torstai 14. tammikuuta 2021

Pakkaspäiviä

 Tervehdys taas. Tuntuu ihan kotoisalta kun täälläkin on nyt lunta vähän enemmän ja pakkanen. Ennen kun asuin Pohjois-Karjalassa niin oli joka talvi näitä, yleensä. Muistan muutamia talvia ettei tammikuussa ollut lunta, mutta sitä kyllä sitten lopputalvena tuli sitäkin enemmän. Sain kyllä kärsiä lumesta ja pakkasesta ihan tarpeeksi silloin.

Mutta kyllä kieltämättä on nyt mukava kävellä tuolla, kun kengät narskaa ihan pakkaslumella ja on vielä joku aurannut tiet ja polut. Tänään vielä ihanainen aurinko paistaa, oli ihan pakko vielä lähteä ulos toisen kerran, vaikka kävin aamulla kaupassakin.

aamulla

Eipä ollut paljoa liikkujia

Hyvin auratut tiet kävellä Hämeenpuistossa

Vesi höyryää pakkasella -18


Vielä ei ole jäätynyt Näsijärvi, höyryä nousee vedestä


Nämä edelliset kuvat olivat tältä päivältä. 

Eilenkin kävin kävelyllä vaihteeksi Eteläpuistossa.Kylmä viima oli silloinkin, eikä paljon ollut liikeellä ketään muita. Aurinkokaan ei paistanut silloin. 

Hämeenpuistoa

Tuuli oli katkonut paljon oksia ja tuisku vienyt irto-lumetkin mennessään

Jäätä ei ollut eilen Pyhäjärvessäkään yhtään, ainakaan tällä pohjoisrannalla 

Kohtapa tässä onkin alettava ruuan laittoon taas.
Juoda lipitän näin kylmällä inkivääri-sitrusteetä joka päivä. Eilen vielä söin mehuun keitettyä mannapuuroa. Teen yleensä ruuan kahdeksi päiväksi, ettei joka päivivä tarvitse miettiä mitä söisi. Syöminen on kummallisen vaikeaa nykyisin. On ihan pakko koettaa tehdä kunnon ruokaa, kun muuten söisi vaan voileipää. 
Tänään aion tehdä broilerinsuikaleista kastiketta ja keittää perinteisesti perunat, ja syödä vaihteeksi sitä. Yleensä tulee sitä  vaan riisin ja kasviksien kanssa syötyä.
Mutta nyt vielä juon teetä seuraavaksi ja katson kotimaista elokuvaa, jos se vaan kiinnostaa :)

Kiitokset kommenteista ja hyviä pakkaspäivien jatkoa!


5 kommenttia:

  1. Minä olen kotoisin Pohjois-Savosta, jossa myös yleensä oikea talvi. Oikea talvi on täällä Keski-Suomessakin normisti. Nyt on ollut pari epätalvea, joten lumi ja pakkanen on oikein tervetullut :D
    Pakkasen kuuluu narskua kengän alla. Viime talvena en sitä kuullut, tänään kuulin ;)

    VastaaPoista
  2. Ihan kunnon pakkanen oli aamulla töihin lähtiessä. Onneks auto pelas kunnolla.
    Kotona mukava viettää iltaa puuhellan lämmössä.

    VastaaPoista
  3. Kummallisesti keikahti kelit tänätalavena. Meillä lunta reilut 20cm. Helsingin seutuvilla puolmetrii. Mukava narskutella lunta kengän alla. Tosin nyt ei miel tie pihalle männä, hurjat lukemat mittarissa -29. Miekin harrastan ruuan laittoo ussiimmaks päiväks, nyt erikoisesti uuniruokia, uunii lämmitetään ussein.

    VastaaPoista
  4. Mukavia pakkaspäiviä sinulle. Täällä kakonkulmallakin olaan saatu lunta:)

    VastaaPoista
  5. Voi tuota askelten narskumista olen kaivannut lumettomina ja lauhoina talvina...nyt on nautittu siitäkin jutusta...:)
    Minun on pakko pitää ruokarytmistä kiinni, jos jää aterioita väliin, alkaa hirveä migreeni....jotakin hyötyä siitäkin...siis migreenistä..:D

    VastaaPoista