sunnuntai 7. marraskuuta 2021

Marraskuun päiviä

 Marraskuun ensimmäinen "merkkipaalu" eli Pyhäinpäivä oli eilen. Sitten tulee vielä monia "päiviä" tässä marraskuussa. Ainakin Nenäpäivä, Isänpäivä, miestenpäivä, lastenpäivä ja lopuksi 1.Adventti. Onpahan aiheita sitten juhliin ja tv-ohjelmiin ja mainostamiseen. Vieläpä unohdin BlackFridayn ja varmaan monta muutakin päivää. Mulla ei ole montakaan noista erityisemmin aietta viettää sen kummemmin.

Eilen kävin kuitenkin Kalevankankaan hautausmaalla viemässä pari kynttilää, koska en pääse kauemmaksikaan oikeille paikoille viemään niitä. Vein jo paristolla toimivat kynttilät vanhempien haudalle kun kävin viime kuussa. Kyllä ne siellä palaa kai koko talven.

Oli hieno ja aurinkoinen päivä eilen

Kalevankankaan hautausmaan muistelupaikka
Vein myös Karjalaan jääneiden muistomerkille kynttilän, koska edesmenneelle vanhusystävälle lupasin viedä.  Hänellä oli jääneet vanhemmat sinne Karjalaan...

Tässä alkoi sataa tihkuttaa, joka näytti kuin sadeverholta, mutta ei tietysti kuvassa näy. Ei se pitkään satanut. En  ihan pimeälle jaksanut jättää käyntiä vaikka olisi nähnyt kynttilät paremmin. 
Tämänvuotiset kynttilät olivat aika huonoja syttymään ja palamaan, monia sammuneita sytyttelin uudelleen, kun oli täysi kynttilä jo sammunut.

Tutut hevosvalot Konsulinsaareessa tänäkin vuonna

Kerran kävin pimeällä katsomassa kaupungin valoja, sekä "Tanssivia vesiä". Saa nähä lähdenkö tänään uudelleen, koska esitys loppuu tänä iltana.

Tässä saattaa olla niitä viimeisiä "värillisiä" ruskakuvia tältä syksyltä. Muuten on jo aika harmaata tuolla kaupungillakin. Varsinkin jos joskus vievät sähköpotkulaudat pois, Niitä väripilkkuja on kaduilla kyllä siellä ja täällä. Usein niitä tekis potkaista kauemmaksi, mutta olen välttynyt "törmäämästä", koska jos varvas menee poikki, tuskin sitä kukaan korvaa...vitsivitsi

Vähän taitaa nytkin sininen taivas siintää tuolla jossain, mutta viime vuonna tähän aikaa oli tällaista näkymää. Ja muutenkin on aurinkoisempia kuvia marraskuun alusta tallessa viime vuodelta.

Näin jo vähän valoisammin tunnelmin (nukuin viime yönä varmaan 8 tuntia).

Hyvää jatkoa teille kaikille ja kiitokset kommenteista. Moi moi!


8 kommenttia:

 1. Aina vaan keksintään lisää päiviä, jolloin jotain asiaa tai ihmisryhmää pitäisi muistaa. Eilen muistin vasta illalla, että on pyhäinpäivä, kun tuttava puhui puhelimessa ruotsalaisuuden päivästä. Sattuivat samalle päivälle.

  VastaaPoista
 2. Kaupallisuutta lisää, sitähän ne on. Meillä on isänpäivälle tänä vuonna oikein ihana lisämerkitys ja tapahtuma: nuorin lastenlapsemme kastetaan silloin :)
  Hyvää tulevaa viikkoa!

  VastaaPoista
 3. Aika monta päivää vielä tässä kuussa 😃 Toisaalta aika vähän, kun on noita joulusukkia vielä tekemättä.

  VastaaPoista
 4. Nurmeksessakin oli kynttilämeri hautausmaalla ja kylmä oli kuten aina. Onpas ihana taivaskuva tuossa alhaalla postissasi. Minun mielestäni syksyisin on kauneimmat taivaat

  VastaaPoista
 5. Wau kun on hienoja kuvia,tänäänkin oli aurinkoinen päivä, taitaa marraskuukin mennä yhtä lämpimänä kuin lokakuu.
  Äitini ja siskoni haudat on siellä lieksassa, kynttilät jäivät laittamatta, mutta keväällä sitten.

  VastaaPoista