keskiviikko 19. elokuuta 2020

Söpöimmät kasvini

 En ole oikein saanut menestymään mehikasveja, en oikein ole varma missä on vika. Vika voi olla niin monessa asiassa. Mutta nyt tässä ovat tällä hetkellä söpöimmät mehikasvit mitä mulla on :)

Echeveria

Nämä ovat pienessä 5,5 cm nruukussa ostettuja 8.7.20 Vielä ovat ihan hyvän näköisiä  😁

Olen vaihtanut ne vähän isompaan ruukkuun ja pitänyt ulkona verhon takana parvekkeella auringossa. Koska ne pitäisi pitää mahdollisimman valoisassa. Tänä kesänä olen pilannut muutaman kaktuksen eli polttanut ne auringossa (niistä joskus toisen kerran). Multana olen käyttänyt seosta, jossa on mustaa multaa, perliittiä ja orkidea kasvualustaa. Mulla ei ole nyt hiekkaa ollut mitä käyttää. Kasvualusta pitää olla ilmavaa ja vettä läpäisevää, pärjäävät hyvin vähäisellä kastelulla mieluummin kuin märkänä.

Seuraavana huonosti menestynyt crassula eli paunikko

Noin kaksi kuukautta meni kun se alkoi tiputtaa lehtiään, laitoin niitä sitten multaan, jos olisivat juurtuneet, mutta ne vaan happanivat. Tuolla on muutama lehti vielä, jota seuraan. Kirjoissa on kerrottu että ne juurtuvat lehdistä helposti, mutta kattia kanssa.

Tässä on joskus viime vuoden lopulla ostetun echeverian tarina. 

Se kasvoi liian pitkäksi talven aikaan, koska ei saanut tarpeeksi valoa. Tiputti lehtensä ja laitoin niitä astiaan ja tulihan niihin pieniä alkuja. Koko vuoden olen odottanut niiden kasvua ja nyt ovat ehkä 10 senttisen kolikon kokoisia. Kärsivällisyyttä vaatii näiden kasvatus :) Mutta toivoa on. 

Heippa vaan taas tällä kertaa!

9 kommenttia:

  1. Nuo mehikasvit on tosiaan söpöjä:) Meillä se tyttären mehikasvi tuolla ulkona on vielä suunnilleen samannäköinen, kuin silloin blogikuvissa oli. Olen käynyt tiirailemassa, josko rupeasi jotain niistä varren päistä tulemaan jo esiin. Vaikuttaisi siltä, että sieltä voisi tulla jotain valkoista jonain päivänä. Tai sitten se on vain toiveajattelua.

    VastaaPoista
  2. Söpöjä ovat mehikasvit niin sisällä kuin ulukona. Ethän vuan liikoo oo kastellu!

    VastaaPoista
  3. Mehikasvit ovat kivan näköisiä. Mulla oli niitä aikoinaan pihalla kivikkokasviryhmässä.

    VastaaPoista
  4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  5. Kruunuvuokko20. elokuuta 2020 klo 9.41
    Mehikasvit ovat joskus vähän oikullisia kasvatettavia. Liika kastelu on useimmiten syy niiden menehtymiseen. Kasvi näytää aluksi aivan siltä, kuin kärsisi kuivuudesta. Lehdet alkavat vetäytyä ja muuttuvat veltoiksi. Rahapuu etenkin on hyvin herkkä liikakastelulle ja menetin niistä muutaman, ennenkuin maltoin olla kastelematta liikaa. Itse kastelen mehikasveja nykyään kaatamalla huoneenlämpöisen veden matalalle lautaselle, josta annan kasvin imeä vettä vain hetken aikaa.Talvella kastelen mehikasveja todella harvoin, rahapuuta tuskin ollenkaan. Nyt ovat toistaiseksi pysyneet hyvin hengissä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin se pitää koettaa näiden söpöjen kanssa toimia. Hyvin vaikee noita on päältäpäin kastellakin. Toinen asia on se, että kasvualustan vaihto pitää tehdä kuivana, eikä heti saa kastella kun vaihtaa mullat. Sitä en tiennyt.

      Poista
  6. Minun mehikasvit ovat ulkona ja lähes täysin kastelematta betoniruukuissa. Tänä kesänä kaksi kukkii, toinen valko-kellertävä ja toinen punaisin kukin.

    VastaaPoista
  7. Nuo mehikasvit on tosiaan söpöjä. Minä tosin kastelen kaikkia kukkiani liikaa.

    VastaaPoista
  8. säilyvät tosi kauan, eikä tarvitse paljon vettä, itellä ei ole yhtään tuota kasvia.

    VastaaPoista