lauantai 22. tammikuuta 2022

Laa-laa lauantaina

Viikko meni taas hujauksessa, en tiedä mihin se meni. Ainakin olen liikkunut tällä viikolla vähän enemmän ja koettanut syödä "paremmin" ruokaa. Vähän kyllä karkkiakin piti eilen ostaa, mutta totesin ettei ne olleet hyviä. Ennakkoon tuli käytyä äänestämässäkin, kun aattelin että entäs jos "nuha" iskee vaikka sunnuntaina. Kun ei tästä koskaan tiedä...

Ennakkoon äänestäessä saattoi valita vähemmän tungoksisen paikankin, vaikka piti kuitenkin vähän aikaa jonottaa.  Oli vaikeampaa valita nyt ketä äänestää, mitä ennen edellisissä vaaleissa. 
Ei ollut ehdokkaita niin esillä nyt, kun ei tullut postiluukusta mainoksia, ei livenä ketään ehdokkaita nähnyt. Eikä edes lehdessäkään ollut kaikkien mainoksia. Mullehan ei tule tilattuja lehtiä. Vain ne mitä ilmaiseksi tulee. Nettilehtien vaalikoneet oli minusta ärsyttäviä. Siellä ei ollut kaikkia ehdokkaitakaan...
 
Sitten äänestin vain ihan vaan omien fiilisten perusteella, jotain naishenkilöä, jolla oli hoitoalan koulutus ja muutakin kokemusta ja ikää samanverran kuin minulla. Valituksi tulemisesta ei ole mitään takeita. Muutama muukin asia on mikä vaikutti, mutta jääköön sanomatta tässä.

Jaahas. Aloin eilen etsiä kätköistäni niitä Arabian vanhoja astioita. En vielä läheskään kaikkia löytänyt, eikä niitä paljon ole, mutta muutamia. Pitää vielä etsiä niitä jostain ja tehdä sitten postausta. 
Tähän muuttaessani oli periaate etten vie mitään varastoon, mutta ehkä sinne jotain tuli vietyä. Mulla voi olla vanhoissa kuvissakin niitä, kun koetin joitain myydä ennen tänne muuttoa. Täytyy vaan etsiä kuvia. 
Tämä mun läppärihän tyhjennettiin pojan toimesta joululomalla, ja kaikki kuvat ja tiedot pitäisi olla talletettuna muualle.
 
Okei...laitan tähän nyt yhden vanhan mukin, johon liittyy pieni tarina. Olisi mukava tietää onko jollain samantapaisia kuvia joissain astioissa. Tämä on vanha ulkolainen emalimuki.
Vaikuttaisi käsinmaalatulta tuo ajokoiransa kanssa liikkuva kulkija. 
Pohjassa on T kulmallaan seisovan neliön sisällä ja Thale. 
Netistä löysin samantapaisen mukin, jossa oli eri kuva (2 ihmistä ja lammas), jee. (Löytyi tämä sama mukinkuvakin mun blogista)

Asuttiin vanhassa kansakoulussa 1960-luvulla ja vanhemmat kerran vuokrasivat tiloja jollekin koiraharrastaja-metsästys, ajokoirakoe- tms porukalle. Sinne tuli paljon miehiä koirineen yöksi. Minä olin pieni tyttö, eikä minua laskettu sinne edes koiria katsomaan. Tai saatoin olla kipeänäkin, koska pienenä sairastin usein. Tykkäsin koirista ja olisin muuten mennyt varmaan kurkkimaan.
Saattoi tulla niin paljon siivottavaa heidän jälkeensä, ettei he senjälkeen vuokranneet tiloja. Mutta tuon mukin oli joku unohtanut sinne. Eipä tuota ole käytetty, paitsi saattoi olla marjankeruussa mukana, kun käytiin metsämansikoita poimimassa laitumilta. Minusta tuo on ollut koko ajan yhtä huonokuntoinen, joten ei ehkä ollut silloinkaan ihan uusi.

