perjantai 19. marraskuuta 2021

Väsyttävää ja harmaata

Tällä viikolla ei olekaan maanantain jälkeen paljon aurinkoa näkynyt, vaan on sataa tihkuttanut ja ollut harmaata kuin...jossain. 

Tämä aurinko on kuvattu 12.11.

Eipä paljoa ilahduta kävelyllä maisemat tiistaista perjantaihin tällaista, tänään ei justjust satanut.

On alkanut tympiä kaikki, tämä lisääntyvä k.. tilanne, k...passit ja harmaus ja Kaupungissa asuminen.  En ole edes kirjaa jaksanut lukea, tvstä vaan jotain kisailuja katsellut, uutisiakaan ei jaksa, koska siellä on vaan samat  ikävät asiat lähetyksestä toiseen.
Yhden villasukan kyllä neuloin, täytyy aloittaa toinen.
 
Yhtenä päivänä koetin piristyä syömällä leivoksen kahvin kanssa, oli vähän liian makea ja liian kostea. 
Ois pitänyt itse leipoa, ois ollut parempi.

 

Täälläkin oli tämä MTKn kampanja jolloin sai ostaa tuottajahinnalla perunaa ja kananmunia yht 1 euro. Oli hyvä tuuri kun en joutunut tv uutisiin, juuri silloin olin ostamassa kun oli kuvaaja.

Nyt löytyi kaupasta noita herne-lehtikaali falleroita, niin kokeilin nyt niitä. Mulla ei ole mikroaaltouunia joten piti lämmitää pannulla, samalla lämmitin tuon Rostiksen. En ole niitäkään maistellut ennen. (HKn tekemä oli tuo kinkku-pekonipiiras) 

Minusta tämä oli hyvä, maistuva ja aika suolainen pikkupurtava,  hyvä vaikka välipalana. Olisi tosin ollut helppo tehdä myös itsekin. Kaksi oli paketissa näitä ja hintaa oli alle €/kpl

Fallerot laitoin puoliksi, jotta lämpisivät nopeammin. Ne olivat mureita, hyvä kun pysyivät koossa. Olihan nämä parempia kuin ne punajuuriset, koska en pidä punajuuresta. Mutta kyllä se mauste oli näissäkin sama, joka ei sovi mun vatsalle. Ja maistui koko loppuillan....Loput fallerot laitoin pakkaseen, kyllä ne joskus tulee syötyä.

Siinä oli mun ruokakokeilut tällä viikolla. Hyväähän se kasvisruokakin on, mutta kuinka monesti olen todennut, että se vaan ei pidä nälkää niin pitkään. Vaan täytyy todellakin syödä useammin.

Tämä kilpipiilea, Pilea Peperomioides ei enää näy viihtyvän meillä. Ei ihme, itekkin muuttasin mieluummin muualle, maaseudulle.

Lopuksi pieni väriläiskä. Näitä vieläkin näkee tuossa rannalla.
 
Hyvää viikonloppua teille sinne jonnekkin!

19 kommenttia:

  1. Samat tunnelmat täällä, en viitsi katsoa uutisia kun sitä samaa jankutetaan.

    Tämä pimeys vie loputkin mehut, en edes kävelylle ole juurikaan jaksanut. Tosin kotona on hommia kun lämmitän puilla sähköä säästääkseni. Siinä tulee liikuntaa kun kannan puita pannuhuoneeseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin varmaan onkin siinä tekemistä. Niin minäkin ennen leivinuunia lämmitin, eikä sitä uskaltanut jättää yksin lämpiämään.
      Voin kyllä jakaa sen mitä sanotaan ahdistuneisuudeksi, ainakin joskus tv uutisissa on sanottu että miten se on lisääntynyt.

      Poista
  2. Ei se mikään hyvä paikka ole, kun ei kukkasetkaan viihdy ;) Anteeksi, jos vähän hymyilyttää. Uudessa paikassa menee kai jonkin aikaa, että alkaa kotiutua? Ehkä puoli vuotta?
    Ulkona liikkuessa on kuitenkin tosi raikas ilma, jos sinne asti jaksaa vaivautua. Minä olen tosi laiska liikkumaan. eilen sain raahattua itseni (ja äidin ja koiran) kiertämään yhden lyhyen ulkoilureitin. Kyllä se aina hyvältä tuntuu jälkeenpäin. Sitten voi taas hyvällä omalla tunnolla olla sisällä.
    Joulukorttien keskeneräisyys on ärsyttänyt jo pitkään. Eilen sain ne jonkinlaiselle mallille ja mieli rauhoittui. Sain myös yhdet sukat alulle, mutta telkku tuntui vievän enemmän aikaa, samoin kuin tietokone. Tänään sitten taas töihin...mihin ne vapaat taas katosivat.
    Viihtyisää viikonloppua! Koita keksiä jotain kivaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kylläpä siinä on jo tekemistä ja liikuntaa kun töissä käy, miten siinä jaksais vielä lenkkeillä. Kyllä raikas ilma tekee hyvää. Eilen maanantaina olikin juuri sellainen hieno päivä.

