tiistai 8. tammikuuta 2013

******Lunta tulee******

Tänään ei sitten enää aurinkoa ole näkynytkään. Kävimme kaupassa ja tullessa näin ison parven tilhiä, innoissani kuvailin niitä mutta ei onnistuneet kuvat sitten ollenkaan.Tämä lenteli tässä jo eilen, eikä senkään kuvasta tullut hyvä, mutta olkoon.
Samoin näitä pyrstötiaisia lenteli parvi. Ne sitten ovat vasta vilkkaita lintusia. Just erottaa että se on pyrstötiainen :) Aika harvoin täällä näkee näitä.


Nytpä alkoi sataa lunta, joten "pääsee" (joutuu) kohta lumitöihin.


Siinäpähän tulee taas liikuntaa. Seuraan liikkumistani askelmittarilla, yritän lisätä askelia aina joka päivä ja jos ei tule käveltyä tarpeeksi jumppaan sisällä.
Mittari on yleensä aina taskussa, tänään se kylläkin unohtui kotihousujen taskuun, joten askeleet kauppareissusta eivät tulleet mittariin. Yleensä ottaen tulee jotain 5000 askelta/ päivä. Elikkä aivan liian vähän :)
Yritän käydä sauvojen kanssa edes pienellä lenkillä, mulla kun ei ole koiraakaan joka lenkittäisi minua :)

Painonhallintaan mulla kuuluu ensimmäiseksi syöminen ja toiseksi liikunnan lisääminen.
Eli vältän turhia hiilihydraatteja (sokerituotteet ja viljatuotteet, peruna, riisi, makaroni), en laske kaloreita, en välttele rasvoja. Syömisen tarkoitus on pitää nälkä loitolla tarpeeksi kauan, tavoitteena syödä ruokaa sopivankokoinen lautasellinen 3-4 krt päivässä ja nauttia hyvästä ruoasta. Jos ruoka on liian vähärasvaista se ei ”pidä” nälkää poissa tarpeeksi kauaa. Leipä ei pidä mulla nälkää poissa (on kokeiltu), eikä peruna, vaan nälän tunne tulee jo parin tunnin päästä syönnistä.

Välipaloja en nyt harrasta ollenkaan, mitä nyt kahvia tulee juotua muutama kupillinen päivässä ja vihreää teetä ja erilaisia Yogi-tee laatuja juoda lipitän varmaan litran päivässä. Eri päivinä vaihtelen tee laatuja, ja teen kerralla teetä parilitraa, joten juon sitä termarista mietona ja ilman mitään makeutuksia tai sokeria. Muuten juomana on vesi.

Tässä viimeisimmät teehankinnat iHerbistä.


Yogi Tea, Woman's Moon Cycle

Yogi Tea, Berry Antioxidant

Yogi Tea, Positive Energy, Sweet Tangerine

Näistä parasta oli tuo Positive Energy. Luonnollisesti makeata ja stevia kasvia myös seassa. Woman's Moon Cycle teen yrtit auttaa "naistenvaivoihin" ja kuukautiskipuihin siitä naiset apua saa, tiedoksi vaan kaikille!

Tulsi teet on myös hyviä, suosittelen seuraavia:
Organic India, Tulsi Sleep Tea, Caffeine-Free
Organic India, Tulsi Tea, Lemon Ginger, Caffeine-Free

Intialainen Tulsi yrtti on toiselta nimeltään "holy basil" ja jotkin ylistää sitä pitkäikäisyyden ja jopa kuolemattomuuden yrttinä :) Stressin ehkäisyyn se on erityisesti tarkoitettu. Suosittelen kokeilemaan, näitä ei edes täältä meidän marketeista löydy! Jos on jollekin allerginen, pitää tietty olla tarkkana ja lukea tuoteselosteet!

Liikunta on vasta toisena. En pidä mistään himoliikunnasta ja itsensä rääkkäämisestä, kuten useissa laihdutusohjelmissa rääkätään ihmistä itkuun asti. En tiedä mikä tarkoitus tuollaisilla rääkkäämisillä on? Onko se vain mitä halutaan ohjelmassa näyttää...muut ajat sitten vedetään hampurilaista :) en tiedä.

