keskiviikko 2. syyskuuta 2020

Kukkien kanssa puuhailua

 Tervehdys tänä aurinkoisena päivänä. Syyskuu alkoi kauniina, olen katsellut joko näkyisi punaisia tai oikein keltaisia lehtiä mutta eipä juuri ole näkynyt, kuin ruskeita lehtiä ja sitten osa on karissut kadulle.

Eilinen menikin kukkia kastellessa ja samalla pyyhin hyllyt ja sitten lattiakin pitää pyyhkiä kun karisee lattialle yhtä ja toista.  Meinasin laittaa orkideat, phalaenopsikset 2 kpl  samaan ruukkuun mutta eihän siitä tullut mitään, sitten vaan erikseen laitoin ja vaihdoin kasvualustat. Muoviruukussa oli mennyt paljon juuria pilalle, nyt laitoin ne saviruukkuihin, mistään ei löydy niitä läpinäkyviä orkidearuukkuja.

Tänään sain aikaiseksi vaihtaa Monsteran, eli peikonlehden isompaan ruukkuun. 

Tähän on tullut lisää monta lehteä, ostin tämän heinäkuun lopussa K-marketista. Viimeisin lehti oli ensimmäinen "reikäinen" lehti. Nyt tässä on 17 lehteä.

Ostoruukussa oli jo ahdasta juurilla, koetin varovasti oikoa noita juuria, saa nähä kuinka tää selviää. En tiennyt ennen ostoa, että monsterat tiputtaa vettä lehdistä yön jälkeen. En ole kastellut liikaa, vain kastelupäivinä noin kerran viikossa. En ole tehnyt tälle muuta, kuin pyyhin heti lehdet kostealla kun ostin- olivat pölyiset. Mullat vaihdoin nyt ja isompaan 16 sm ruukkuun, kun isompaakaan ei ollut. Mullaksi sekoitin taas Mustaamultaa, perliittiä ja orkidea kasvualustaa. Mulla on niin pienet paikat tässä asunnossa, että en tiedä miten tämä mahtuu jos kasvaa isommaksi. Nyt pienenä mahtuu ruokapöydällä  olemaan.

Tänään kävin pyöräilemässä ja isommassa marketissa. Siinä oli vaan liikkumisen ilo, en löytänyt sieltä mitään. Hävettää vähän, kun ei jaksa kävellä hehtaarihallia läpi ja etsiä jotain hyllyä. Ei olisi ollut niin pakollinen ostos.

Mutta kukat löytyi sieltäkin, etsin myös merileväuutetta, mutta ei ollut. Olisi ollut kaunis viherkasvi, mutta onneksi :D sain vältyttyä sen ostolta. Vaikka ruukkukin siinä oli niiin hieno. Nyt se jäi kaivelemaan :) Jos tulee toisen kerran vastaan, niin voi olla että ostan sitten sen. Löysin sitten viereisestä kukkakaupasta merileväuutetta, joten ei ihan kokonaan hukkareissu ollut.

Mennen tullen sattui tuo laiva kulkemaan, eikä kummallakaan kerralla näkynyt kannella ketään, en tiedä oliko matkustajia tuossa alakerrassa miten paljon.

 

Pyörähdin taas Iidesjärven rannan kautta tullessa.

Heippa taas, Moi vaan seuraavaan kertaan!




4 kommenttia:

  1. Onpa hyvin kasvanut tuo peikonlehtesi. Hyvä kun pääsi isompaan ruukkuun. Kauniita, kesäisiä maisemia. Vielä onkin ollut lämpimiä päiviä ja kaiken kaikkiaan on ollut lämmin alku syksylle. Mukavaa viikon jatkoa sinulle!

    VastaaPoista
  2. Terhakka peikonlehti.
    Merilevä parasta viherkasveille:))
    Kesäisen oloinen laiva/kuva:)
    Hyvää alkanutta syyskuuta,Sinulle Emilie! 🧡

    VastaaPoista
  3. Upea peikonlehti. Minäkin olen saanut jopa kolme huonekasviani pidettyä hengissä yli vuoden. Pakko oli hankkia altakasteluruukut, koska hoidan kasvejani liikaa ja esimerkiksi santpauliani hukutin kaikki. Upean kesäisiä kuvia vielä syyskuussa. Tänäänkin lähes 20 astetta lämmintä.

    VastaaPoista