maanantai 18. huhtikuuta 2022

Aurinkoinen pääsiäinen

 Hyvin levollisesti ja rauhallisesti on pääsiäinen sujunut.  Aurinkoa ja lämmintä on ollut.

Puput saamastani kortista

Kaduilla on vielä paljon soraa, mutta kokeilin polkupyörääkin. Mutta ei vielä onnistu ajaminen, koska etupyörään pitäisi saada lisää ilmaa. Pojatkin koettivat siihen pumputa, mutta ei mene ilma. Eli jotain sille renkaalle on tehtävä. 

 Kävellyt olen joka päivä. Vienyt kirjoja kierrätykseen ja kirjastoon, tuonut tullessa joitain muuttolaatikoita, tosin on niitä vielä varastossakin. Pitää vielä miettiä tarviiko vuokrattavia laatikoita, en ole niitä ennenkään vuokrannut. Tuskin nämä rojut on lisääntyneetkään tässä vuodessa, mutta silloin kuljettelin osan tähän asuntoon vähitellen, kun oli vain  kuin lyhyt muuttomatka. Nyt tuskin on niin lyhyt matka.
 kaupungin istutuksia

Ite ostetuissa narsisseissa ei ole ollut tuuria tänä pääsiäisenä. Jostain syystä kukat kuivuu, lehdet ei kasva. Ennen ovat kasvaneet liikaakin, varsinkin jos kasteli. Olisiko nyt joku erilainen lajike ollut narsisseissa. Kummasti tuolla kävellessä näkyy loistavia narsisseja :))

puistosta bongatut nuput

Muita kukkia en ole päässyt vielä esim. Hatanpäälle katselemaan, kun se polkupyörä ei ole kunnossa. 

Lauantain 16.4. kuutamo

On ikäänkuin "vapaata" ollut näinä pyhinä. Olen vain kävelemisen lisäksi katsellut tv:tä, ja kännykkää, lukenut romaania, pakannut ja hoidellut kukkia ja vähän istutellut tomaatintaimia, koska olivat niin pikkuruukuissa että rupsahtivat nopeasti.

Tulipa taas liikaa taimia, sellaista se on. Mutta helpostihan noista sitten pääsee eroon, kun lykkää ne kompostipussiin lopuksi, jos ei mahu mihinkään. Varmaan on noin 8 pihvitomaatintainta ja samanverran jotain minitomaattia. Paprikoita vielä lisäksi.

Miettinyt olen myös joistakin isommista viherkasveista luopumista, on se niidenkin kuljettaminen vähän hankalaa ja turhaa. Vaikka ei ne niiin jättiläisiä ole. Osa viherkasveista on niin hauraita että ei niitä ehkä saa kuljetettua ehjänä mitenkään.

Nokikana siinä sorsapariskunnan vieraana

Jäätä on vielä Näsijärvessä, kävelijöitä ei näy enää. Mutta eilen vielä joku ajeli jollain härvelillä toisella puolen lahtea, olisiko ollut moottorikelkka tms. Kovaa vauhtia huristeli edestakaisin. 

Uloshan tässä on lähdettävä, vaikka mulla on vielä aamupalakin syömättä, kun aloin näitä kuvia siirrellä kännykästä. Syötävä on ensin ja otin loput rahkapiirakastakin sulamaan pakkasesta. Joutaa syödä pois sekin.

Hyvää II Pääsiäspäivän jatkoa ja viikon alkua!

8 kommenttia:

  1. Ny on ollu hiano pääsiäänen, aurinkoosta ja lämmintä, ainaki jos vertaa erellisihin viikkoohin. Munki pitääs ostaa pyärä, en sellaasta omista, mutta joskus olis kätevä ja vois kävelylenkkien sijasta teherä pitempiä pyärälenkkiä. Toivottavasti saat pyäräs pian kuntohon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin toivotaan. Voi olla liikkeessä jonot, kai se pitää koettaa raijata sisälle ja katsoo mitä se rengas on syönyt. Voi olla joku hiekkasiru siinä.
      Mie oon pyöräillyt varmaan melkein koko ikäni, paitsi kun mies ajoi vain autoa. Mut kuljin työmatkatki pyörällä usein. Johan tää on vanha pyörä, varmaan 20 v ollut. Kyllä vielä ajelis...Minusta on pyöräily ollut niin ihanaa, kuulee lintujen viserryksen, eikä tarvi parkkipaikkoja etsiä. Varsinkin jos on pyörätiet.

      Poista
  2. Onkohan minulta jäänyt joku postauksesi lukematta, kun tuo muuttojuttu tuntuu ihan uudelta? Minne olet muuttamassa?
    Varmaan kotisi lähellä on joku hyvä pyörähuolto, jossa saisit renkaat nopeasti ja helposti kuntoon. Näin keväisin niissä voi olla ruuhkaa, mutta eivät ne kovin kalliita ole. Ainakin kannattaa kysyä. Toivottavasti saat pyörän liikkeelle, sillä pyöräily on mukavaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole itsekään vielä varma mihinpäin olen suuntaamassa, vaihtoehtoja on monia. Mutta jonnekin tästä.
      Luin aamulla että täällä ollaan siivoamassa katusoraa teiltä nyt ahkerasti. Ilmassa leijuu niin kamala katupöly, että ei oikein uskalla lähteä mihinkään, missä autot menee. Täytyy kuitenkin ottaa selvää mitä tuolle pyöränrenkaalle pitää tehdä. Siitä on jo 3 vuotta kun viimeksi huollatin pyörän, viime keväänä eräs naapuri laittoi ilmaa renkaisiin ja ne kestikin tänne asti :))

      Poista
  3. Mietin samaa kuin Between - en muista, mihin olisit muuttamassa. Saman kaupungin sisällä vai ihan muualle? On ollut kiva seurata miten vuosi siellä Tampereella etenee, kun se on yksi lempikaupungeistani.
    Voimia muuttopuuhiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Oli tämä minunkin lempikaupunki ennen, nyt on niin paljon muuttunut. Katsotaan nyt minne tie kuljettaa. On vielä auki mihinpäin. Mutta katsotaan, vapaita asuntoja on, ja tässä on kuukausi irtisanomisaikaa, joten toukokuussa toivottavasti ehtii muuttaa.

      Poista
  4. Minäkin selasin vaikka kuinka kauas taaksepäin, tietääkseni, mihin muutat :) Hyvähän se on, jos on valmiiksi pakattua, kun muutto tulee. Nyt vain peukut pystyyn, että löytyy täydellinen asunto.

    VastaaPoista
  5. Minäkin selailin monta juttua taaksepäin, että oliko se muuttokohde jo selvillä, mutta kommenteista päätellen ei taida vielä olla ainakaan valinta tehtynä :) Toivottavasti osuu kohdalle se paras valinta!
    Tuo valkosipulinkasvatusjuttu pitää välittää äidilleni. Hän kokeilee kaikenlaisia erikoisuuksia. Tomaatinsiivuista kasvatti nytkin taimia, mikä ei olisi itselleni tullut mieleenkään.
    Minä en ole kasvattanut mitään, kun pelkään pikkukissan kaivavan purkit pitkin pöytää.. Ostan ehkä muutaman taimen jostain, kun tulee lämmintä ja saa suoraan ulos.

    VastaaPoista