maanantai 30. joulukuuta 2019

Kesää ja valoa ikävä

Tuli kesää niin kamala ikävä, joten vaihdoin joulutonttukuvan pois tuosta ylhäältä.
 Kun tyhjensin kamerasta pois alkuvuoden kuvia, jotta mahtuu ilotulituskuvat, niin samalla tuli tietysti vilkuiltua niitä kesäkuviakin. 

Vaahterankukat iski sieluun, olen aina tykännyt näistä kesäntuojista.

Katselin myös netistä ohjeita, miten saisi pelargonit vietyä pari kuukautta eteenpäin, jotta päivät valostuisivat. Niinpä tulin siihen tulokseen, että jonkinlainen kasvilamppu olisi hankittava. 
Ovat menneet aika huonon näköisiksi mun pelargonit. Vaikka ei ne niin arvokkaita olekaan, ihan yksivuotisia torilta ostettuja. Yksi vain pitäisi olla vanhaa lajiketta, se näyttää vielä enemmän vihreältä, kuin muut.

Tuli mieleen myös, että enpä taida lähteä enää kevään messuille, koska viime keväänä ei siellä ollut sitä mitä hain. Mutta sen näkee sitten huhtikuussa.

Tammikuu näyttää pitkältä, lähes viisi viikkoa. Siitä kun pääsisi ohi jotenkin, vaikka nukkumalla talviunta. Mutta toisaalta tämä viikkohan on siitä jo ensimmäinen ja huomenna on tiistai. 
Toivottavasti alkaisi valostua tämä synkkä harmaus, mitä tänäänkin oli,  tulisi aurinkoa ja lumen valkeutta.


Nämä mietteet voi johtua siitäkin kun tänään jäi ulkoilu vähiin, mun piti odottaa kotona yhtä kävijää, eikä tämä tullutkaan. Eikä sitten illalla tullut lähdettyä mihinkään. 
Huomenna on sitten uusi päivä.

Uudenvuodenpäivän jälkeen voi jo hyvin raivata joulutavarat pois. Ainakin rutikuivan sypressin. Se kököttää vielä tuossa.

Tänä päivänä ainoa piristävä pinnistelijä on tämä amaryllis, joka aukeaa joka päivä lisää.

Hyvää tämän vuoden viimeistä päivää!
10 kommenttia:

 1. Onneksi valo ei enää vähene. Ihanaa, että kevät on kohta täällä.

  VastaaPoista
 2. Tänään oli kyllä niin harmaata että!

  VastaaPoista
 3. Tuo kasvilamppu on ihan hyvä idea.niitä on pieniä ja isoja.Ajatukset ilman harmaudesta..auringon-puutteesta,sitä on yleisesti..paljon liikkeellä..noita ajatuksia:)
  voi kun minä aina pilaan kaiken:))))
  minä tykkään tästä pimeydestä/harmaasta (mukaudun huomaamattomaksi harmauteen;)
  Minua alkaa ahistaa tuo lisääntynyt valo,Olen sanonutkin:että olen pimeän -lapsi,Mutta helpottunut ja mukautunut kyllä olen ..valoonkin,kukkien kasvatusten myötä...innostun :)jopa;)Odotan kunnon kevättä,sitä rakastan,,,hiljaa luonto herää,,,eikäniin kuin muutamana vuonna yhen yän aikana tuli täys kesä..ilman kevättä;),
  eihän ne minulta sitä kysy,??sanon silti lähetän
  pyynnön..tule kunnon pitkä kevät:))
  Kiitos Emilie blogi-ystävyydestäsi!
  Kiitos että olet siellä!! :)
  Hyvää alkavaa uutta vuotta .Sinulle Emilie!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että, etkä pilaa mitään....Se on niin yksilöllistä onko pimeys vai valo se joka vaivaa enemmän. Ite oon aatellut että kun olen syntynyt pimeimpään aikaan, niin kärsin siitä enemmän. Yleensäkään en talvesta tykännyt, kun oli niiin paljon lunta, mutta nyt taas vois lunta ollakin jokunverran, kun sitä ei tarvi kolata ite.
   Kunnon kevät hitaasti virtaavine puroineen olisi kiva.

   Poista
  2. Kunhan arki tulee, niin pitää lähteä etsimään kasvilamppua. Ei voi ripustaa mitään kattoon, joten ihan vaan pöytävalaisimeen jos löytyisi joku lamppu.

   Poista
 4. Joulu on minustakin jo ihan ohi. Kevättä kohti (talven läpi).
  Hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista
 5. Onpa upea amaryllis! Minullakin viimeisin aukoo kukkiaan, ihanan vaaleanpunaisia. Meillä saa kuusi olla loppiaiseen saakka, kun ei varista vielä yhtään neulasiakaan.
  Ihanat nuo vaahterankukat. Muistan ällistykseni, kun joku vuosi huomasin meidän vaahteroissakin noita kukkia. Kai niissä joku vuosi menee, ennenkuin tekevät kukkia.
  Oikein hyvää tulevaa vuotta sinulle!

  VastaaPoista
 6. Samoin sinulle Emilie ja hyvää alkavaa vuotta <3

  VastaaPoista
 7. Mielenkiintoista ja vaiherikasta tulevaa vuotta Sinulle! Aiemmin minullakin oli jouluisin amarylliksiä, niitä tuli joululahjoina. Enää en voi pitää pöydillä tuoreita kukkia, hännänheiluttaja huiskisi ne matoille. Vaahterankukkiesi kautta tulvahti kevätikävä...

  VastaaPoista
 8. Kauniit kuvat. Ihanaa Uutta Vuotta sinulle!

  VastaaPoista