perjantai 22. huhtikuuta 2022

Lämmin viikko

Pääsiäisen jälkeinen viikko on kohta mennyt, tiistaina olinkin vaihteeksi olevinaan maanantaissa. Piti ihan miettiä mikä päivä oli.

 Kyllä vähän keljuttaa kun olisi nyt Piha ja Koti, matkailu-, keräily- ym messut Tampereen  Messu- ja urheilukeskuksessa. Yleensä ennen kävin siellä, paitsi nyt parina vuonna. Nyt jotenkin, kun on tämä muutto ajatus ja moni muukin juttu, niin ei taida  tulla lähdettyä. En voisi oikein mitään ostaa, eikä osaa oikein ideoitakaan metsästää, kun ei tiedä. 

Niin, en tiedä vielä mihin muutan, voi tuntua monista oudolta tämmöinen epätietoisuus, mutta pakko on lähteä tästä vasta toukokuun loppuun mennessä, kun irtisanon ensi viikolla tämän kämpän. 

Olen nyt ajellut polkupyörällä kolmena päivänä. Sain pyörän pumppuamiseen apua pyöräliikkeestä. Ja hyvinhän se ilma meni kun oli oikea jalkapumppu. Eikä ottanut maksuakaan.

Olen kokeillut pyöräilyä, mutta tuntuu se vielä aika kökköiseltä. Tasapaino, hiekat pyöräteillä, kävelijät, pyöräilijät, sähköpotkulautailijat, autot, koirat, kuopat, rakennuksia ja hirveä katupöly pöllyää autonrenkaista, jotenkin tuntuu että pyöräreititkin on hakusessa, että mistä on paras mennä. Ei ole vielä hiekkoja monestakaan paikasta saatu harjattua.  Mutta eiköhän se tästä vielä tutuksi muutu.

Tänään kävin Hatanpään arboretumissa ekaa kertaa katsomassa olisiko kukkia jo noussut, Ei ollut paljoa vielä.

Nämä kukat löysin ja oli ruusutarhat vielä aitojen takana ja muutenkin remontissa arboretumin puisto. Ne kaarisillat tehdään uusiksi, yksi oli uusittu jo.


Lumikellot sentään kukki, narsisseja ei vielä ollut, tulppaanit olivat hyvällä alulla.

Lahdessa oli vielä jäätäkin

Kaupunginpuoleinen osa Pyhäjärvestä on sula. Yön jälkeen oli vähän jäätä pinnalla, kun ajelin jo ennen klo 10 tä.

Kävin vielä kävelylläkin, koska pyöräily ei kerrytä askelia, ja pitää saada edes minimi askelmäärä käveltyä.

Kävelytien varrella olevaan puistoon istuttivat paljon kukkasipuleita viime syksynä. Onhan niitä jo alkanut vähitellen noustakin, viimeksi näin lumikelloja ja nyt oli krookuksiakin. Varsin ovat harvassa ja pieniä, mutta eiköhän ne siitä kasva. Lumetkin vasta lähtivät varmaan tällä viikolla Ja Näsijärvessä on vielä jäät, niin ne viilentää.

Mulla itellä alkaa kohta kukkia kurpitsa

jos nyt saa tämän säilymään ehjänä

Hyvää kevään jatkoa!

12 kommenttia:

  1. Toivottavasti löydät kivan asunnon mieluisasta paikasta. Tampere asuinpaikkana tarjoaa kyllä valtavan määrän nähtävää ja koettavaa. Olen iloinen, että jaat retkiesi antia meille lukijoille.
    Nyt pölyää aivan valtavasti. Meillä harjattiin eilen hiekoitushiekka kotikadulta. Kastelivat ennen harjausta, joten pöly ei levinnyt kovin pitkälle.
    Mukavaa viikonloppua sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä olisi kaikenlaista tekemistä ja kokemista. Mutta on mennyt halu kaikkeen, jonnekin kadonnut. Jää Puutarha messutkin käymättä. Alkaa tympiä joka paikan kaivelu ja rakennustyöt kaduilla. Katu muuttuu välillä yhdessä yössä. Ei sitä onnelaa enää löydy mistään. Mutta vaihtelu jos virkistäisi.

