sunnuntai 30. tammikuuta 2022

Sunnuntaina joskus sataa

 

Miten onnistunkin "lenkkeilemään" silloin kun on hyvä ilma, eikä lunta tule niskaan. Aamupäivällä kävin tunnin kävelyllä. Otin vaihteeksi tavalliset kengät ilman nastoja, kun kuvittelin ettei ole niin liukasta, mutta kyllä lipsui, vaikka oli sauvatkin mukana. Mun piti tulla portaat ylös, mutta nyt huomasin etten muistanutkaan, oli niin lumessa kengät ja lahkeet.

maisemat olivat aika mustavalkoisia
Lumityöntekijöitä oli jokapuolella pörräämässä, ihmeen paljon oli kävelyreittejä jo kertaalleen ajettu.

Olihan sitä lunta tullut, mutta minun mielestä ei ihan hirveästi, luulin että enemmänkin. Tai sitten olivat jo illalla tehneet lumitöitä. Kasoja olikin katujen varressa paljon.

Hämeenkatu
Kadut ovat aivan kamalassa kunnossa, lumisohjoa  täynnä. Näkyi ratikka kulkevan kuitenkin tuolla. Bussejakin mennä jytisti.
Eilen oli uutisissa että on vaikeaa pitää ratikkakiskoja puhtaina.
 
Tämäkin katu minkä varressa asun on jo ennen sadetta ollut n. 10 sentin jäisillä urilla, ja nyt siinä on sitten lumet päällä.  Nyt tulee taas lunta lisää, joten katujen varsilta on aamulla tiedossa lumenrapsutteluja autojen päältä.

Keskustori

Ihmisiä oli minusta tavallista enemmän kävelyllä tuolla, vaikka kuviin heitä ei sattunutkaan. Näin jopa kaksi poniakin. Ehtivät juuri mennä, muuten oisin kuvannut :)

Eilen kävin myös kävelyllä, pitkästä aikaa Eteläpuistossa. Ehdin käymään ennen sadetta eilen.


Pyhäjärvi osittain lainehtii
 
Sitten muuta harrastusta tältä viikolta
Sämpylöitä leivoin :)

Piirtelin vähän seuraavaa kuukautta päiväkirjaan...
 
Nyt loppuviikolla olen nukkunut jo kolmena yönä. 
Se tuntuu ihan ihmeelliseltä, kun sitä ennen valvoskelin joko alku-, keski- tai loppuyöstä. 
Olin käyttänyt Melatoniinia jo joka ilta jonkin aikaa, aikaisemmin en ihan joka ilta ottanut sitä.  Mutta sillä ei tuntunut olevan mitään vaikutusta enää.
Sain vinkin kokeilla tätä

Otin illalla tätä yhden kapselin, ensin klo 21, ja nukuin jo heti 22 jälkeen, mutta sitten heräsin jo klo 4.

Sitten kahtena iltana olen ottanut sen vähän myöhemmin ja nukkunut noin klo 6;een ja tänä aamuna nukuin jopa klo 9;ään. Uskomatonta. 
Unettomuus on ollut jo pitkään, usein kuitenkin olen muutaman yön viikossa nukkunut. Monet normaalit jutut (kahvin välttäminen, liiat valot pois illalla, tv ja kännykkä tummemmaksi illalla, yms) olen koettanut, tuntui ettei mikään auta. Lääkäriinhän ei tee mieli pyrkiä tähän aikaan, jos ei ole ihan pakko. Tätä saa normaalisti ruokakaupasta, tietysti apteekissa on vielä muitakin valmisteita kokeiltavaksi.
Eilen illalla oli jotain mekkalaa tässä talossakin, mutta en kuullut edes aamuyöllä kadun auraajiakaan. Yleensä herään hissin kolinaan tai kadun ääniin joskus aamuyöstä. Toivottavasti teho jatkuu, ihan eri vireystila on kun saa nukkua yöllä. 

Hyviä jatkoja lumiseen sunnuntaihin ja huomenna tammikuun viimeiseen päivään!

8 kommenttia:

  1. Täällä on lunta tullut. Eilen tein lumityöt, tänään aamupäivällä taas, oikein kunnolla olikin n 20 cm. Iltapäivällä äsken katselin, että taas sataa ja ennuste, etä koko yön, huomenna on pakko tehdä lumityöt, että pääsee lähtemään autolla asioille. Riittäisi jo. Selkä ei kohta kestä kun vallit ovat niin korkeat.