Liikkumisesta pitää pystyä nauttimaan, muuten sitä ei jaksa harrastaa ”loppuikäänsä”. Joskus kun 20 kg lihavampana aloitin kävelyharjoitukset, niin polvi meni kipeeksi ja alkoi olla katkokävelyoireita jo 100 metrin kävelyn jälkeen. Siinä jos joku olis ollut höykyttämässä juoksemaan, niin...joo ei olis tullu mitään. Kait noissa ohjelmissa on lääkärit lähellä, jos ihminen saa jonkun sairauskohtauksen. Mulla ei ole, joten pitää ottaa rauhallisesti.
Mulla on vaan 6 kiloa, jotka on tulleet nyt talvella lisäpainoa, joten tämä on mietoa, verrattuna noihin painonpudotusohjelmiin, joita kyllä katselen televisiosta.

Eilisestä oli jo pudonnut ½ kiloa paino, joten kait ne nesteet jo alkavat lähteä.
Ei ole tarpeen joka päivä punnita, mutta teen miten milloinkin huvittaa ja miltä tuntuu.

Mukavaa viikon jatkoa kaikille ja paljon kiitoksia kommenteista eiliseen juttuun!8 kommenttia:

 1. Meillä on vähän sama teema päivän postauksissa. Sillä erotuksella, että sulla homma tuntuu sujuvan, mulla taas ei ollenkaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sulla sujuu hyvin, en tiedä itsestäni, vasta kun aloitin. Vuosi sitten paino putos kilon ja sit junnas vaan :) kevääseen asti.

   Poista
 2. parhaitenhan sitä laihtuu syömällä, sano ravintoterapeutti, pieniä annoksia monta kertaa päivässä.

  Ihania lintukuvia, pyrstötiaiset ontosi vikkeliä

  VastaaPoista
 3. Painonpudotusprojektisi tuntuu olevan hyvin tervejärkinen. Olen sitä mieltä, että monenlaiset erikoisdietiit ja äkkipyrähdykset eivät välttämättä takaa terveellistä ja pysyvää painonpudostusta. Siinäkin olen samaa mieltä, että liikunnassa täytyy olla ilo mukana. Mieluummin kävelen reippaasti sopivan lenkin - mieluusti vielä jonkun syyn vuoksi, esimerkiksi kauppaan tai apteekkiin - kuin lähden salille hikoilemaan. Hiihtäminen olisi mukavaa, mutta vesisateet veivät mahdollisuuden. Tänään sataa lunta, mikä ehkä tekee parannuksen siihen tilanteeseen.
  Voi, tulisipa meidänkin pihaan tilhiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä lumi pysyi vaikka olikin lämmintä välillä. Melkein hankiainen tuli, mutta nyt sataa lisää. Mua tympii ainakin niiden "pussikuurien" pakkausten pitkä tuoteseloste, monenmoista kummallista ainesosaa. Kauppaan jäävät.

   Poista
 4. Sama täällä;mulla on edessä painonpudotusprjojekti,koska olen tässä sairastumisen aikana lihonut todella mojovasti;toki osa on tiputuksista johtuvaa nesteen kerääntymistä kroppaan ja hormonilääkkeiden ansiota,eikä ihan mässäílyn syytä kaikki,mutta jotakin tässä on nyt tehtävä,koska olo on niin epämukava.
  Syön ihan perusruokaa,mutta tsekkailen hiukan kaloreita. Minäkään en kyllä hyötyliikunnan lisäksi muutakuin kävelen työmatkat ja lenkkeilen koiran kanssa,mutta siitäkin kertyy jo vähintään 2-2.5h ulkoilua. Arkipäivinä en edes oikeastaan ehtisikään muuta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, kyllä ne sairaudetkin ja niiden lääkkeet monesti lihottaa, mut tärkeintä on kuitenkin parantua sairaudesta. Tärkeintä on kuitenkin tervehtyä, kerkiää sitten enemmän paneutua muuhun.

   Poista