maanantai 17. elokuuta 2020

Sielun ja silmän ruokaa

Hei vaan taas maanantai päivänä, uusi viikko on hyvä aloittaa toiveikkaana!

"Tänään on maailman tähän mennessä paras päivä. 

Huomisesta tulee parempi."  R.A Campbell

(Tään päivän Aurinkoinen ajatus)

Kävin taas marjassa pari tuntia, poika oli oppaana. 

Puolukkaa näkyi muutamia varsia. Ei ihan kypsiä vielä olleet.
 

Metsässä on vaan niin rauhallista, rentouttavaa, ja sopivan lämmintä. Mustikoita saatiin ihan tarpeeksi n.700g, vielä ovat puhdistamatta. Puhdistaminen on se ikävin homma näissä marjoissa. Ei ole mitään laitteita, eikä näin pientä määrää varten kannata hankkia muuta. Lautanen ja lusikka vain on puhdistamisen apuna.

Lepäsin vähän aikaa ja kävin sitten Lidlissä ostamassa pyöräilyhanskat ja... huomasin tämän. 

 

Oli edullinen, kotimainen,ja olen jo ajatellut ostaa toisen, erivärisen, entinen Saintpaulia on vaalean sininen. Nyt on etsittävä tälle päällysruukku, koska olen entistäkin kastellut vain alusruukun kautta ja se on hyvin menestynyt toistaiseksi.Se lopettelee välillä kukintaa, kuten nyt, ja sitten taas alkaa kukkia. En ole edes vaihtanut uuteen multaan sitä entistä santtua (sain sen viime syksynä) ja kevällä kukki niin hienosti, niin jäi vaihtamatta uuteen ruukkuun. Noin kerran viikossa olen kastellut alusruukkuun. Santtukin ilmoittelee jos liikaa kuivuu, reunimmaiset lehdet alkaa roikkua silloin. Sälekaihdinten välistä se kai saa riittävästi valoa, ei tykkää suorasta auringonpaisteesta varsinkaan kesällä.

Hyvää päivän ja uuden viikon jatkoa!


2 kommenttia:

  1. Onko puolukat jo kerättävissä, pitääpä mennä katsomaan, tulin juuri p-karjalasta, niin siellä ei ainakaan ollut kypsiä.

    VastaaPoista
  2. Meillä puolukatvielä raakoja ja muutama ystäväni on tehnyt vasta hyytelöä.
    Lidlissä on ihanat kukkavalikoimat ja leikkokukatkin kestävät monta viikkoa. Santpaulia tuottaa paljon iloa.

    VastaaPoista