    Onpahan siellä lunta Tampereen keskustassakin, kuvistasi päätellen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä sitä ok-talossa riittää lumitöitä. Tosin täälläpäin kai ei ihan joka talvi ole näin paljoa lunta tullut. Kyllä tarviisi jonkun talkkarin sinnekin avuksi!

      Poista
  2. Meillekin on nyt tullut lunta. Aamulla oltiin mieheni kanssa lumitöissä ja nyt pitäisi taas mennä, mutta taidetaan jättää huomisaamuun.

    VastaaPoista
  3. Meillä on kyllä lumikasat parimetrisiä eli tuli lunta ihan reippaasti. Minulla auttaa lukeminen, jos yöllä herään. Otan kirjan ja ajattelen, että kiva, kun nyt on aikaa lukea. Ja nukahdan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin minäkin tartun kirjaan jos ei ala nukuttaa, vuorossa on Mila Teräksen Jäljet, romaani Helene Schjerfbeckistä. On jotenkin siin suloinen kirja kyllä. Dekkari on sitten päivälukemisena.
      Olisin ottanut ihan selfien lumikasan vieressa täälläkin, jos ei olisi teipattu selfiepuoli kännykässä :))en viitsinut irrotella teippiä.

      Poista
  4. Meiän seudulle Waltteri oli armollinen vain kourallisen ohi menessään ,silloin tällöin viskoi lunta.
    Kauniiksi lumikuoruttaa.Teillä taitaa nyt olla enempi lunta kuin meillä.(tulee aina tuollaisesta sanonnasta mieleen lasten kinastelu meiän isi osaa paremmin tehä kuin teiän isi :))
    Kuomilla olen minäkin liikkunut,ei oo tarvinu ,nastakenkiä.
    ja ISO KIITOS ,tuosta ILTA-MANGNESIUM tuotteesta.Minulla suonenveto /yö unet myös katkonaiset .en pääse uneen vasta kuin 3-4 aikoihin ,päivä on kuin sumussa kulkis.Otan nimen ylös ja kokeiilen,
    Minun blogini on sitten lopullisesti viimeinenkin poistettu.
    Mutta ,lukulistani on ja pysyy samana,(vieläkö ,tohtisin kirjoittaa),ettei kukaan vaan minun huonon "äidinkielen/kirjoitusten -takia joutuis samaan "kiusaus-helvettiin ,mihin minut kaulaani myöten vedettiin.).

    Eniten kaipaan ja koen vieroitus-oireita on ne ARVONNAT,joita tykkäsin järjestää:),,no yksi on nyt joukosta poissa 😏
    Kauniin helmikuun kalenterikuvan olet tehnyt.
    ..kokeilisinkohan "osaisnkohan"?? tehdä noin herkullisen näköisiä sämpylöitä 😋
    Kaikkea Hyvää tammikuun viimeiseen päivään,ja helmikuulle paljon iloisia ja aurinkoisia päiviä,🌞🌷❄⛄
    Sinulle Emilie!,

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi Kiitos sinulle Liisa! Olipa ikävä uutinen että olet lopettanut blogin, miten ihmeessä joku voi kiusata niin. Ite kun olen ihan anonyyminä, niin hyvin harvoin on mitään ikävää kommenttia tullut. Monikaan tuttu ei tiedä tästä blogista mitään. Koeta avata ihan eri nimellä blogi, miten ne kiusaajat löytää. En minäkään osaa kirjoittaa sivistyneesti, kun en ole kouluja käynyt. mutta kirjoitan silti.

      Ihan normi sämpylät tein, maitoa, kaurahiutaleita, joku gluteeniton jauhonloppu, kuivahiivaa ja vehnäjauhoa, suolaa. Vaähän likilaskuisia tuli, ehkä noetin nostattaa liikaakin. Osaat varmasti!
      Minähän en ole erityisemmin lumen ystävä, mutta ihan kiva kun sitä ei nyt tarvitse itse kolata. Isoja kasoja on.
      Kyllä olen valvonut minäkin öitä, tai huonosti/liian vähän nukkunut. Joten hyvin nukuttu yö tekee hyvää. Ei sitä aina, kuten viime yönäkin, mutta nukuin sitten kun kirjaa luin tunnin. Ehkä ensi yönä taas paremmin.
      Hyviä Helmikuisia päiviä sinulle Liisa!

      Poista