tiistai 30. marraskuuta 2021

Marraskuu on lopuillaan

Harmaa marraskuun alkaa olla taputeltu, vaikeaa sanoa että oli tylsä, mutta ehkä olikin vaan yksitoikkoinen.  

 

Tämän vuoden joulupuu on Pihta, 26 m korkea ja kotoisin Mäntästä

Ei oikein ollut kohokohtia mitään,  vaan kotihommat ja  ruokaa joskus laittelin, joskus leivoin. Ihan riittävästi on tullut syötyä kuitenkin, painokin tuppaa nousemaan.

Se on tämä Suomen ja koko maailman tilanne vienyt kaikki kohokohdat kuten elokuvat ja teatterit, matkustamiset ja kylässä käynnit. Ei enää uskalla tuo mun ainoa tuttavani täällä lähteä enää edes kahville...Soiteltu on kyllä.  Lapset sentään ovat käyneet joskus.

Ainoat virikkeet on vielä sallittu kaupassakäynti ja päivittäiset kävelyt, joilla sitten napsin kuvia kännykälläni yleensä. Lukeminenkin on jäänyt marraskuussa vain kolmeen kirjaan. Osan neljännestä olen kyllä jo lukenut. Neuloin kahdet villasukat ja virkkasin yhden pikkuliinan. TV:tä sitten tulee katsotua, jos jonakin päivänä sieltä tulee jotain katsottavaa. Jos ei tule, niin aina youtubesta löytyy jotain.

Oli muutama aurinkoinen päiväkin, ehkä noin 6:na päivänä paistoi jonkin aikaa, tosin valoisat ajat on lyhentyneet nyt reippaasti, vielä kuitenkin on "päivää" 6 tuntia 2 minuuttia.

Vanheneminen senkun on jatkunut, tuli taas yksi vuosi lisää...Ja jalkakipujen lisäksi vielä nyt on taas vaivasenluu kipeytynyt. Ostin uudet nastapohjakengät ja ehkä ne nyt on vähän liian kapeat, pari kertaa kävelin niillä. Muuten hyvät ovat, ehkä ohuempi sukka tms on laitettava. Kävelysauvatkin ostin, niihinkin pitää vähitellen totutella.

LIIKUNTAA tuli marraskuussa 205019 askelta, 127½ km, ja noin 35 ½ tuntia. Vähentyneet ovat jonkinverran. Ihan mulle nämä riittää, kunhan vaan pääsee edes ulkoilemaan päivittäin.

Näsijärvi lainehtii vielä. Tämä on eilinen kuva, mutta tänään oli tuolla todella Kylmä pohjoistuuli. Piti kääntyä pois, ei ollut tarpeeksi päällä vaatteita. Lunta tänne ei ole satanut lisää, ehkä 1 cm on. Vihreät nurmikot näkyy lumen alta. Sääsovellus näyttää nyt -11 astetta, joka tuntuu kuin -20. 

Olen koettanut tehdä, ainakin tarvikkeet on tuossa pöydällä, joulukortteja. Mutta hyvin nihkeää on. Muutama on viimevuotisia ja taisin jonkun saada tehtyä, mutta ei nyt ole inspiraatiota.  Tosin en montaa nyt laita niitä tänä vuonna, ehkä ostan muutaman...

Tässä on nyt marraskuun höpinät.
Nyt pitää alkaa suunnitella leipomisia yms 
Hyvää Joulukuun alkua teille!

6 kommenttia:

 1. Oikein kiva kuvakollaasi!
  On tämä vaan erikoinen aika...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! On muuttunut elämä tässä parissa vuodessa paljon, ja taitaa vaan muutos jatkua ja elämä vaikeutua.

   Poista
 2. Marraskuu meni mahdottoman nopeasti, niin kuin kaikki kuukaudet nykyään. Meillä ei ole yhtään lunta, munta pikku pakkasia on päivittäin ja purevan kylmä tuuli oli tänäänkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, aika kuluu nopeaan. Niin moni tuttu ennenkin sanoi, että kun jää eläkkeelle aika menee lujaa vaikka ei ole niin paljon tekemistä kuin työssä ollessa :))

   Poista
 3. Kiva tuollainen kuukausikatsaus. Hienosti olet kävellyt, ulkoillut. Kaunis kuvakollaasi.

  VastaaPoista