      Poista
  3. Marraskuu on marraskuu - sateista - harmaata - loskaista ja täällä pohjoisessa pientä pakkasta ja pimeää.... Olin viikon Espoossa ja sielläkin oli pilvistä ja sateista, tostaiaamu oli hyvin sateinen, mmutta iltapäivällä jo aurinkokin pilkisti. Vain muutama kuukausi ja sitten taas kevät ja aurinkoa! Kestetään , vai kuinka?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. yritetään, onhan nämä marraskuut menneet ennenkin :))

      Poista
  4. Minun on kyllä pakko saada ulkoilmaa oli sää mikä vain. Koirapoikahan minua ulkoiluttaa, joten ei ole edes vaihtoehtoa. Ja tykkään kyllä harmaista päivistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä "pakko" vetää minutkin ulos, vaikka ei ole koiraakaan. Ei tulis mitään sisällä istumisesta koko päivää. Vaikka suurin osa siihen meneekin päivästä.

      Poista
  5. Pienellä sauva lenkillä kävin eilen, en kyllä joka päivä jaksa ulos mennä,vaikka hyväähän se teksi... tänään ja huomenna isäntä on näytelmä harkoissa, minä siivosin yläkerran makkaria. Vielä pitäisi lakaista yläkerran portaat..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On sitä OK-talossa aina jotain puuhaa, toisin kuin näissä pikkuasunnoissa.
      Eilen minäkin ostin kävelysauvat ja tänään kokeilin ekaa kertaa pitkään aikaan.

      Poista
  6. Mukava kun keksit noita ruokakokeiluja piristykseksi. Onhan tää marraskuu ehkä tympein kuu ikinä, mutta enää kymmenen päivää ja ollaan joulukuussa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Aina pitäs keksiä syömistä jotain, jos ei syö niin ei jaksa senkään vertaa.

      Poista
  7. Täältä "horroksesta" herännyt" :)
    Kiitos kaikista muistamisista.Olet ollut mielessäni:)
    Nuo uutuudet,kuulostaa "ihan syötäviltä":)))))
    Kaikkea Hyvää,harmaaseenkin päivääsi.
    ystävin! :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpa hienoa kuulla sinusta, tervetuloa pois horroksesta :)) Olet sinäkin ollut mielessäin.

      Poista
  8. Marraskuussa syntyneenä, juuri eilen oli synttärit, en koskaan ole innostunut marraskuusta. Voisiko syntymäkuukaudella olla sellainen vaikutus, että kaipaa valoa, lisää valoa ja uuden kasvun alkuja?
    Laita joku siemen, mikä tahansa, tänään multaan ruukkuun ja seuraa omaa uutta kevättäsi! Näet uuden keväänvihreyden jo ensi viikolla! Kokeile, löydätkö ilon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä! Totta on kyllä, jos kotona on kuihtuvia kukkia niin itekki kuihtuu...
      Niin mullakin tuli vasta lisää vuosi ikään. Olen aina yleensä tehnyt kakun ja "lapset" on käyneet syömässä, mutta tänä aikana ei hirveästi voi kyläillä. Eikä tullut mieleen termarikahvitkaan

      Poista
  9. Sinulla on täällä jo monta postausta siitä,kun viimeksi kävin.
    Ärsyttää,kun en osaa lisätä blogiasi oman blogini etusivun lukuluetteloon,vanhan alustan kanssa onnistui niin helposti.Ja nyt en huomaa uusia postauksia reaaliajassa.🙁
    Täytyy taas joku päivä oikein paneutua asiaan,jos onnistuisin.
    Minä niin jaan tuntemuksesi tästä harmaasta vuodenajasta,onneksi nyt täällä Espoossa ollut pitkän harmaan jälkeen aurinkoisia päiviä.
    Heti piristänyt.
    Ja maaseudulle halajaa minunkin sieluni,en viihdy kaupungissa enää lainkaan.
    Pienillä mukavilla puuhasteluilla mielenvire säilyy.Kohta jo odotetaan uuden kevään alkua.Terkkuja sinne!❤

    VastaaPoista
  10. En tiedä mikä lie, mutta iso tympäännys on tullut, ehkä se on tämä korona...Ei voi mitään niistä asioista tehdä mitä varten oikeastaan muutin tänne. Matkustelu, elokuvat, teatteri, vapaaehtoistyö, kaikkia ensin tein, mutta sitten kaikki jäi... Rokotepiikistä tuli oireita, enkä uskalla niitä enää ottaa, että pystyisin edes kävelyä harrastamaan.
    Viime kesä oli niin kuuma, ettei ensi kesänkään ajattelu tunnu piristävän ainakaan tässä asunnossa, parvekkeella ei mikään viihdy, kun kärventyy. Ehkä en osaa paneutua siihen tarpeeksi.

    En tiedä miten kännykällä lisätään, mutta Läppärillä mulla ainakin käy näin...kopio haluamasi blogin osoite ja avaa Ulkoasu (Oik yläkulmasta) Lukuluettelo -Hallinnoi--Lisää- tulee erillinen ikkuna johon voi liittää sen kopiodun osoitteen. Tai voihan sen kirjoittaakin sinne.

    Eilen olikin sellainen aurinko, että kyllä vähän helpotti

    VastaaPoista
  11. Minä pakenen harmautta kynttilöitä polttamalla. Onneksi kohta jo valo alkaa lisääntyä.

    VastaaPoista