perjantai 3. toukokuuta 2013

Vuokko ja moni muu...

Tuntuu jo hieman lämpenevän tämä ilma nimittäin. vaikka vaatetta en ole vielä uskaltanut vähentää ja kasvimaalla tuntuu olevan vielä penkeissä jäätä. Meinasin tänään tehdä yhden uuden penkin, mutta antaa olla vielä. Tyydyin sitten vain kaivelemaan rikkaruohoja penkeistä, samalla sain tutkittua mitä kasvua penkeissä näkyisi. Näkyy niitä viime syksynä istutettujen sipulien alkuja nousevan, hitaasti mutta varmasti. Saisihan tuo ilma lämmetä ihan oikeasti jo.

Voihan ihanuus, sinivuokoissa oli jo muutama kukka.

Näitä pieniä uusia vuokkoja on levinnyt sinnetänne tähän penkkiin. Pari lehteä vain ja kukka. Ei paljoa uskalla siellä edes kävellä, jotta ei tallaisi näitä kukkia. Tykkään niin sinivuokoista
Krookukset ovat auenneet jo toisissakin penkeissä. Valkoiset istutin viime syksynä, muut ovat jo kasvaneet useamman vuoden.

Tässä pitäisi olla aikainen kerrottu punainen Abba-tulppaani.  Nämä ovat ainakin nousseet nopeimmin. Muita ei juurikaan näy vielä. Istutin nämä viime syksynä.

Laukkoja istuttelin myös aika paljon useammanlaisia, nämä ovat kasvaneet parhaiten. Pitäisi tulla moneen penkkiin laukkoja paljon, jännittää odottaa niiden kukintaa.  Pionissakin näkyy pari punaista alkua.

Näitä ihania akileijan tupsuja nousee jo aikaisin sinne tänne. Ovat ihan maatiaiskantaa kaikki mun akileijat.

Tämä risukasa on alppikärhö. Saas nähdä tuleeko tästä mitään kasvua enää. ei ole mulla tämä kärhö loistanut vielä koskaan. Kasvoi viime kesänä kyllä melko isoksi, mutta kukinta oli aika mitätön.

Mukavaa puutarha-viikonloppua, toivottavasti lämpenee muuallakin kuin kisakatsomossa!
( :D meillähän ei seurata kisoja ollenkaan)


8 kommenttia:

 1. voi tuo alppikärhö on ihana..mieki tahtoisin. jokohan tänä vuonna saisin mummolta muutaman taimen pöllittyä vai vieläkö se kitsailee niiden kanssa :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai jaa, leviääkö se. Mulla on tuo kait väärässä paikassa kun ei oikein loista.

   Poista
 2. Värejä pukkaa esiin! Nenä maassa tulee liikuttua,jotain uutta aina pilkistää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä täytyy käydä katselemassa ja vähän sormella kaivelemassa, jos jotain olisi nousemassa.

   Poista
 3. Minulla ei olekaan valkoista krookusta se on tosi kaunis täytyykin ostaa syksyllä krookuksen sipuleita.Nyt onkin kiirellistä aikaa puutarhassa että saa siistittyä paikat kuntoon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkoisia pitää ostaa lisää. Siistimistä riittää.

   Poista
 4. Meillä ja pellonreuna sinisenään vuokoista, ne on niin ihania.
  kevät huumaa kyllä puutarhurit tyystin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä onnellisilla on siellä niitä ihan luonnostaan. Täällä ei ole edes valkovuokkoja luonnossa.

   Poista