lauantai 15. elokuuta 2020

Viherkasviongelmaa

 Kuukausi puolivälissä jo, huhheijaa!

 Tämä alkukuu on mennyt nopeasti, tosin onhan tässä ollut tavallista enemmän jotain muuta kuin yleensä, kun on vieras ollut täällä. Ainakin ruuanlaitoa ja siivousta.

 

syysasterit(luulisin) Tokmannilla näyttivät niin hienoilta

 Tänä aamuna tuli pienoinen paniikki, kun on kukkienkastelupäivä, ja aloin kastella niitä. Huomasin että mun aaltomaija (Calathea rufibarba) jota sanotaan myös karvamaijaksi,  näyttää jotenkin surulliselta. 

Olen kyllä joka päivä sitä katsellut, käännellyt ja suihkutellut aamuisin, mutta en huomannut sen alaspäin kääntyneitä lehtiä sen kummemmin. Yleensähän ne kääntyvät ylöspäin illalla.

Tämä on kasvanut tosi paljon tänä kesänä, ostin toukokuussa-20 tämän kasvin, 

lehtiä tulee hyvin tiheään

 Paljaalla silmällä ei näkynyt mitään, eikä suurennuslasilla, mutta kun katsottiin kännyllä otettuja lähikuvia, niin olihan siellä jotain epämääräistä lehtien alapinnalla. 

Eikun varustauduin suojavälinein ja lehtien päällä vessassa suihkutin sen Raidilla, ei voi muuta. 

Läksin sitten kauppaan ja ostin niitä hyönteistorjuntapuikkoja. Saa nähä auttaako nämä toimenpiteet, vai onko tämä tuhoontuomittu kasvi. 

Niin paljon tykkään näistä molemmista.

Tämä Calathea Makoyana, eli Täplämaija, on ihan tuon toisen vieressä ollut, joten siihenkin laitoin torjuntapuikon.Vaikka eihän siinä näy mitään vielä. Tämä on aivan ihana kasvi, "isot" lehdet ovat kasvaneet hienosti ja nuo on kuin muovipaperia nuo lehdet. Tämän ostin tammikuussa -20.

Nämä ovat olleet silmäteriäni koko vuoden, minähän hurahdin nyt tänä keväänä hankkimaan uusia viherkasveja ja olen nyt koettanut vaalia niitä parhaani mukaan. Näiden kesän helteiden aikana on ollut vähän vaikea kastella noin kerran viikossa, koska on ollut liian kuumaa sisälläkin, tai ainakin tuntuu että kuivuvat enemmän nyt  nämä kasvit, joten olen suihkutellut ja vähän joutunut kastelemaan välillä lisääkin. Katsotaan nyt miltä näyttää tuo mun Aaltomaija, ei sitä voi nyt muiden lähelle laittaa.

Eilen kävin kirjastosta kirjoja, jos alkaa tauti taas levitä. Etteivät taas vaan sulkisi kirjastoja!

Entisiäkin on vielä lukematta. Aina voi jatkaa netissä laina-aikaa.

Rauhallista lauantai iltaa! 



2 kommenttia:

  1. Hyvä idea käydä kirjastossa hakemassa lukemista pidemmäksi aikaa.
    Toivottavasti saat viherkasveistasi ötökät pois. Ovat niin hyvän näköisiä ja hyväkuntoisiakin.

    VastaaPoista
  2. Toivotaan , että kasvit paranevat! Kukista on paljon iloa. Mulla ei ole nyt kotona yhtään lainakirjaa, mutta on pari omaksi saatua,(toinen ostettu antikvariaatista, toinen ilmaiseksi saatu) toinen on kesken ja toinen vielä lukematta.

    VastaaPoista