keskiviikko 27. huhtikuuta 2022

Huhtikuun viimeinen viikko

 Tervehdys kuin tuulahdus! 

Tämä viikko on ollutkin aikamoista haipakkaa, mutta tässä se ehkä rauhoittuu. 


Muisti on mennyt, en yhtään muista mistä löysin nämä sinivuokot. Ajattelin että pitäisi käydä Pyynikillä, koska siellä on hienosti ollut sinivuokkoja, mutta jossain nuo on tulleet vastaan kun olen pyöräillyt.  Nuo ovat lempikukkia ihan. Ehkä ei nyt tule Pyynikillä käytyä.

Jäät Näsijärvessä vielä viilensivät, vaikka olikin välillä lämmintä.

Eripuolilla olen nähnyt puistoissa tulppaaneitakin. Tällaisia oli 23.4.22
 
 
Finlaysonin palatsin puistoon oli tuotu korjattuna tämäkin Poika ja joutsen patsas

Alkaa pikkuiset sipulikukat kukkia myös

Mikä lie murtanut tämänkin persoonallisen koivun Näsinpuistossa. Oli kuvattava, jos poistavat koko puun vaarallisena.

Tiistaina ajelin uudella seudulla polkupyörällä, kävin katselemassa seutua, kun siellä on joitakin asuntoja vuokrattavana. Nykyisin asunnot pienenee "kuin pyyn silmät". Alkaa olla 20 neliön yksiöitä ja 30 neliön kaksioita, mikä vaikuttaa ihan oudolta. Hinnat niissä on kuitenkin yli 600-700 euroa, ja talot on hyvin lähekkäin, ettei ikkunoista välttämättä aurinko paista.

Eilen sitten kysäisin yhtä asuntoa ja sattuikin olemaan sovittuna jo esittely, niin sitten menin uudelleen sinne.  Olihan se asunto jo hyvin tutun näköinen, samanlaisia yksiöitä on paljon. Mutta parveke oli hyvä ja maisemat, ranta lähellä, bussit kulkee ja kauppoja monia. Tein hakemuksen ja tulomatkalla jo tuli puhelu, että saan sen asunnon, jee. Hyvä kun pääsin bussista, kun nauratti. Asiaa en voi tässä kertoa, mutta olin jo ihan varma etten saa sitä. Joku muu oli varma sen saannista. Ei pidä nuolasta ennenku tipahtaa... Huimasi ihan vauhti, kun kävi niin äkkiä...Nyt on ainakin kirjoitettu vuokrasopimus, pitää vielä tehdä vakuutus ja maksut kuntoon, niin ehkä sunnuntaina tai maanataina saisin avaimet. On aikaa muuttoon sitten.

Eihän se iso kämppä ole, mutta tultiin siihen tulokseen että pysytään kuitenkin täällä Tampereella, koska kuitenkin muuttokulut ovat suuremmat jos lähtee satoja km;jä muuttamaan.  "Lapset" vaihtavat myös pienempään asuntoon, josta ei ole mun luo sen pitempi matka kuin ennenkään.  Muutan kauemmaksi keskustasta, mutta siinä on palvelut lähellä.
Jos muutan joskus vielä kauemmaksi niin pitää huonekalut hävittää, ei ole mitään järkeä halpoja ikean kalusteita muuttaa kauas.

Että näin loppui asunnon etsintä nyt, ja alkaa pakkaus ja muut muuttopuuhat sekä siivous. Huhhuh!

Hyvää kevään jatkoa teille, vaikka ilma viilenikin taas.

17 kommenttia:

  1. Onnea uudesta asunnosta! Ilmeisesti mieluinen, koska päädyit sinne :) Sinulla on tuota muuttokokemusta jo roppakaupalla. Kaikki "turha" varmaan karsiutunut jo moneen kertaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ainakin joka muutossa jotain poistuu, vaikka on niin paljon kaikkea mistä ei vielä toistaiseksi raaski luopua, esim arabian astioita. Vaikka niitä ei tule käytettyä monestikaan.

      Poista
  2. No niin asiat alkaa edetä, onnea!

    VastaaPoista
  3. Hienoa että sinua onnisti onneksi olkoon 🤗

    VastaaPoista
  4. No olipas mukavia uutisia! Nyt saat parvekkeen ja voit laittaa kasveja sinne, olen iloinen sun puolesta :) Asiat pakkaavat järjestymään :)

    VastaaPoista
  5. Hyvä, että uusi koti löytyi! Voimia muuttopuuhiin myös.

    VastaaPoista
  6. Mukava kun onnisti sinnuu asunnon vuokrauksessa! Muutto on iso operaatio.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Onhan siinä paljon tavallisuudesta poikkeavaa, vaikka kuinka vähän olisi tavaroita. Tuntuu että niitä jostain pursuu kuitenkin.

      Poista
  7. Onnea Emilie uudesta asunnosta. Toivon, että viihdyt siellä vähän syrjemmässä. Kyllä olen itsekin pohdiskellut, viihtyisinkö kaupungissa. Käy mielessä, että siellä näkisi ihmisiä, tapahtumia enemmän, teatteri- ja musiikkiesityksiä ym. Sitten ajatus kääntyy kaikkeen hyvään täällä maalla, oma piha, oma ulkosauna, grillirakennus, puut, pensaat, kukat, kauppa lähellä, autolla pääsen kauemmaksi, etäkotiin myös, lenkille suoraan pihasta. Talolla on myös tunnearvoa, kun edesmennyt mieheni rakensi tämän. Aika näyttää kuinka kauan pysyn täällä.

    VastaaPoista
  8. Kyllä on pitempi lista siellä omassa talossa. Ei sitä ihan ilman syytä kannata muuttaa. Matkustamista, teatteria, elokuvia ym minäkin kaipailin, mutta tuli tautinen aika. Vähiin on jäänyt. Mutta jospa tästä vielä vapautuisi.
    Minä yksin en kokenut pärjääväni ok-talossa kaikkinen lumitöineen. Nyt oli tarkoitus löytää pieni mökki ja takaisin maalle, mutta on taas uusi aika, eikä oikein löytynyt sopivaa. Jatketaan etsintää ja katsotaan rauhoittuuko tämä kriisi tästä.

    VastaaPoista
  9. Onnea uudesta asunnosta. Toivottavasti osoittautuu täydelliseksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Vähän epäilen tuota Täydellisyyttä, vähän tuntuu ettei sellaista asumista olekaan. Kunhan vaan tulisi toimeen ja saisi yöt nukkua ja päivällä olis jotain toimintaa ja terveyttä.

      Poista