sunnuntai 22. elokuuta 2021

Viikon takaa kuvamuistoja

 Toiset kaksi päivää Helsingissä ...

Jotenkin tänä vuonna olen tykästynyt näihin heinämäisiin kasveihin, joita oli tässäkin penkissä Töölönlahden puistossa.

Torstaina vaihdetiin hotellia Hotelli Vaakunaan ihan rautatieaseman viereen

En ole ennen ollut tässä hotellissa, niin kaikki oli "uutta". Monesta asiasta näki että se oli jo aika vanha, mutta luulin kyllä vielä vanhemmaksikin kuin mitä nyt luin wikibediasta, että se avattiin v 1947. Uudistettu sitä on varmaan monta kertaakin, mutta oli kiva  kuitenkin kun oli vanhanmallinen puhelin vielä käytössä, ei tosin käytetty sitä tällä kertaa. 

Meillä oli ihan hyvä kokemus tästä hotellista, vaikka kyllä näytti olevan sisäänkirjautumisessa pitkät jonot usein. Oli muutkin ihmiset lähteneet edullisen tarjouksen ansioista viettämään aikaa pääkaupungissa :) Me jonotimme mennessä, koska olimme liian aikaisin siellä. Huoneet pääasiassa luovutettiin klo 15 alkaen. mutta saimme sen jo paljon ennemminkin.
Aamupala tarjoittiin tuolla korkealla 10.ssä kerroksessa, jossa oli hyvät näkymät ulos ja oikein monipuolinen aamupala. Viherkasvit olivat oikein kauniisti myös esillä siellä, ja niitä oli paljon.
Aamupalallle meno oli porrastettu, niin siellä ei juurikaan ollut ruuhkia. 

Huoneesta saimme ihailla kaupunkimaisemia ja pilviäkin :)
Huone oli sopivan lämmin ja lämpöä pystyi hyvin säätämään itsekin.
 
Ihan "hulluna" tuli kuvattua paljon pilviä...ohhoijaa
 
 Aamupalan jälkeen lähdettiin ihan vaan kävelemään, tälläkertaa Töölönlahdelle päin 

Musiikkitalon edessä oleva taideteos, näyttää olevan Eduskuntatalon edessä :))

 
Samaan kuvaan mahtuu monta Arvorakennusta

 Tässä Oodin edessä torilla oli tuo puusta rakennettu  ilmastonmuutos teos. Jääkuutiot olivat sulaneet jo, niistä en tiennyt mitään. Kansalaistorin pinnassa oli paljon kaupunkien nimiä, jota merenpinnan nousu koskettaa. Tuossa sinertäväkattoisessa tilassa,(Eduskuntatalon kohdalla se näkyy) kuului myös musiikkiteos. Jotenkin tämäkin tapahtuma jäi itseltä etukäteen ottamatta selvää. 
 
Samoin ihan turkasesti keljuttaa, kun ei tullut varattua Ateneumiin, (edes en yrittänyt varata,) lippua ajoissa. Mikä upea Ilja Repin-näyttely jäi näkemättä. Kai alitajuisesti ajattelin, että perutaan kuitenkin koko reissu, eikä lähdetä, kun tästä tautitilanteesta ei koskaan tiedä.  Ei voinut mennä sinne satojen ihmisten jonoon seisomaan päiväksi. Ei siinä mitää takeita ollut olisiko päässyt sittenkään.

Pääkirjasto Oodin arkkitehtuuri kyllä hätkähdyttää, vaikka sitä on nähnyt jo monesti

Tämäkin kulma kuin laivan keula

Käveltiin siitä sinne Töölönlahdelle päin, suuria kukkaistutuksia tuli vastaan.
 

Hakasalmen huvila on jäänyt aikaisemmilla käynneillä katsomatta, joten siellä käytiin nyt.

Nyt siellä oli Ismo Höltön valokuvanäyttely -Kohtaamisia 1960-luvun Helsingissä,  joka oli varsin mielenkiintoinen

Kuvissa oli itsellekin tuttuja elementtejä, esim tuo alareunan kuva jossa on samanlaiset vaunut kuin itselläkin vauvana. Tavallista elämää ja ihmisiä.

Hyvin saattoi huomioida turvavälit, kun saattoi olla 1-2 hlöä tuolla meidän lisäksi
 
Luulin että siellä olisi ollut enemmän tietoa talossa asuneesta Aurora Karamzinista, oli vain tämä myymälän seinällä.

 Finlandia taloa katseltiin ulkoapäin Aika läheltä, on niin iso ettei mahdu yhteen kuvaan kokonaan.

Valokuva näyttely oli tässäkin pihalla, olen joskus useita vuosikymmeniä sitten käynyt tuolla sisälläkin, siitä on liikaa aikaa.


Siinä lähellä rannassa oli mukava katsella monenlaisia liikkujia
Vesi näytti siltä, ettei ihan terveellistä ois pulahtaa tuonne. Enpä tiedä...


 

Halusin käydä katsomassa myös Oopperatalon lähempää kuin bussin ikkunasta. Vau jos joskus pääsisi tuonne myös sisälle ja johonkin näytökseen...Kierrettiin tämäkin ympäri, vaikka oli aika lämmintä ja väsyttävää jo.
Sitten perjantaina oli enää etsittävä ruoka-paikka. Kampista valikoitui Sandro, koska toinen, johon aiotiin ensin, oli tupaten täynnä. Eikä jaksa jonottaa.

Tänne mahtui hyvin ja oli ihan OK,  Pohjois-Afrikan ja Lähi-Idän makuja. Oli monipuoliset salaatit ja yritin kaikkea maistella. Falafelit olivat tosi hyviä. Ja kahvi kuului myös hintaan. Tampereella on myös mukava käydä Sandrossa sitten syömässä, voisi vertailla onko ruuassa eroja :)

Kun siellä nyt tuli käytyä, niin Muji oli lähellä. Olisi varmaan ollut muutakin kivaa, mutta mulla reppu oli jo tupaten täynnä, ei nähdu  mitään ostoksia.
 
Kyniä vaan ostin. 

Lauantaina olikin sateinen aamu, eipä juuri ehditty missään käymään, kun jo klo 12 oli lähtö hotellista.Tästä onkin jo yli viikko aikaa. Mihin tämä aika kuluukaan, nyhjäämiseen!

Nyt on aika keksiä jotain uutta.
Vähän olen jo aloittanutkin, mutta jotenkin on niin uuvahtanut olo, tuntuu että koko ajan vahdin oireita, että onko tullut saatua joku tauti tuolta reissulta, joskus tuntuu ja joskus ei. Yleensä ei.
Maailman uutiset ja Suomen uutiset ei ole oikein hyviä olleet. Kunhan taas kieltävät kaikissa paikoissa käynnin(kun ei ole k-passia), säästyypähän rahat.

Parempaa syksyn alkua teille! 
Kyllä se tästä.....

1 kommentti: