maanantai 17. tammikuuta 2022

Tammikuun hitaita päiviä

Tammikuu on jo hujahtanut puoleen väliin, vaikka On jotenkin nihkeää ollut.
Katselin tässä vanhoja eri vuosien tammikuiden  postauksia, niin lintuja on tullut kuvattua ja kovia pakkasia on ollut ennen Pohjois-Karjalassa asuessa. Mulla on ollut tammikuu monesti aika vaikea kuukausi.

Onhan tässä ollut aurinkoisia "päiviä", vaikka päivät on vielä lyhyitä.

Oli tänään uutta lunta satanut kävelyteillä olleen jään päälle. Lunta ei ole kovin paljon täällä.

Sorsat kyllä jaksaa kaakattaa ja uiskennella. Pakkasta ei ollut paljoa, mutta tuuli tuiversi

Kelit on olleet kävelylenkeille hyvin huonoja, jäässä tiet ja kun ne sulivat ja jäätyivät, kokkareisiin kuoppiin on ne muutamat soran hiput kerääntyneet.

Viime viikolle ei tullut kävelyä kuin 17 km kännykän sovellukseen, ei se kai mittaa hidasta hiiviskelyä jäisilla poluilla. Askeleita tuli kuitenkin viikossa yli 30 000. Melkeinpä vain kaupassakäyntiä ja hyvin vähän muuta kävelyä, kun ei sitä joka päivä viiti kauppaankaan mennä. Liukkaalla kävely taitaa myös kipeyttää polvia enemmän, kun pitää koko ajan varoa.

Tänään tuli onneksi normaali määrä kävelyä, kun kävin etsimässä monia pikkujuttuja useasta kaupasta. Niinkuin sinitarraa ja kompostipusseja. Mistä löytäisi vielä pullasutin, se on kai sellainen poistuva tuote, kun ei vaan taho löytyä. Eihän se ihan pakko ole olla, mutta sais vähän nätimmät pullat.

Yks päivä teki mieli juustosämpylöitä, niin olihan niitä pyöräytettävä sitten.

Liekö sitten liikunnan puute vai mikä taas kun ei oikein nukuta yöllä. Viime yönäkin heräsin noin klo 3 ja nousin sitten kahvin keittoon  klo 4. sitten koetin nukkua uudelleen ja olin nukkunut noin klo 8aan. Näin vielä jotain painajaista ennen heräämistä.
Ahdistava aika on, kun uhkia tuntuu  olevan joka puolella. Päivät on pitkiä, jos ei pääse 2-3 kertaa ulos kävelemään tai ole mitään muuta esim TV:ssä mukavaa katsomista. Sunnuntai olikin pitkä, ei paljon muuta TV:ssäkään kuin Downton Abbey. 
Jotenkin lukeminenkin on tökkinyt, olen koettanut kolmea kirjaa lukea, mutta ei oikein vedä nekään mukaansa. Jotenkin ihmisten vakavista ongelmista ei jaksa lukea kirjoista, vois olla joku positiivinen ja iloinen, vaikka "hömppä"kirja parempi. No jospa saisin luettua jonkun kirjan loppuunkin.
On kesken joulukuussa aloitetut villasukat, nekin voisi ottaa jatkettavaksi.

Tuiskutti luntakin tuollaisia kinoksia 

Oikeita taideteoksia

Jospa se tästä. Tänään huomasin Viherpiha lehden 2 euroa, niin olihan se ostettava. 
Jos kokeilisi jotain kylvää, kunhan tulisi siemeniä näihin kauppoihin.
Ja tulppaaneita, niitä on ostettava. Huomasin että viime syksy meni ihan ostamatta mitään kukkia maljakkoon. Vanhoista kuvista aina huomaa mitä puuttuu.
 
Mulla on vielä ikkunassa joulun aikoihin tehtyjä "paperilumihiutaleita" . Niin yllättäen huomasin vastapäisen talon ikkunasta heijastuvan auringon pyöreän heijastuksen seinällä. Meni muutamassa sekunnissa ohi. Tähän asuntoonhan ei paista talvella aurinko, kuin vain heijastuksina toisen talon ikkunoista tms.
En ole koskaan huomannut ennen.
 Menispä tääkin talvi tässä, niin sitten voisi vaihdella kukille multia ja kylvää jotain siemeniä. 
Ja jos kevääsen mennessä löytyisi se maapaikka, jonne voisi alkaa tehdä pihahommia ja kasvimaata.

Hyvää Tammikuun jatkoa teille!


PS. Tässäpä oli jotain ongelmaa omaan blogiinkin kommenttien kirjoittamisessa, huh kun taas säikäytti!


12 kommenttia:

 1. Harmillista, ettei tammikuu maistu. Minä olen tykännyt. Liukasta on, mutta nastoilla köpötellen menee. Minun pelastukseni on tietenkin Koirapoika, joka ulkoiluttaa minua se kolme kertaa joka päivä.
  Oletko muuten Areenaan tutustunut. Siellä on kyllä katsottavaa aina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh, säikähdin kun en päässyt tänne kommentoimaan!!!
   nastakengät on mullakin olleet, joku pakko vaan kävelyttää vaikka ei ole koiraakaan.
   Jotain olen Yle Areenasta joskus etsinyt, mutta kyllä vaikuttaa vaikealta sieltä hakeminen.

   Poista
 2. Oletko lukenut Jan Karonin Pappila-sarjaa? Ne ovat minusta positiivista luettavaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole tuo tullut vastaan. Ihan outo kirjailija. Kunhan luen nämä kotona olevat kirjat,niin pitää taas lähteä kirjastoon etsintäreissylle :))

   Poista
 3. Onpa kauniita värisävyjä noissa kuvissasi. Onneksi mennään koko ajan kohti kevättä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pari kuukautta niin alkaa jo kevätkukat kasvaa ja kukkia noissa puutarhoissa. Ja pyöräilykin helpottaa sitten.

   Poista
 4. Meilläkin on niin liukasta, että tympäsee lähteä kävelylle. Tänään kyllä sain itseni liikkeelle. Ihan hyviäkin lenkkireittejä löytyi, ei joka paikassa ole kirkasta jäätä. Onneksi on jo välillä
  aurinkoisiakin päiviä.
  Minun tammikuu on mennyt lukiessa. Kaihileikkauksen jälkeen mun lukeminen väheni, kun joudun pitämään lukulaseja ja ne on niin vaikeat pitää makoillessa. Nyt uudeksi vuodeksi innostuin hakemaan kirjoja kirjastosta ja kävin jo pari kertaa senkin jälkeen lainaamassa uutta lukemista. Nyt on jo 21.kirja menossa! No, aikansa kutakin. Keväästä syksyyn en ehdi ottaakaan kirjoja käteen.
  Mukavaa tammikuun loppua ja piristystä päivääsi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau, ootpa hienosti aloittanut lukuvuoden. Mulla vasta kolmas kirja menossa. Välillä on useinkin sellasia kausia, ettei löydä kirjastostakaan kunnolla mitään kiinnostavaa. Pitäisikin katsoa olisko noista mun lukemista kirjoista siihen tämän vuoden Helmet haaseeseen laitettavia.

   Poista
 5. Jos et TV:stä löydä katsottavaa, niin kokeile noita suoratoistopalveluja, Areenan lisäksi. Niillä on monilla alku ilmainen ja siten kuukausimaksu esim Netflixillä n 8 euro, ei paha. Minä olen parhaillaan kokeilemassa Viaplay (Elisa9 ilmaista kahta viikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää katsoa. Pojilla oli joku kokeilujakso joskus, niin eipä montaa elokuvaa keksinyt sieltä. Mulla on elisaviihde, niin on paljon tallennettuja elokuvia. Eiköhän sieltä jotain löydy katsottavaa.

   Poista
 6. Kaunista tammikuun jatkoa Sinulle Emilie ♫

  VastaaPoista