maanantai 11. huhtikuuta 2022

Kevättä ilmassa?

 Tänään alkoi jo tuntua vähän valoisammalta, kun on tässä ollut matalapainetta ja sateisia päiviä.

Lumitaidetta palmusunnuntaina, ihana
 Olenhan minä koettanut kävellä joka päivä, vaikka ei sekään enää huvittaisi yhtään.  Viime viikon kävelyt jäivät vähän vähemmäksi, km;jä alle 22 km viime viikolla, kuitenkin melkein 40 000 askelta, ei tuolla rapakoissa huvita raahustaa. Pitäisi saada polkupyörä kuntoon kohtapuoliin, jos kevään tulo jatkuu näin niin pääsisi pyöräilemään.

Alkaa olla kohta vuosi siitä kun alkoi mun jalat kipuilla, ensin polvet ja "vaivasenluut" ja sitten koko jalat. Nyt tänä vuonna ovat polvet olleet jo parempana ja olen kulkenut jo portaita varovasti alas ja välillä ylöskin. Koko jalkojen kipuilua on vieläkin eripuolilla ollut, enemmän tai vähemmän. Pitää venytellä yms. Nyt tänä vuonna en ole kipulääkkeita käyttänyt tai syönyt jalkakipuihin. Nyt olen nukkunutkin pääasiassa melatoniinin avulla. Eikä ole kuulunut mitään rokotehaittailmoituksestakaan. Tuskin kuuluukaan mitään. 

Palmusunnuntain kävelyltä tällaisia maisemia, eipä ollut keväistä, vaikka sulavesi onkin lisääntynyt

Jäällä ei ollut silloin ketään, näyttää että tuo kahvikoju siellä olisi vielä

Tänään tuntui jo enemmän keväiseltä, tiet oli sulaneet lumisohjosta pääosin. Vesilätäköitä oli siellä vielä. Mutta tuntui aurinko jo vähän lämmittävän. 
Linnut visertää, ne ovat jo keväässä. Tänään kuulin eka kertaa peipposen laulavan.
Eilen ei kuulunut vielä, muita kuin tiaisia visertävän

Kuten näkyy aika synkkää on ollut.  Kotona mulla on vain kirjan lukeminen ja tvn katselua. Viherkasvien hoito ja muutkin taimet pitää huolehtia, etteivät liikaa rupsahtele. Toiveena on etteivät kasvaisikaan kovin isoiksi, vielä koska ei ole vielä mihin istuttaa niitä.
 
Nettiohjeiden mukaan kokeilin laittaa valkosipulia itämään, eli juurtumaan. Ihan kokeeksi, vieläkö espanjalainen valkosipuli on elävää, ja kas olihan se, paitsi pari kynttä oli vioittuneita, eikä kasvaneet.

parissa päivässä alkoi juuria näkyä ja nyt on jo paljon pidemmät vihreät versotkin jo. Ei vaan löytynyt sopivaa vesiastiaa, joten sipuli on korkin päällä ja siinä on vettä senverran että juuret sinne kurottaa. Kunhan juuret on vähän kasvaneet vielä, niin irrotan ne ja laitan multaan kasvamaan, niin saa vihreitä versoja syötäväksi.
Kokeilla piti tehä suodatipusseista kukkia, kun tuli näidenkin ohje vastaan. En ollut tyytyväinen näihinkään, Kokeilin vesiväreillä värjätä. 
Tänään kävin kolmesti kaupassa, kun oli tarjous kahvista niin piti hakea ne sitten, vaikka ensin en meinannutkaan ostaa. Mutta kahvi tuntuu kallistuvan joka viikko lisää. Sitten hain myös 3 narsissiruukkuakin tullessa toisesta kaupasta. 
Tänään myös tuli mieleen leipoa pullaa ja rahkapiirakkaa, niin sitten leipasin. Vaikka tuntui vähän työläältä, kun en ole pitkiin aikoihin mitään leiponut. Eipä minusta ole enää ehtoisaksi emännäksi.


Kerran vuodessa pitää saada rahkapiirakkaa, vaikka tuli liian vähän laitettua sokeria. Ei kuvaa tullut otettua tänään.
Minulta unohtui tai jäi vaan pääsiäiskortit ostamatta ja lähettämättä.
Ruokakaupassa oli kortteja, mutta ei pääsiäiskortteja, mutta tämä on (osa-)kuva yhdestä suloisesta kortista jonka löysin.
 
alkuperäinen Foto Jorma Jämsén

Moi, Moi!

1 kommentti:

  1. Kyllä se kevät etenöö, vaikkakin hittaasti. Pullaa miekin paistan lauantaina ja pullataikinaan tien sitten rahkapiirakan. Pääsiäiskortteja laitan vuan pienille ja isälleni.

    VastaaPoista