      Poista
  2. Kiitos,muistamisesta Emilie 🤗.Lämmittää niin mieltä.🤗🧡
    Samaa minäkin toivon kuin Between,että löytäisit,mieleisen "mummon-mökin "🌞🌱🌱🌸🥕🥬🥒🍄🧄🥔.Mitä minä täältä pohjois-pohjanmaalta olen "Tamperetta seurannut",paljon kauniita puistoja,nähtävyyksiä,Kaunis kaupunki,ja oisnpa jopa kulttuurikaupunki tittelin suonut Tmpereelle..eikä tänne "harmaaseen ,pyöräbaana Ouluun"..aija tuolla puolen AINA NURMI VIHIRIMPÄÄ "
    Kaikkea HYvää Sinun keväällesi,Emilie-ystäväin !

    Lämpöisin ajatuksin Liisa 🤗🧡🦔

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Liisa! Vaikeata on ostaa mökkiä, kun ei ole tässä ihan lähellä sopivanhintaista, ja tämä tilannekin on tällainen. Toisaaltapikku pläntti maatakin riittäisi. Tämä oli vuosikausia se unelmapaikka, mutta siitä ajoista on muuttunut paljon tämä. Tietysti itekin oon muuttunut ja vanhennut ja lamaantunut. Nää viime vuodet meni ettei päässyt minnekään kämpästä. Olipa ihan hyvä kun ei tänne enää kulttuurikaupunkia tullut. Mutta ehkä käyn sitten täällä ahkerammin taas turistina kun muutan muualla, mutta ei sitä vielä tiedä minne.

      Poista
  3. Minun lumikelloni jäivät nuoren pariskunnan hoitoon. Ja monet muut kasvit ja puut. On heidän vuoronsa hoitaa/nauttia niistä.

    Miten olisi sinulle viljelypalsta? Tiedän, että Tampereella on lukuisia paikkoja, joissa niitä on. Myös siirtolapuutarhamökkejä tulee aina silloin tällöin myyntiin. Saisit kätesi multaan.

    Minulla on tasan kaksi viherkasvia, jotka toin mukanani. Nyt ne saavat riittää, aika aikaa kutakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, aina löytyy uusia kasveja. Ainakin mulla riipaisee vielä, jos näkee entisestä pihasta kuvia, en tiedä koska se helpottaisi. Kyllä siirtolapuutarhamökki riittäisi, ne vaan on kallistuneet viime vuosina. Näkyy muutuuneen tämä kommentointi tänne, saa nähä meneekö läpi. En ole muutamaan päivään käynyt blogissa.

      Poista
  4. Jännä seurata, millaisen kodin löydät. Peukutan mieleistä.
    Minun pitää lisätä kävelyä. Lonkka on yllättäin alkanut kenkkuilla. Ei tykkää istumisesta, eikä lojumisesta. Pitää laittaa se kuriin, kuten koko alaselkäkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, tällä viikolla pitäisi löytyä, vaikuttaa kuitenkin että Tampereelle jäädään. Kyllä se istuminen, varsinkin sohvalla tekee vaivaa, mulle ainakin. Normaali liikunta ja puuhastelu on jäänyt vähälle. Pitää vaan koettaa nousta.

      Poista
  5. Minäkin toivon, että löydät itsellesi juuri sinulle sopivan paikan! Meille on kyllä tuttuja tuollaiset asumispähkäilyt. On paljon mietitty, ollako vai eikö olla. Ja jos jonnekin muualle menisi, niinn minne. Niin monet asiat vaikuttaa näihin juttuihin.🙏

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, omasta asunnosta olisi vaikeampi lähtee vaihtamaan. Tuntuu aika irtolaiselta tämä minunkin oleminen, toisaalta hyvä kun/jos voi vaihtaa, kun ei ole omaa. Helpompi olisi vielä jos ei olisi huonekalujakaan ihan näin paljoa.
      Mullakaan ei ola mitään erityistä paikkaa mihin haluaisi, ei oikein ole kuin omat lapset, missä he niin minäkin. Yksi on Joensuussa ja 2 täällä. Joten siinä vaihtoehdot asumispaikoihin.

      Poista
  6. Toivon sinulle iloa kevääseen! Äitini tapasi sanoa, että paistaa se aurinko risukasaankin, joten toivoa on - niin uuden kodin löytymisestä kuin elämänilon palautumisesta.

    VastaaPoista
  7. Kiitos! Tämä nykyaika ei oikein tuo iloa, mutta tyytyväisyyttä pitää pitää yllä, niin kauan kuin voi.

    VastaaPoista