Mulla on kännykässä sovellus, joka mittaa askeleita, minuutteja, km, matkaa ja kalorinkulutusta.  Siihen saa laittaa tavoitteet itselleeen, mulla on hyvin vaatimattomat ne vain 50 min ja 5000 askelta. Joskus nekin on "työn ja tuskan takana". En oikein luota tuohon mittaamiseen. Mutta toisinaan kaikki luistaa paremmin ja tulee minuutteja ja askeleita ihan reippaasti. En tiedä mistä johtuu :)
Tämä sovellus on ollut varmaan jo yli vuoden, enkä muuta tavoitteita, kunhan vaan liikun  jonkunverran. Nyt ei vielä kuntosalille tai muuhunkaan tule lähdettyä. 
Käveleminen on ihan mukavaa, varsinkin jos ei ole liukasta. Liukkaalla laitan sitten jäänastat kenkiin.

Siinäpä sitten aloin herkutella lopuilla pipareilla kahvin kanssa ja Outi Pakkasen Naistenkutsu- kirjaa lukemalla.
Nostin tuon palmuvehkan lähemmäs ikkunaa, kun siinä on uusi lehtiverso tullut, eikä valoa ole tarpeeksi. Eipä sitä tule kyllä nyt ikkunastakaan.

Ai niin ne käsityöt vielä piti laittaa.
 
Alkuvuonna neuloin vielä sukkia monet, sitten se loppui. Kesällä innostuin neulomaan pikkuliinoja ja virkkasinkin niitä. Ne ovat nyt kukkien alla hyllyssä. Keskellä oleva virkkaus- eli matto on vieläkin tuossa vaiheessa, omista pussilakanoista leikkelin kudetta. Sitten se jäi.. Loppuvuonna tein vain kahdet sukat ja kynsikkäät. Lankoja ois vielä, jos taas joskus tekisi mieli neuloa jotain :)

Seuraavaksi ois tarkoitus laittaa viherkasveista tänne jotain..suurinosa niistä on vielä hengissäkin :)
Hei vaan taas! Voikaa hyvin ja hyvää tammikuuta!

10 kommenttia:

  1. Mekin käytiin isännän kanssa lenkillä tänään, ei kyllä aina tule lähdettyä varsinkaan yksin..koirakin kun usein ulkoilee yksin pihalla, tänään lähti meidän mukaan lenkille,mutta lähtikin sitten matkalta eri suuntaan koirakaveriaan tapaamaan :) kun me tultiin kotiin oli jo pihalla meitä odottamassa...onnistuu vain näin maalla ja pikkutien varressa...

    VastaaPoista
  2. Kauniita kuvia!

    Ei ole aurinko täälläkään näyttäytynyt tänä vuonna vielä kertaakaan, eikä näköjään ole näyttäytymässäkään, jos sääennustuksia on uskominen. Harmi homma, mtuta päivä sen sijaan on jo pidentynyt tasan puoli tuntia ja sen jo huomaa. Ihan parasta.

    Rattoisia kävelylenkkejä ja pysyhän pystyssä :)

    VastaaPoista
  3. Kauniit lumikuorrutetut maisemat,talvisemmat :) 🤍❄⛄
    Paljon olet tehnyt käsitöitä/neuleita.
    Ja sinun viherkasvi juttuja ootan innolla;)
    Oikein mukavaa viikonloppua,Sinulle Emilie !🌲🌳🟩🟢

    VastaaPoista
  4. Kauniita kuvia olet napsinut. Hyvä kun käyt kävelemässä se on erittäin hyvä ja tärkeää. Paljon on sinulla kasveja hoidettavana niitä on kyllä mukava hoitaa. Valoa kyllä kaivattaisiin enemmän onneksi saatiin lumipeite niin on hieman puhtaamman ja valoisamman näköistä. Minulla on vielä kuuset (muovikuuset) sisällä otan vasta ensiviikolla ne pois. Ulkona saa myös valot vielä olla ei mitään kiirettä.

    VastaaPoista
  5. Kivoja talvisia kuvia!
    Onhan siellä tehty vaikka minkälaista käsityötä. Kauniita!

    VastaaPoista
  6. Kauniita talvimaisemia. Kahden lumettoman talven jälkeen onkin vaihteeksi vähän erilaista.
    Käsityökollaasi on kiva idea. Saisinkohan samantyyppisen aikaiseksi?

    VastaaPoista
  7. Hianoja kuurakuvia! Oot teheny tasan 100 x enemmä käsitöitä ku mä. Kattoonki, että sullahan näyttää viheriältä.

    VastaaPoista
  8. Kauniit talaviset kuvat. Meilläkin on nyt lumiset mehät ja pakkasta viimeyönä -19, kylymää jo ajatuskin. Joulu on meiltäkin raivattu ja Helenalle laukkuu ompelen. Mukava kun aurinko joinakin päivinä on pilikistelly!

    VastaaPoista
  9. Kauniit talvikuvat ja hienoja käsitöitä! Olet ollut melkoisen ahkera viime vuonna. Keltaisissa villasukissa on kivat varret.

    VastaaPoista
  10. Täällä turus oli myös huurteiset puut, luntakin vähän, mutta kohta ne sulaa, kun tulee nolla keli. Kyllä huurteiset puut ovat kauniit.
    Hienoja käsitöitä myös.
    Hyvää alkanutta viikkoa !

    VastaaPoista