tiistai 23. marraskuuta 2021

Uusi viikko

 Taas uuden viikon alku on tullut ja viikon lopulla saattaa jo laitella kunnolla joulukoristeita. Olenhan jotain valoja laittanutkin parvekkeelle. Täällä on joissain kerrostaloissa todella hienoja valoja laitettu, melkein näyttäisi kilpailua olevan. 

Sunnuntaina oli aikamoinen myrsky ja koetin kuvata tyrskyjä...

Eilen olikin sitten aivan upea keli, pakkasilma oli raikas, eikä ollut vielä yhtään liukaskaan kun oli kuivat tiet.


Eilen tulikin käveltyä ihan kivasti yli 10 000 askelta, kävin ostamassa pitkästä aikaa Kävelysauvatkin ja tänään kokeilin niitä ekaa kertaa. Ei oikein hyvältä tuntunut, mutta kyllä se siitä alkaa luistaa, varsinkin kun lunta tulee noihin kävelyteille. Nyt kolisi liikaa kovilla kiveyksillä, ja "kumitassut" luistivat. Kyllä siinä vaan tulee reippaammin liikuttua niiden kanssa.

Melkein täysikuukin näkyi vielä aamulla. 

Jos oisikin aurinko useammin, niin kyllä vähän pirteämpää olisi olo.

Nämä olivat eilen, tänään jo sulaneet

Nämä olivat tänään
Jääpuikkojakin alkaa ilmestyä kun tyrskyävät vedet jäätyy..


Tänään näytti, että jo kukkaset on vienyt talvi, tai syksykö lie

Sunnuntaina leivoin pitkästä aikaa perunakakkarat, eli perunamuusiin vaan kananmuna,  jauhoja, suolaa.  Ja pellille, olipa hyviä. 

 
Yhdet sukat neuloin taas, jospa niille vielä tulee käyttöä.

Nyt on tosiaan koetettu katsella netistä sellaista ostettavaa edullista maaseutumaista asuinpaikkaa, tälläkertaa vaikka mistäpäin Suomea, Vuosi sitten oli samanlainen ajatus, tai silloin etsittiin rajoitetummalta alueelta, mutta ei se toteutunut silloin. 
Jotenkin nyt minulla on toiveikkaampi olo sen suhteen, kun olisin enemmän halukkaampi muuttamaan enemmän maalle. Toisaalta olisi helpompi muuttaa jos ei olisi ihan toisellapuolen maata.
Vielä se yhtenä päivänä ilmestyy hakuun esim etuovessa...
 
Kiitokset kaikille kommenteista ja hyvää viikon jatkoa!
10 kommenttia:

 1. Hienot jääpuikot.
  Kyllähän se uuteen asuntoon tottuminen vie aikaa ennen kuin on kotoisa olo.

  VastaaPoista
 2. En ole käyttänyt kävelysauvoja aikoihin. Sama juttu minusta kuin sinustakin, että lumisella kadulla tai tiellä on kivampi niiden kanssa kävellä, kun piikit uppoavat hiukan lumeen niin että voi työntää itseään sauvoilla eteenpäin. Toivottavasti muuttohaaveesi toteutuu ja löydätte mieleisen kodin.

  VastaaPoista
 3. Pakkanen on taitava koristelija. Hienoja jääteoksia.
  Minunkin sauvani ovat olleet pääosin varaston nurkassa. Liukkailla keleillä niistä on apua. Ehkä sellaiset kelit ovat pian edessä. Nyt sataa vettä.

  VastaaPoista
 4. Kivat lumi- ja jääkuvat! Kauniit sukatkin olet saanut aikaan, kun mulla vain samat on kesken, mitä viime talvena aloitin... Tyhjiä taloja luulisi olevan joka puolella maata, mutta miten löytää se itselle sopivin - toivottavasti löydätte oikein soman ja sopivan. Maalla on mukava asua, sanon sen lähes elämänmittaisella kokemuksella.Väliin on ollut kiva asua kaupungissakin, ja hyvät puolensa molemmissa.

  VastaaPoista
 5. Kauniit maisemat ja villasukat, lumi tekisi hyvää tälle mustalle maalle, ainakin jouluksi sitä toivoisi.Meidän seutumme loppuelämän on tämä loimaa,
  ikää vähitellen tulee 70, vaikka kaipaakin sinne synnyinseuduille pohjois-karjalaan.

  VastaaPoista
 6. Sinulla on rohkeita suunnitelmia! Toivottavasti löydät sopivan, elämä on liian lyhyt jossitteluun, pitää elää hetkessä :)
  Räyheät pärkeet olet saanut lukittua kuvaan.

  VastaaPoista
 7. Onpa hienot jääpuikkokuvat!
  Uusia suunnitelmia huomaan! Ne pitävät mielenkin virkeämpänä :) Toivotaan että lykästää nyt!

  VastaaPoista
 8. Ihania kuvia! ja ihania suunnitelmia. Kyllä se koti löytyy.

  VastaaPoista