Tiistaina 18. pvä  oli ihan hurjan punainen (pelottava ihan) auringonnousu

Tämä kuva on sitten auringon nousun jälkeen aamupaivältä.

Sitten olikin hurja tuuli ja tuiverrus torstaina 20.tammikuuta. 

Talvimyrsky, koetin mennä rannalle kävelemään, mutta tuuli puhalsi niin kovaa-kuin seinä olisi ollut vastassa-hyvä kun kännykkä pysyi kädessä. Pakko oli kääntyä takaisin.
 
Vielä yksi kuva, nyt viherkasvista. Niitäkin pitäisi alkaa katselemaan ja multia vaihtamaan, kun vaan tuo aurinko alkaisi näkyä vastapäätä olevan kerrostalon katon yli. Monta kasvia on jo heitetty pois ja vielä on joku lempikasvi heitettävä, mutta joskus toiste enemmän niistäkin.Vuoden on tämä Huiskupullojukka ollut, eipä ole paljoa kasvanut. Muutamia lehtiä on kuivunut kyllä.

Hyvää Tammikuun jatkoa ja eiköhän se aurinkokin ala kohta paistaa enemmän! 
Vaikka en paljoa kasvata mitään, niin kuitenkin ostin muutaman pussin siemeniä Tokmannilta. 
Jos vähän jotain toivoa olisi....

8 kommenttia:

 1. Minä rupesin keräämään hesareita kasvimaata varten ;)
  Meillähän ei ole mitään äänestystä, joten tuntuu oudolta, kun kaikkialla puhutaan vaaleista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jes. Minä ennen katoin myös käytäviä sanomalehdillä ja niiden päälle purua ja heinää niittelin viikatteella yms. Sitten myös jollain katekankaalla, mutta ei se senkään vertaa auttanut. Pahvilaatikoita vois myös kokeilla.

   Poista
 2. Parhaita tavaroita ovat ne, joilla on tarina eli hieno muki sinulla. Itsekin äänestin ennakkoon, koska eihän sitä koskaan tiedä vaalipäivästä. Säät ovat tosiaan vaihdelleet hurjasti viime viikkoina, mutta kauniita kuvia olet ottanut erilaisista säätiloista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Huominen on sitten jännää, kun on äänten lasku. Saa nähä miten sujuu, paraneeko vai huononeeko lääkäriin pääsy. Paljon riippuu tästä koronastakin.

   Poista
 3. Noista emalimukeista tulee heti mieleen isäni joka aina halusi juoda kahvinsa sellaisesta, jos niitä oli tarjolla. Pitäisiköhän minun nyt ottaa tuo emalimukikäyttäjän rooli, kun ei isä ole niitä enää käyttämässä. Siitähän voisi olla ihan vekkuli juoda mökillä kahvinsa.

  VastaaPoista
 4. Vanhoihin esineisiin liittyvät tarinat tekevät niistä erityisen tärkeitä. Lapsena emalimuki oli aina marjassa mukana.
  Mekin kävimme äänestämässä ennakkoon siltä varalta, että tauti iskee varsinaisena äänestyspäivänä. Ei ole onneksi iskenyt, mutta oma sana on nyt annettu.

  VastaaPoista
 5. Me emme äänestäneet ennakkoon mutta vaalipäivänä kyllä. Tiet on ollut todella liukkaita että kävelyt on jäänyt vähiin.
  Kiva tarina tuolla mukilla ja ei ole tuttu minulle. Emalimukit on kevyitä ja ei mene rikki, me olemme ostaneet niitä lapsenlapsille käyttöön.
  Minä ostin jo multaa kotia mutta vaihtamaan en ole vielä ryhtynyt.
  Hyvää alkanutta viikkoa. ❤

  VastaaPoista
 6. Kiva muisto siulla mukista! Emalimukeja meilläkin oli ja muitakin emaliastioita. Tuo pullojukka on kiva kasvi, tuttu kasvi.

  VastaaPoista