tiistai 19. tammikuuta 2021

Viikonlopun kuvia

Ohhoh, on jo viikko pitkällä, ja minä vaan mietiskelen viikonlopun aurinkoisia päiviä.  Pakkaset meni ja aurinkokin jo jäi jonnekin pilvien taakse. Äsken kurkistin ikkunasta, niin lunta satoi. 

 

Vesi vaan höyrysi, vaikka oli pakkanen lauantaina


Tänään jäi kävelylenkki tekemättä, kävin vaan kaupassa ja sitten innostuin leipomaan pitkästä aikaa... Jäi viimeksi lukemastani kirjasta...tuoreen leivän tuoksua, se mieleen. Mutta ei siitä leivästä niin herkullista tullut kuitenkaan, kuin mitä siinä kirjassa kerrottiin. No eipä se mitään, kyllä syön ne mitä leivoinkin :)

osa Pyhäjärveä oli jäässä.

 

Sunnuntaina ei enää sormet jäätyneet ihan niin paljon kuvia ottaessa


Kaunista ja huuruista oli vielä


Vaikka on kylmä, sorsilla on kuitenkin sulaa vettä missä uiskentelevat

Eilen oli vielä puut hienosti huurteessa kun kävelin Pyhäjärven rannalla

linnut kököttivät vain jään reunalla täällä.

Ei niin turvallisen näköinen järven jää vielä 










Tästä kun kävelin, oli tunnelma kuin sokerihuurrutetussa satumetsässä :)

Viikonloppuna tuli myös suru-uutinen taas
nimittäin Pave Maijasen kuolemasta.
Mun mies tykkäsi Pavesta ja osteli levyjäkin. Meillä oli myös ilo nähdä Pave & kumppanit esiintymässä Joensuun Ilosaaressa 11.7. 2014  Ilovaarirokissa
 
Vain tämän kuvan nyt löysin, jossa Heikki Silvennoinen ja Pave Maijanen kumppaneinen esiintyi. 
Kova meno oli silloin.  Jossain voi olla myös muita kuvia siitä konsertista. 
Olihan hänen sairautensa jo tiedossa, mutta kuitenkin tämä tieto pysäytti.
 
Pienen tauon jälkeen tämä amaryllis taas aloitti kukinnan

(Eipä enää tule mitään. Ärsyttää minuakin vaihteeksi, kun en saa kuvien väliä lisättyä millään tuonne yhteen väliin).
 
Ihanaa kun on tulppaneita jo tullut kaupoihin,  alkaa jo jotain väriäkin kaivata elämään (muutakin kuin punaista, sinistä ja valkeaa) vaihteeksi.

Alkaa olla tammikuu jo paremmalla puolella, hienoa. Pitää minunkin kohta alkaa haalia kukille multia, koska suureen osaan niistä on mullat vaihdettava kunhan kevät tulee ja valoa enemmän.  En jaksa kovin suurissa pusseissa ostaa multia, eikä niitä tosin mahdu missään säilyttämään, joten monta pientä pussia ostettava.
Heippa vaan ja hyvää tammikuun jatkoa!

11 kommenttia:

  1. Lukeminen kannattaa aina! Siitä saa inspiraatioita, vaikka leipomiseen.
    Eilen just kateltiin täällä lintuja joessa kököttämässä, jään reunalla, ja ihmeteltiin miten ne tarkenee ja pärjää talven yli.
    Pavesta oli ikävä kuulla, mutta niinpä vaan täältä taitaa kaikki lähteä, tavalla tai toisella. Musiikki jää elämään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, vesikielellä saa lukea kirjoista miten herkullisia ruokia yms tulee. Olenhan minä leiponut koko "pienen"ikäni, mutta nyt välillä vähemmän, kun ei ole kelle leipoa. Vanhat ja tutut ohjeet ovat luotettavampia aina. Tuosta kirjasta opin, että taikinoita kannattaa kohottaa riittävästi. Eikä hötkyillä. :)
      Niin musiikki jää, ja muistot. Olen nyt katsellut uusintoja täällä filmatusta Uusi Päivä-sarjasta, vaikka olen katsonut ne monesti. Siinäkin on monta edesmennyttä näyttelijää, he jäävät ns.ikuisesti elämään.

      Poista
  2. Vielä tulee lunta ja pakkasia. Hieno talvi, kauniita kuvia. Joskus voisin minäkin kukkia huoltaa. Kiinanruusut jo pätkäisin. Kasvavat niin, etteivät mihinkään mahdu. Nyt on vain paljaat vanhat rungot jäljellä. Voivat taas ruveta paisumaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vaan!
      Vau, sulla on kiinaruusuja. Ennen olin niidenkin fani, mutta silloin oli enemmän tilaa kun kattoon astihan ne melkein kasvoi. Oli punakukkaisia kerrottu ja yksinkertainen, ja keltainen. On ne hienot kun kukkivat.

      Poista
  3. Hienoja talvisia kuvia luonto on kaunis. Mukavia tammikuun päiviä.❤️

    VastaaPoista
  4. Sinulla on kyllä huikean hienot kävelymaisemat. Tykkään joka kerran katsella Tampere-kuviasi.
    Ukkokulta oli jonkin verran nuoruudessaan tekemisissä Maijasen kanssa. Hän kertoi, että Pave oli tosi mukava ihmisenä.

    VastaaPoista
  5. Kauniita kuvia talvisesta Tampereesta. Ovat niin kauniita, että niistä saisi vaikka postikortteja. Pave Maijasta meilläkin muisteltiin viime viikonloppuna. Taitava muusikko, hieno ihminen. - Mukavaa loppuviikkoa!

    VastaaPoista
  6. Suloisia talvikuvia. Kyllä on rikkaus, että meillä on vuodenajat. Minä rakastan kevättä ja kesää, ja ihan sydämessä läikähtää tämä valon lisäytyminen.

    VastaaPoista
  7. Onkohan tuo tampereen tekstiilitehtaita yhdessä kuvassasi, joskus nuorena hain töihin Tampellaan.
    Niin tuo A.L.S. sairaus jos tulee, niin siinä on korkeintaan 2 vuotta elinaikaa, minun ykstäväni Aila kuoli 60v.samaan sairauteen, eli sen kanssa 2 vuotta.Toista oli Kirkan kohdalla, kun hän kuoli aika äkkiä, pavella oli aikaa ajatella asioita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, niitähän ne on Tampellan ja Finlaysonin tehtaiden punatiilisiä rakennuksia. Tehtaita on ollut keskustassa useita ja hienoa kun ovat niitä nyt muuhun käyttöön muuttaneet kun tehtaat loppuivat.
      TAKO:n kartonkitehdas tuossa on keskustassa Laukontorin vieressä vielä, sen piipusta tupruaa savu tuossa yhdessä kuvassa :)

      Poista
  8. Kauniita talvisia kuvia <3 Sinulla on silmää valokuvaukseen! Kuvistasi voisi tehdä postikortteja. Hyvää viikonloppua ja kauniita tammikuun päiviä sinulle <3

    VastaaPoista